Subaru Outback H6 - kaj me moti na tem avtu

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
Karl
Uporabnik foruma
Prispevki: 104

Subaru Outback H6 - kaj me moti na tem avtu

Odgovor Avtor: Karl » 17. December 2013, 19:20

Ok, v dolgih zimskih večer je več časa za obrobne zadeve...in tako sem si vzel čas, da povem katere stvari me pri delovanju mojega avta motijo:

a) moti me smrad po zažganem ko je avto vroč (recimo po vožnji v klanec) Manšete na polosevinah so na dnevnem redu vsakega servisa, a smrad ostaja. Vonj je mogoče zaznati cca 4 m okrog avta....tako da me včasih ljudje vprašujoče gledajo in upajo, da imam s seboj kje gasilni aparat.

b) moti me vibracija ko prestavim v D (ali R) in so obrati tam okrog 1000 - 1200. To se zgodi ko je avto mrzel. Stojim na mestu...avto v prestavi in obrati na 1200 - takrat se čuti vibracijo. Ko je avto mrzel je mogoče rahlo vibracijo čutiti tudi med vožnjo, ko je v 5 prestavi 1200 rpm. Hidravlični konverter? Je fuč? Olje se v njem tako ali tako ne menja...ali pač? (ko motor ni v prestavi vibracij ni)

c) moti me, da se med vožnjo v klanec pod obremenitvijo spremeni zvok transmisije...torej bodisi menjalnik ali difrenciali dobijo bolj piskajoč glas. To itak noben drug ne sliši...jaz pa. In zato me moti.

Vse to me spremlja že več kot leto...
In vsi me sprašujejo: "Uf, tole pa požre?" Ne, poraba me res ne moti! :D
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4463
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Subaru Outback H6 - kaj me moti na tem avtu

Odgovor Avtor: danci1973 » 17. December 2013, 19:30

Karl napisal/-a: a) moti me smrad po zažganem ko je avto vroč (recimo po vožnji v klanec) Manšete na polosevinah so na dnevnem redu vsakega servisa, a smrad ostaja. Vonj je mogoče zaznati cca 4 m okrog avta....tako da me včasih ljudje vprašujoče gledajo in upajo, da imam s seboj kje gasilni aparat.
Ko se je meni strgala desna notranja manšeta, je veliko masti nametalo na izpuh, na tisti odebeljen kos (za katerega ne vem, ali je rezonator ali kak dodaten katalizator).

Dokler tega nisem pošteno očistil, je tudi meni smrdelo po zažganem...

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 17. December 2013, 20:39

Mogoče je vzrok za smrad puščanje servo olja? :cr
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 17. December 2013, 20:58

Gotovo je smrad posledica nabranega olja na izpuhu, kot je rekel Danci, na delu kjer je okoli cevi še zaščita. Olje je gotovo ostalo vmes (včasih je tam kaka negorljiva plast) in ko se pošteno segreje smrdi.

Pod obremenitvijo pa mora biti zvok drugačen, saj ti tudi bolj sopihaš, če greš navkreber :) .
Don't allow your mind tell your heart what to do.

pito
Uporabnik foruma
Prispevki: 416

Odgovor Avtor: pito » 18. December 2013, 06:34

Karl, mene pa zanima ko imaš menjalnik v ročnem načinu, ko pride do blokade oz padejo obrati prenizko , drži prestavo ali menja? Sam sem s svojim 2.5 hudo zadovoljen, vendar mu manjka pika na i, kar pa mislim da 3.0 ima. Ampak mal bom počakal ker more bit vsaj l.07,08 - uhlji na volanu in nova armaturna, da padejo cene, zaradi DMV-ja.

Uporabniški avatar
Karl
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Karl » 18. December 2013, 13:30

Ja, saj verjetno bo smrad res posledica kakšnih ostankov....enkrat vem, da je bila manšeta strgana....pa ob odpovedi servo črpalke je res fino olje čez butnilo (vprašanje, kolk je to spucano)...tako da...hmmm

Glede menjalnika pa: JA, menja. In to je včasih fajn...ker roko na srce, kar pozabim, da sem dal v ročno. :D
Včasih pa sem besen ko vrag. Štart....gas...gledam na obrate, da bi ja pri čim višjih prešaltal...in če za delček sekunde prepozno premaknem ročico, potem šaltava oba. In menjalnik seveda dvakrat prestavi. :cr
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 18. December 2013, 15:32

Ne vem kako je s subarujevimi avtomati, ampak glede na to, da menjalnik pri večji obremenitvi začne spuščati zvoke in trese pri pretikanju je ena od možnosti tudi slabo olje v menjalniku in/ali pretvorniku navora. Kdaj pa je bil menjalnik nazadnje pod drobnogledom in na servisu?
sapere aude

Uporabniški avatar
Karl
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Karl » 18. December 2013, 18:25

Res je - staro olje je najpogostejši vzrok za razne težave pri avtomatiki.

Olje v menjalniku, difrencialu je bilo menjano pri:
185.000 (2012)
220.000 (2013)
sedaj ima avto 255.000

Tako da ravno "škrt" nisem s posegi pri uradnem serviserju.

Uporabniški avatar
Karl
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Karl » 22. December 2013, 12:05

Kako bi se pa čutilo, če bi bili nosilci motorja že malce stari? Ker pri 250.000 ravno novi niso....

Uporabniški avatar
N0wak
Uporabnik foruma
Prispevki: 31
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: N0wak » 22. December 2013, 14:53

Kar se tiče smradu sem imel podobno težavo. Na levi strani avtomobila so cevi od menjalnika, ki gredo na oljni filter in hladilnik. Objemke so bile za en **** in je ob obremenitvah (klanec ali ob močnejših pospeševanjih) tam olje počasi kapljalo naravnost na izpuh. Včasih si prav videl, ko se je pokadilo, ko je ravno padla kapljica na razgret izpuh. Menjava objemk je rešila situacijo in smradu ni več.
BMW E36 Compact 328ti R.I.P.
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0

Uporabniški avatar
Karl
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Karl » 30. December 2013, 17:08

Superca: prazniki so tukaj, meni je pa kolesni ležaj pričel ustvarjati glasbo. Zadnji levi....verjetno. Ej, jej....

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 30. December 2013, 21:27

Pri Šternu ti zamenjajo pocen.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
Karl
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Karl » 02. Januar 2014, 17:48

Sicer ne vem kje točno je ta Štern, a povej: menjajo tam ležaj ali vse skupaj s pestom?

No, sicer sem pa jaz to danes že opravil (skupaj s pestom). Na eni od uradnih enot. So me vzeli urgentno in sem jim za to hvaležen.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 02. Januar 2014, 18:59

Ponavadi pesto menjaš, če je potrebno ne kar skupaj z ležajem?

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4463
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 02. Januar 2014, 20:58

Karl napisal/-a:Sicer ne vem kje točno je ta Štern, a povej: menjajo tam ležaj ali vse skupaj s pestom?

No, sicer sem pa jaz to danes že opravil (skupaj s pestom). Na eni od uradnih enot. So me vzeli urgentno in sem jim za to hvaležen.
Kako močno je trpela denarnica?
strumf666 napisal/-a:Ponavadi pesto menjaš, če je potrebno ne kar skupaj z ležajem?
Ne vem, če ni pesto že kar tudi ohišje ležaje...

Takole zgleda spredaj:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/8 ... L1500_.jpg

in zadaj:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/7 ... L1500_.jpg

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov