Forester by nebivedu
Forester by nebivedu
Evo, da še tukaj mal opišem svojga forija.
Letnik 1998, 2.0 122KM, vsa oprema razen usnja (4x airbag, abs, zimski paket(ogrevano prednje steklo, ogrevana ogledala, ogrevani sedeži - webasto pa še čaka na vgradnjo - bo še letos).
Avto je skoraj serijski, razen koles, ki so skoraj 3cm višje in en cm ožje.
Tole je prva predelava. Odstranjena zaščitna plastika in namesto nje šus plata od legacy-ja. Z malo dodatne predelave (4 zvrtane luknje - 2 v plato in 2 v vezno steno - zadnji del pa paše na luknje kjer je bila prej pritrjena plastika) se jo da namestiti. Sledilo jih bo še nekaj. Prva stvar bo montaža heavy duty vzmeti zadaj (v prihodnjih dneh), da avto ne bo več gliser, ko bo polno naložen. Potem pa pridejo na vrsto:
- liftkit, ko se bo videlo, koliko te vzmeti dvignejo avto
- šnorkl, da se bomo lahko tudi po globji vodi vozili
- vitel, ta bo paše pred poletjem montran (http://www.youtube.com/watch?v=wXgw2GzS0s4" onclick="window.open(this.href);return false;)
Letnik 1998, 2.0 122KM, vsa oprema razen usnja (4x airbag, abs, zimski paket(ogrevano prednje steklo, ogrevana ogledala, ogrevani sedeži - webasto pa še čaka na vgradnjo - bo še letos).
Avto je skoraj serijski, razen koles, ki so skoraj 3cm višje in en cm ožje.
Tole je prva predelava. Odstranjena zaščitna plastika in namesto nje šus plata od legacy-ja. Z malo dodatne predelave (4 zvrtane luknje - 2 v plato in 2 v vezno steno - zadnji del pa paše na luknje kjer je bila prej pritrjena plastika) se jo da namestiti. Sledilo jih bo še nekaj. Prva stvar bo montaža heavy duty vzmeti zadaj (v prihodnjih dneh), da avto ne bo več gliser, ko bo polno naložen. Potem pa pridejo na vrsto:
- liftkit, ko se bo videlo, koliko te vzmeti dvignejo avto
- šnorkl, da se bomo lahko tudi po globji vodi vozili
- vitel, ta bo paše pred poletjem montran (http://www.youtube.com/watch?v=wXgw2GzS0s4" onclick="window.open(this.href);return false;)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Re: Forester by nebivedu
Pa še ena slikca avta, ki je ves obtolčen, ampak dela.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Zdravo. Potem sem se s tabo pogovarjal zadnjič na poligonu
Me zanima kako se bodo obnesli heavy duty fedri, sploh pri nenaloženem 
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Mene pa plata pod motorjem zanima. Slike ne prikaže. 
Popravljeno.
A ima kdo kako idejo, kam montirat pretvornik iz 12 na 220V? Po moje najbolj v prtljažnik zraven vtičnice za 12V. A je zadaj za bočno plastiko kaj prostora? Je kdo to že razdiral?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4468
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Upoštevaj, da se tak pretvornik greje in potrebuje hlajenje - najbrž ima tudi ventilator, torej potrebuje tudi nek pretok zraka.nebivedu napisal/-a:A ima kdo kako idejo, kam montirat pretvornik iz 12 na 220V? Po moje najbolj v prtljažnik zraven vtičnice za 12V. A je zadaj za bočno plastiko kaj prostora? Je kdo to že razdiral?
Če je prostor, bi ga bilo najbolje montirati nekam v bližino akumulatorja, saj bodo tako izgube na 12V kablaži najmanjše - na 220V pa so potem tokovi toliko manjši, da izgub skorajda ni. Je pa res, da ga bo v tem primeru malce bolje zaščititi pred umazanijo...
Za vklop / izklop pretvornika pa bi uporabil kak dovolj močen rele, ki bi ga krmilil s stikalom v kabini.
Kako močno zadevo pa nameravaš uporabit?
Pretvornik imam 300W normalnega delovanja in 350W za par sekund. Ni prav velik in se ne segreva prav veliko.
Gre mi bolj zato, da je lahko prenosnik (90W) priklopljen, ali pa poleti kak hladilnik (175W porabe). Mogoče kdaj še kak polnilec za baterije (telefon, fotoaparat, baterijski vrtalnik, fleksarca na baterije), uglavnem ne mislim nič pretiravat.
Prišel bo pa itak še dodaten akumulator v avto, tako da problemov z elektriko ne bo. (se ogrevam z misljo, da bi ABS ven vrgel, ker imam itak večino časa varovalko ven potegnjeno, da se lahko vozim tut po kakem strmem blatnem klancu).
Gre mi bolj zato, da je lahko prenosnik (90W) priklopljen, ali pa poleti kak hladilnik (175W porabe). Mogoče kdaj še kak polnilec za baterije (telefon, fotoaparat, baterijski vrtalnik, fleksarca na baterije), uglavnem ne mislim nič pretiravat.
Prišel bo pa itak še dodaten akumulator v avto, tako da problemov z elektriko ne bo. (se ogrevam z misljo, da bi ABS ven vrgel, ker imam itak večino časa varovalko ven potegnjeno, da se lahko vozim tut po kakem strmem blatnem klancu).
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
No ja, 300W je pri 13,8V še vedno 21A, kar za serijsko napeljavo ni kačji mašelj... Moj 300W pretvornik ob obremenitvi s prenosnikom in par polnilci kar lepo toplo piha, tako da ga ravno v neko luknjo za dlje časa jaz ne bi upal zapreti.nebivedu napisal/-a:Pretvornik imam 300W normalnega delovanja in 350W za par sekund. Ni prav velik in se ne segreva prav veliko.
Če nimaš namena naredit bolj 'fiksne' instalacije in malo močnejšega pretvronika, potem ga jaz ne bi sploh nikamor montiral - jaz sem ga imel kar pod sopotnikovim sedežem, iz njega pa sem imel en 12x razdelilec...
Pod sedežem je malo prenizko za 220V (vsaj pri meni). Če greš v vodo, in pride voda v avto, bo poplavljen. Sem pa razmišljal, da bi ga pod armaturo spravil. Predal umaknem in ga tam spodaj pritrdim, potem pa predal nazaj zmontiram. Tam je pa zraka dovolj.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Ja, voda pa je lahko problem... 
kaj je to za ena zverjad v prtljažniku? in kje se dobi mreža da zverjad ne sede za volan? ker moja bi rada vozila (pa ne sme, niti s spremljevalcem, zakon ne predvideva) in kar naprej rine na sedeže ...nebivedu napisal/-a:Pa še ena slikca avta, ki je ves obtolčen, ampak dela.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
eBay - samo so kar drage...aleks napisal/-a: kaj je to za ena zverjad v prtljažniku? in kje se dobi mreža da zverjad ne sede za volan? ker moja bi rada vozila (pa ne sme, niti s spremljevalcem, zakon ne predvideva) in kar naprej rine na sedeže ...
Avtoalarm :mrgreen:aleks napisal/-a:kaj je to za ena zverjad v prtljažniku?
Pleteno mrežo (univerzalno) dobiš v vsaki pasji štacuni, videl sem jo pa tudi v Bauhausu; okol 10, 12 eur. Jaz jo imam za prvimi sedeži, ker svoj "avtoalarm" vozim na zadnjih sedežih (premajhen prtljažnik).aleks napisal/-a:in kje se dobi mreža da zverjad ne sede za volan? ker moja bi rada vozila (pa ne sme, niti s spremljevalcem, zakon ne predvideva) in kar naprej rine na sedeže ...
Pred nakupom seveda premeri avto in poglej kam jo boš pritrdil.
edit: typo
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
majkomila.danci1973 napisal/-a: eBay - samo so kar drage...
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov