dodatek za injekcijske šobe
dodatek za injekcijske šobe
zanima me ali za diesel motor redno dodajate dodatek gorivu, ki naj bi čistil injekcijske šobe
na servisu so mi tako svetovali, ker naj bi avto ko ga prižgeš malo potresal v prostem teku
krive naj bi bile šobe oziroma piezo del v njih, ta se brez dodatka lahko okvari
sama zamenjava ene šobe pa naj bi bila cca 800EUR
seveda sem kupil eno stekleničko, stane cca 7EUR in naj bi držala cca 5000km
avto ima 215000km
na servisu so mi tako svetovali, ker naj bi avto ko ga prižgeš malo potresal v prostem teku
krive naj bi bile šobe oziroma piezo del v njih, ta se brez dodatka lahko okvari
avto ima 215000km
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: dodatek za injekcijske šobe
Mogoče je kaj na teh dodatkih (čeprav dvomim), ampak s piezoelektričnim kristalom zagotovo nimajo nič, ker le-ti niso v stiku z gorivom.
Pozdravljen,legacy20d napisal/-a:zanima me ali za diesel motor redno dodajate dodatek gorivu, ki naj bi čistil injekcijske šobe
avto ima 215000km
Na katerem servisu so ti pa to svetovali in kateri dodatek? Ker meni so na Interservisu pred časom rekli, da bognedaj česarkoli dodajati h gorivu.
A tisto crkovanje motorja v prostem teku so ti zdaj poštimali? Je znano, kaj je bilo narobe?
LP
Nekje sem bral, da je tale STP aditiv za čiščenje šob ubistvu čisto navaden petrolej. In da se petrolej veliko bolj splača ulit v tank kot pa STP predvsem zaradi cenovne razlike.
Za več informacij boste moral pa poguglat.
Jaz sem enkrat kupil tale aditiv za čiščenje fergazerja/injektorjev in nevem kaj vse oh in sploh od STP-ja za bencinarje, in neke hude razlike nisem ugotovil
(glede moči in obnašanja motorja sploh nobene , poraba je bla tudi še vedno ista)
Za več informacij boste moral pa poguglat.
Jaz sem enkrat kupil tale aditiv za čiščenje fergazerja/injektorjev in nevem kaj vse oh in sploh od STP-ja za bencinarje, in neke hude razlike nisem ugotovil
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Sicer sam dodam Motulove dodatke na vsake tolko, vendar nekih razlik tudi jaz nisem opazil. Sem pa prebral, da naj bi blo bolše od vsega dodat olje za dvotaktne motorje, da malo dodatno podmazuje pumpo in injektorje, ker naj bi bila nafta tolk prečiščena in osiromašena mazalnih snovi. Kdo prakticira to, pros& cons,..?
Tole o 2T olju je res. Ko sem imel traktor, sem tudi dodajal tako olje med nafto.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Hm, tudi sam sem že razmišljal o čem podobnem. 2T sint. motul za MK motorje v naftnem tanku par promilov ne bi smel imeti negativnega učinka. A pretiravanje škodi. Kolega je redno vlival 2T olje v diesla in mu je skurilo špičke injektorskih šob. 2T naj ne bi takoj zgorel, ker ima v dotičnih motorjih funkcijo mazanja. "nabiral" se je na šobah in "gorel" konstantno. Posledica-uničene-skurjene šobe. 
za crkovanje motorja je bil kriv izključno software
od kar so tega zamenjali ni crknil niti enkrat
INTERSERVICE Ljubljana je stvar porihtal v nulo
Odlično :.sup .legacy20d napisal/-a:za crkovanje motorja je bil kriv izključno software
Go Westy, go!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov