nazaj na subaru ?

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Re: nazaj na subaru ?

Odgovor Avtor: vrecha » 11. Junij 2014, 09:26

Tako huda pa poraba spet ni pri bencinarju, da bi se prav veliko poznalo.
No, tole in še kakšen odgovor zgoraj se bere kot slepa propaganda preveč navdušenih zanesenjakov. :cr
Dajmo biti malo realni. Bencin je dražji in že ob enaki porabi se na 50kkm razlika konkretno pozna. Poraba pa vemo - če primerjamo jabolka z jabolkami in ne kar počez, kakor nam paše - je za isto raven udobja in performansa (govorim za povprečno zahtevnega uporabnika, ne neke robne primere) bencinski setup bolj žejen vsaj še za kakšen liter vsakih 100 km.

Turbo dizel je za veliko kilometrino v povprečju najugodnejša odločitev, z upoštevanjem vzdrževanja ter tveganj vred.

Bencin ima svoje mesto in svoje prednosti, vendar te gotovo niso pri štancanju gomile kilometrov po boljalimanj dobrih cestah.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 11. Junij 2014, 10:42

vrecha napisal/-a:
Tako huda pa poraba spet ni pri bencinarju, da bi se prav veliko poznalo.
No, tole in še kakšen odgovor zgoraj se bere kot slepa propaganda preveč navdušenih zanesenjakov. :cr
Dajmo biti malo realni. Bencin je dražji in že ob enaki porabi se na 50kkm razlika konkretno pozna. Poraba pa vemo - če primerjamo jabolka z jabolkami in ne kar počez, kakor nam paše - je za isto raven udobja in performansa (govorim za povprečno zahtevnega uporabnika, ne neke robne primere) bencinski setup bolj žejen vsaj še za kakšen liter vsakih 100 km.

Turbo dizel je za veliko kilometrino v povprečju najugodnejša odločitev, z upoštevanjem vzdrževanja ter tveganj vred.

Bencin ima svoje mesto in svoje prednosti, vendar te gotovo niso pri štancanju gomile kilometrov po boljalimanj dobrih cestah.
Vreča, delam 50k kilometrov letno v bencinskem subaruju. Stroškov imam pa pol manj kot sosed, ki se vozi s turbodizelskim avtom, pa dela samo 30k letno. Servisi so pri njemu orenk višji in vsa moja večja poraba odtehta te servise.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Boby
Uporabnik foruma
Prispevki: 315
Kraj: LJ Zalog

Odgovor Avtor: Boby » 11. Junij 2014, 11:24

Še mojih 5c.

Do pred pol leta sm si lastil Vectro 1.9 CDTI l. 05/ stroškov kar nekaj in to takih ki se za ta letnik NIKAKOR ne spodobijo :/

Delam od 10- 12 t /leto in se mi niti v sanjah ne splača voziti dizla kaj šele da bi se tresel a bodo šobe, grelne svečke itd... OK za zimo...
To kar mi Legacy vzame 1.5l več /100 mi ne pomeni NIČ pa glede letnika... kupil sem si 10 let starejši avto
in BREZ klime, sej mi tud v 5 letnem lastništvu Opla klima ni delala več kot 2 meseca skp :roll: tko da komentar ni potreben ;-)

Skratka, moj glas gre 98 oz. 100 oktanom :cool:

P.S. Končno IMAM avto... do sedaj sem imel prevozo sredstvo :lolno

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 11. Junij 2014, 11:42

Hja, na tako velike razlike v eno in drugo smer lahko objektivno sklenem le, da eni pač slabo računajo, drugi pač slabo izbirajo, veliko ljudi pa celo oboje hkrati. :D
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

pupi
Uporabnik foruma
Prispevki: 68
Kraj: prekmurje

Odgovor Avtor: pupi » 11. Junij 2014, 11:55

kakšna je poraba pri bencinarju, 2,5 motor?
subaru forester boxer diesel 2010

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 11. Junij 2014, 12:00

Sprintmonitor pove nekaj takega ;)
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2" onclick="window.open(this.href);return false;
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 11. Junij 2014, 12:15

pupi napisal/-a:kakšna je poraba pri bencinarju, 2,5 motor?
Prevoženih 114673 km, porabljenega goriva 12243 litrov - povprečna poraba 10,68 l/100km.

Podatki so za mojega bivšega 1999 Legacy BH 2.5, s katerim sem se vsak dan vozil v službo in po ostalih opravkih (torej precej mestne vožnje), pogosto vlekel prikolico z motorji ali vozil bicikle na strehi in razmeroma redko šel na kako daljšo relacijo.

Če pogledaš na spritmonitor.de, pa lahko opaziš, da je moj način uporabe med potratnejšimi - večinoma imajo povprečno porabo za liter pa pol nižjo.

pupi
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: pupi » 11. Junij 2014, 14:51

če upoštevam to porabo in malo množim ter odštejem izgubo ki sem jo imel z pokvarjenim foresterjem se takim kot sem jaz, ki slabo izbirajo vsekakor splača bencinar- če se ne pokvari seveda.
ali kdo ve, če se še dobi outback novi z ročnim menjalnikom, ker na subaru reklamah je samo še CVT

Boby
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boby » 11. Junij 2014, 22:28

Na mobile .de je tale najnovejši
OUTBACK

pupi
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: pupi » 12. Junij 2014, 15:27

hvala boby za hiter odgovor
zdaj me pa zanima še kako bi ta avto lahko spravil v slovenijo za ceno ki je navedena, oz kaj vse mi bo še naša država potem vzela ???

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Odgovor Avtor: Fusion » 12. Junij 2014, 18:55

tega imaš na netu kr velik napisanga
prvi zadetek;
http://www.kreativni-najemi.si/pages/si ... %C4%8Dunaj" onclick="window.open(this.href);return false;

enkrat sem nekje zasledil, da si vzamejo 600€ provizije, ki je že všteta v ceno, ki si jo zračunaš.

ker si spraševal po novem outbacku, obstaja že model 2014. Kdaj bo pa na cestah, pa ne vem.

Boby
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boby » 13. Junij 2014, 00:51

Fusion napisal/-a:tega imaš na netu kr velik napisanga
prvi zadetek;
http://www.kreativni-najemi.si/pages/si ... %C4%8Dunaj" onclick="window.open(this.href);return false;

enkrat sem nekje zasledil, da si vzamejo 600€ provizije, ki je že všteta v ceno, ki si jo zračunaš.

ker si spraševal po novem outbacku, obstaja že model 2014. Kdaj bo pa na cestah, pa ne vem.
Že že, samo kot je videti 2.5 ni na voljo z ročnim menjalnikom DATA

P.S. 600 je dokaj ugodno ;) Če se odločiš za uvoz stopi še do ABC avta na Celovški.

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Odgovor Avtor: Fusion » 13. Junij 2014, 04:06

Link si res dal od 2014. Samo sem jst zaj... ker sem imel v mislih model 2015 http://www.subaru.com/2015-outback.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Na telefonu ne vidim kaksni bodo menjalniki.

Uporabniški avatar
miapan
Uporabnik foruma
Prispevki: 29
Kraj: Podlehnik

Odgovor Avtor: miapan » 17. Junij 2014, 12:42

To kar si dal link je ameriška verzija in tam nimajo ročnega pri nas pa verjetno bo.
LP Kristijan

Boby
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boby » 18. Junij 2014, 15:25

miapan napisal/-a:To kar si dal link je ameriška verzija in tam nimajo ročnega pri nas pa verjetno bo.
Govora je o 2.5 motorju!

European models
Model Transmission
2.5i (Trend,Comfort,Sport) Lineartronic CVT
2.5GT (No longer in sale) 5-speed automatic
2.0D Turbodiesel (Trend,Active,Comfort,Sport) 6-speed manual
2.0i (Trend,Active,Comfort) 6-speed manual or Lineartronic CVT
http://en.wikipedia.org/wiki/Subaru_Leg ... ean_models" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost