Legacy 2.5 by frenxtreme

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
frenxtreme
Uporabnik foruma
Prispevki: 423
Kraj: Vnanje Gorice, Brezovica pri Ljubljani

Legacy 2.5 by frenxtreme

Odgovor Avtor: frenxtreme » 29. December 2013, 11:22

Živjo vsem!

Po nekaj letih brez avta sem se odločil da bo treba nabavit nekaj.
Po dveh mesecih spremljanjanja avto.neta sem prišel do zaključka, da ne morm kupt nič drugega kot subaru.
Edini pogoj je bila moč nad 100KM. Budget je dopuščal belega legacyja iz štajerske. S kolegom sva skočila pogledat, odločena, da ne bom kupil takoj ampak zadevo prespal.

Skupaj z lastnikom Robijem (wrx555) smo se zapeljali do karlija in avto dvignili.
Po besedah prodajalca so bile že urejene stvari:
- zamenjani jermeni
- novi sprednji diski in ploščice (naluknjani)
- manšete zglobov in volanska mašeta
- tesnila bloka
- olje v menjalniku in diferencialih
Sicer pa je uvožen iz Italije 12.5.2011 in vožen po primorskem eno leto in eno po štajerskem.

Pri speljevanju se je slišal potisni ležaj sklopke, malo je bil masten tudi sprednji diferencial. Avto sem zapeljal 2km od karlijeve delavnice in nazaj. Ključavnica pri volanu nima dobrih stikov, je treba mal porukat da se prižge radio in klima. Poleg teh stvari ni bilo slišat oz čutit karkoli posebnega. Se zahvalim in pičiva domov. Po 14 dneh napraskam 3k€ kot je bilo dogovorjeno. Kupim avto, prepišemo,... V zadnjem trenutku pa obljubljenih letnih na 17" ne dobim več za 200€ doplačila. Z malce grenkim priokusom se odpeljem proti Črnivcu, kjer ožamem še zadnje kapljice skoraj praznega tanka.

Avto vozim 1 mesec in opažanja so naslednja:
- en gospod me je zanč razsvetlil:
TO NI LEGACY OUTBACK AMPAK LEGACY! Od outbacka ma plastike, odbijača in je mal dvignjen.
Sej ne zamerim ampak vsaj karli bi lahko povdaril razliko. Ne moti me če nimam gretja zicev, vetrobranskega stekla, boljših sedežev, šibedaha, itd.
Bi se pa o drugi ceni pogovarjal.

Mi kdo ve povedat če ima outback oprema vključeno zaporo diferenciala?

- bremze tresejo nad 100kmh pri rahlem zaviranju, in skoz mal držijo.
- volan je v levo zamaknen za 2cm
- zadnji del avta ni toliko dvignjen kot pri outbacku, med tem ko sprednji je vsaj približno.
- pri kombinirani vožnji ne moreš s tankom naredit 630km, kot je trdil majstr. Se pa da na avtocesti pri 110kmh
in v leru vse klance na dol :)
- voda se nabira v zadnji luči na vratih. Je rešitev samo pretesnit?
- na sprednjem delu zadnjega koloteka se nabira blato in pesek. Je to že kdo rešil s kitom oz zavesico?

Evo tako, da bo malo bolj znana zgodovina tega avta.
V kratkem pride vanj plin pri mojstru Siniši iz Postojne.

Če ima kdo kakšno rešitev za katerega od naštetih problemov, se priporočam!

Uporabniški avatar
impreza911
Član Subaru kluba
Prispevki: 1369
Kraj: Gornja Radgona

Re: Legacy 2.5 by frenxtreme

Odgovor Avtor: impreza911 » 29. December 2013, 14:00

fajn bi bila kakšna slika avtomobila.drugače pa veliko varnih kilometrov
Subaru Impreza RS

Uporabniški avatar
motorka
Uporabnik foruma
Prispevki: 184

Odgovor Avtor: motorka » 29. December 2013, 15:02

upam da ni kaka podobna zgodba kot tukaj: viewtopic.php?f=48&t=7437" onclick="window.open(this.href);return false; :/ :?:
Nosi svoje rane na prsih, ne na hrbtu!

Uporabniški avatar
wrx555
Uporabnik foruma
Prispevki: 192

Odgovor Avtor: wrx555 » 29. December 2013, 15:30

Zdravo

Kot veš tudi sam sta bili vsaj dve izvedenki outbaca z avtomatskim menjalnikom in veliko več opreme in takšnim z ročnim ki ima malo manj opreme.(malo pobrskaj)
Govoril si z možakarjem ki je avto uvozil in homologiral,tudi jaz sem ga kupil kot outbacka.
Ko si naredil prepis si žical 17ke za 100€?? halo nekje so meje.
Avto sem vozil dve leti in bi še ga,redno servisiral in menjal potrebne stvari,marsikaj tudi ni bilo nujno za menjavo pa zaradi boljšega počutja zamenjano iz preventive.
Še vedno stojim za mojo porabo, v službo in nazaj pa oBčasno v lj in ce,sem shajal z 9timi litri,ko smo šli na morje še manj.
Od takrat ko sem jaz kupil avto in do dneva ko sem ga prodal tebi avto NIMA SKRIVNOSTI! je pa še vseeno RABLJEN!
Aha še to avto si probal in ni vlekel v stran.
LP R

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 29. December 2013, 15:39

frenxtreme napisal/-a:Pri speljevanju se je slišal potisni ležaj sklopke, malo je bil masten tudi sprednji diferencial.
Ti je bilo lepo razloženo in jasno rečeno,da je avto potreben menjave sklopke.
frenxtreme napisal/-a:- en gospod me je zanč razsvetlil:
TO NI LEGACY OUTBACK AMPAK LEGACY! Od outbacka ma plastike, odbijača in je mal dvignjen.
Upam,da je ta gospod mehanik od tvojega avta,ker nekoga drugega si ne zaslužiš.No pridita oba z gospodom in z avtom do mene pa bomo razčistili kdo je bolj pameten ;-)
frenxtreme napisal/-a:Mi kdo ve povedat če ima outback oprema vključeno zaporo diferenciala?
Ne je nima,pa saj ti nimaš Outbacka???
frenxtreme napisal/-a: - pri kombinirani vožnji ne moreš s tankom naredit 630km, kot je trdil majstr.
Magoče si pa ti kriv,da je poraba narastla?
frenxtreme napisal/-a:- na sprednjem delu zadnjega koloteka se nabira blato in pesek. Je to že kdo rešil s kitom oz zavesico?
Mogoče bi se nehal vozit po blatu :idea:

No na kratko sem ti podal par odgovorov,če želiš še kaj več pa le povej.
Ps.Se spomniš,ko si na pikniku za nagrado dobil menjavo olja in oljnega filtra?
No,ko si dobil obljubljeno si me vprašal:Kaj pa zračni filter ne bomo menjali???
Zdaj mi ni jasno ali si nepismen ali se zgolj sprenevedaš???
Ker tudi tale tvoja zgodba me je spomnila na tiste čase.
motorka napisal/-a:upam da ni kaka podobna zgodba kot tukaj: viewtopic.php?f=48&t=7437" onclick="window.open(this.href);return false; :/ :?:
Brez skrbi Motorka daleč od tega ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 29. December 2013, 16:03

Spet razne teorije zarote :cr
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Gabrc
Uporabnik foruma
Prispevki: 135
Kraj: GABERJE

Odgovor Avtor: Gabrc » 29. December 2013, 16:59

No da se še jaz javim. Jaz sem namreč ta avto uvozil v Slo. ga cca 1leto tudi uporabljal,ter ga nato prodal Robiju. Avto mi je super služil,še bolj pa ženi,ki mi ga skoraj ni pustila prodat.
Ko je avto šel od mene je bil brez kakšnih omembe vrednih napak(no moram priznat da ko sem se z njim peljal po blatu je imel pa res blatne koloteke),ker pa je imel cca 200kkm je bil pred velikim servisom in z še prvo sklopko. Velik servis je pa Robi sigurno naredil pri Karliju. Avtu je Robi snel original platišča,ter dal gor platišča od WRX a,original volan je tudi zamenjal z nekim bolj športnim. Mogoče ga ob menjavi ni najbolj naravnost nacentriral...??? To da avto teče postrani ni res!
Outbacki ročni pa obstajajo v dveh verzijah: z strešnim oknom,usnjenimi sedeži,gretjem sedežev in pa brez,med katere spada tvoj. V Italiji so se prodajali večinoma z osnovno opremo. To da je avto zadaj kao prenizek za Outbacka je navadna bedarija. Res bi rad srečal strokovnjaka,ki te je razsvetlil,da je to dvignjen Legacy.
Če ti ga je pa Robi dal za 3000 eur,pa še velik servis pravkar narejen,daj kolegom hitro za rundo,ker si res dobro kupil. Verjetno se v Slo. še nobeden podobno ohranjen ni prodal za manj denarja.
Svetujem ti da avto prodaš. Za 3000 eur,kolikor si ti dal zanj,ne boš imel težav prodat. Ti pa pojdi po tistega v Lj. za 4900,ki je enak kot tvoj.
Za 17ke od WRXa bi me pa bilo sram ponudit 100 eur.

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 29. December 2013, 17:33

100 eur.
s slabim kumam po komadu mogoče :lol:
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Uporabniški avatar
N0wak
Uporabnik foruma
Prispevki: 31
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: N0wak » 29. December 2013, 18:42

Kako pa se loči med Outbackom in dvignjenim Legacyjem z Outback obrobami in odbijači?
BMW E36 Compact 328ti R.I.P.
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0

Gabrc
Uporabnik foruma
Prispevki: 135
Kraj: GABERJE

Odgovor Avtor: Gabrc » 29. December 2013, 19:15

Saj ni kaj za ločit,ker dvignjen Legacy z Outback odbijači sploh ne obstaja. Vsaj v origonal izvedbi ne,da bi jaz vedel.

Uporabniški avatar
N0wak
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: N0wak » 29. December 2013, 22:38

Ja dvignjen Legacy z Outback odbijači je pač doma narejena sestavljenka... "fake" Outback ali kako bi se človek izrazil.
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 29. December 2013, 23:32

Franci, lepo da imaš avto in to tapravega.

Ni pa lepo, da si ga predstavil na tak način. Kolikor jaz poznam 3 uporabnike foruma, ki so se javili (z daljšimi razlagami), vem da so možje na mestu.

Najbolje, da se predstavitve lotiš na drugačen način.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4464
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 30. December 2013, 07:41

N0wak napisal/-a:Kako pa se loči med Outbackom in dvignjenim Legacyjem z Outback obrobami in odbijači?
Po številki šasije (VIN) ali po oznaki modela...

Če je Outback, mora v številki šasije na 9. mestu imeti znak 'A' (če je avtomatik) ali 'B' (če ima ročni menjalnik).

Primer: JF1BH9LJB3Gxxxxxxx

Oznaka modela je na ploščici pod pokrovom motorja pri levem prednjem amortizerju in bi za Outback-a na 6. mestu moral biti znak 'B' (4 cilindrski motor) ali 'C' (6 cilindrski).

Primer: BH9ELBJ

Uporabniški avatar
N0wak
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: N0wak » 30. December 2013, 09:19

VIN: JF1BHELEA2Gxxxxxx
Ok torej je to Legacy predvidevam?
Ali je bil pri nas dobavljiv Legacy z 3.0 motorjem?

Sprašujem zato, ker imam tudi sam Outbacka kupljenega v Sloveniji in me zanima ali je res Outback ali je samo spimpan Legacy.
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 30. December 2013, 09:41

Legacy Outback v bistvu ni drugega kot spimpan Legacy. Enako, le tovarniško bolj podloženo podvozje, plastike (zaščitne, odbijači), so edina razlika. Potem je pa samo še od paketa opreme odvisno. Outback je bil običajno bolj luksuzno opremljen kot Legacy, vendar je Gabrc lepo pokazal, da je odvisno od uvoznika, za kakšne pakete opreme se je odločil. Tista gretja (sedeži, zunanja ogledala, sprednja šipa pod brisalci) so običajno del zimskega paketa, v katerega paše VLSD zadnji diff. Poleg tega je imel Legacy v najboljši opremi z avtomatskim menjalnikom še zračno vzmetenje z nastavljivo oddaljenostjo od tal, česar Outback (zaradi že tako večje oddaljenosti od tal) ni imel.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov