Avto na plin

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4463
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Avto na plin

Odgovor Avtor: danci1973 » 04. Marec 2014, 20:37

Hman napisal/-a:za obratovanje avtomobila "na mestu" še vedno nisem dobil odgovora...preklopi ali ne?

Hvala!
Moj BRC preklopi tudi na mestu, le traja precej dlje, da se zagreje na teh 50°C...

BTW, pri cca. 192000km sem moral zamenjati injektore (4x 64€)....

Hman
Uporabnik foruma
Prispevki: 37

Odgovor Avtor: Hman » 06. Marec 2014, 20:17

Hvala vsem za odgovore....

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 20. Maj 2014, 11:10

Zdravo plinaši.

Nekoga ki ima vgrajen avto plin v avto. Po možnosti ne tovarniško vgrajenega bi-fuel ampak takega "sigas" "plineks" itd....

Rabil bi nekaj informacij glede homologacije. Prosil bi vas da se pofočkate da se pogovrimo o par stvareh :)

Hvala vsem ;)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 20. Maj 2014, 15:58

Kaj rabiš?
Don't allow your mind tell your heart what to do.

hazzard
Uporabnik foruma
Prispevki: 54
Kraj: Goriška

Odgovor Avtor: hazzard » 28. September 2015, 08:48

Tudi jaz se počasi odločam za vgradnjo plina (pri 25000+km/letno se strošek bencina kar pozna) :cr
Vzel bi sistem, ki bi ga lahko kasneje prenesel na kakšno drugo vozilo (recimo legacy), ko bo potreba po prostoru...
Trenutno mi je najbolj v oči padel Prins (ker mi deluje najbolj kvaliteten), kaj pravite? Priporočate raje kaj drugega, recimo Plineks?

Ali moram vgraditi tudi DODATNI sistem za mazanje ventilov, v stilu Valve Care? Osnovni plinski sistem namreč že vključuje sistem za mazanje Flash Lube. Pri meni gre za motor EJ201 (92kW, SOHC)... Ne vem ali je primeren za plin ali ne.

Trenutna cena pri prinsu znaša 1640€ (imajo neko akcijo, drugače je 1840€) (vključeno delo, davek, komponente). Servisi se baje delajo na 30.000km, injektorji imajo življensko dobo 240.000km.

Na kaj moram bit pozoren pri teh sistemih?

Se kaj poveča servisiranje motorja? Nekateri omenjajo tudi uporabo svečk z drugo toplotno vrednostjo? Kaj torej potegne za sabo predelava na plin?

Hvala

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 28. September 2015, 11:36

Jaz sem na Foresterja dal vgraditi Plineksov sistem z mazanjem ventilov. Plačal sem 1300€ z vpisom v homologacijo. Zamenjal sem tudi vžigalne svečke z Briskovimi LPG.

Plinsko napravo servisiram redno, strošek nekja 40€. Precej draga je tudi tekočina za mazanje ventilov. To sem rešil z nabavo večje količine v drugi državi (liter cca 12€).

Od kar imam vgrajen plin, tudi nastavljam ventile na 30.000 km.

Na splošno zadovoljen.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
Uporabnik foruma
Prispevki: 414
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Avtor: Topo » 28. September 2015, 14:20

Jaz sem dal vgraditi pri podjetju Avto-plin. Naprava je od proizvajalca Versusgas. Cena je bila 650€ na kuponkotu. Homologacijo sem moral sam plačat.
Avto ne deluje najboljše, začel je cukati na avtocesti. Se mi pa zdi, da vem zakaj. Mojster je naredil samo avtomatsko kalibracijo. Tudi ko sem prišel, da uredi cukanje je samo kliknil avtomatski izračun popravkov. Mape ni nastavil! Pravi, da se te naprave znajo same nastaviti. :D
Za cukanje je krivil svečke, kable, visokonapetostno tuljavo. Do sedaj sem menjal kable in svečke, zmanjšal sem tudi razmak med elektrodami, a ni spremembe. Moram v kratkem kupiti še Brisk LPG svečke.

hazzard
Uporabnik foruma
Prispevki: 54
Kraj: Goriška

Odgovor Avtor: hazzard » 28. September 2015, 21:34

Ali mogoče kdo pozna sistem, ki ga vgrajuje Petrol? Lovato: http://www.petrol.si/na-poti/za-vozilo/ ... tem-lovato" onclick="window.open(this.href);return false;

Drugače se pa odločam bolj med Plineks sistem ZAVOLI (1390€) in Prins-om (1650€). Je vredno it na dražjo varjanto od teh dveh?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost