Avtomatska avtopralnica

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Avtomatska avtopralnica

Odgovor Avtor: Fusion » 30. Januar 2014, 22:09

Eno zlo dummy vprašanje :oops:

A grem lahko z legacyem v avtomatsko pralnico, tako, ki sama vleče avto naprej samo na levi strani (leva dva kolesa sta fiksna, desna se pa vrtita) :?:

... glede na to, da je treba verige na vsa kolesa montirat. Nekje se mi zdi, da sem prebral, da se 4x4 vozil ne sme šlepat ...

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Re: Avtomatska avtopralnica

Odgovor Avtor: Thomas22 » 30. Januar 2014, 22:25

A take avtopralnice sploh obstajajo?

Drugače, pa avto mora biti v leru in ne bi smelo biti problemov.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Odgovor Avtor: Fusion » 30. Januar 2014, 22:52

Ja v btc-ju je taksna. Po levi strani tece tekoci trak, na katerga zapeles najprej s prvim kolesom, potem pa ko vlece, pride gor se zadnje kolo.

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 31. Januar 2014, 05:05

Jaz Subaruje že vsaj desetletje vozim v takšne avtopralnice in ni bilo težav. Seveda pa v ler pa ... :thup

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4468
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 31. Januar 2014, 09:04

Fusion napisal/-a:Eno zlo dummy vprašanje :oops:

A grem lahko z legacyem v avtomatsko pralnico, tako, ki sama vleče avto naprej samo na levi strani (leva dva kolesa sta fiksna, desna se pa vrtita) :?:

... glede na to, da je treba verige na vsa kolesa montirat. Nekje se mi zdi, da sem prebral, da se 4x4 vozil ne sme šlepat ...
Subaru AWD (in verjetno še kak sistem s stalnim štirikolesnim pogonom) se ne sme šlepat tako, da bi prednja kolesa bila fiksirana na vlečno napravo, zadnja pa bi bi bila na tleh in se vrtela - torej tako:

http://www.erichall.eu/images/oldcars/sub02_01.jpg

Primer na sliki je sicer Leone, ki ima priklopljiv 4WD in se ga seveda lahko tako šlepa (če je 4WD izklopljen).

Če pa so vsa 4 kolesa na tleh in se vrtijo, pa se lahko šlepa katerokoli vozilo s pogonom na vsa kolesa.

Kar se tiče avtopralnice - takšne še nisem videl, v večini primerov je 'tekoči trak' narejen tako, da se kolesa na njem še vedno vrtijo.

http://www.youtube.com/watch?v=vgimG8h-aGE

Je pa res, da pri hitrosti, s katero se avto šlepa skozi avtopralnico, ne bi smelo biti nič narobe, tudi če se levi kolesi ne vrtita (tudi, če imaš kak VLSD).

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov