Ze nekaj casa se mi priziga CE lucka posledicno ne delata cruze in traction control! Prvih nekajkrat ko se je lucka prizgala se je sama tudi ugasnila, nekajkrat sem bil tudi ze pri Krzicu na servisu ki mi je napako zresetiral in rekel da ce se bo bol pogosto pojavljalo da bo avto treba priklopit na racunalnik in zadevo programsko resit (ne vem zakaj tega ni ze takrat naredil), da pa je to dokaj pogost pojav! Problem je pri lambda sondi za katalizatorjem ki javlja premajhen pretok.
Zanima me ce se je kdo ze srecal s tem problemom in kako ga je odpravil?!
Outback 2008 check engine lucka
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Outback 2008 check engine lucka
Najbrž gre za kodo 'P0420 - Catalytic Converter Efficiency Below Threshold', ki je menda kar pogosta (vsaj Google tako misli).
Problem pri tem pa je, da je lahko kriv katalizator (tako da pač res ne dela dobro) ali pa lambda (tako, da kaže napačne vrednosti). Kako ugotoviti, katero od tega, pa najbrž ni tako enostavno, da bi ti to lahko naredili kar tako 'mimogrede'.
http://allwheeldriveauto.com/subaru-che ... explained/
Problem pri tem pa je, da je lahko kriv katalizator (tako da pač res ne dela dobro) ali pa lambda (tako, da kaže napačne vrednosti). Kako ugotoviti, katero od tega, pa najbrž ni tako enostavno, da bi ti to lahko naredili kar tako 'mimogrede'.
http://allwheeldriveauto.com/subaru-che ... explained/
Meni se na Foresterju 2003 pojavlja podobna koda, pa imam drugo lambdo in katalizator nov. Res pa je, da je izpuh totalno drugačen. Sam to rešujem z resetiranjem kode preko vmesnika in pametnega telefona.
Pojavlja pa se mi največkrat ko se vozim zelo počasi.
Pojavlja pa se mi največkrat ko se vozim zelo počasi.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Malo mi je cudno da bi bil katalizator zapacan pri 150Kkm na avtu ki prvenstveno vozi na plin saj bi le ta moral bit cistejse gorivo!
Cemu sploh sluzi lambda za katalizatorjem? kaj se zgodi ce se jo odklopi? Se da spremenit parametre na lambdi?...
Cemu sploh sluzi lambda za katalizatorjem? kaj se zgodi ce se jo odklopi? Se da spremenit parametre na lambdi?...
Se ti lučka prižge, če voziš samo na bencin?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Lambda za katalizatorjem preverja učinkovitost le-tega - če katalizator dobro dela, v izpušnih plinih za njim ne bi smelo biti več kisika, ki ga lambda zaznava.asteropa napisal/-a: Cemu sploh sluzi lambda za katalizatorjem? kaj se zgodi ce se jo odklopi? Se da spremenit parametre na lambdi?...
Na sami lambdi se ne da nič spreminjat... Morda bi se dalo kaj spremenit na računalniku, vendar bi bilo najbrž ceneje menjat katalizator in lambdo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov