Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 9

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 9

Odgovor Avtor: Boxer » 27. Avgust 2014, 23:47

Jao jao , omg :D dej kupi novo motorko pa mirna bosna :-D z POPRAVILA ITD....PA NAKONCU SI NA ISTEM,DA KUPIŠ NOVO ZADEVO :-D

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 27. Avgust 2014, 23:55

Popravljanje stvari je bolj v slogu trajnostnega razvoja in razumne porabe surovin,ki nam jih nudi mati zemlja :.sup

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 28. Avgust 2014, 00:52

S tem se pa ne bi glih strinjal.... Doma imamo tri motorke, pa smo še vse vedno dali popraviti (če ne, bi imeli doma kar lepo št. motork). Dvomim, da pride servis petsto, ali pa celo jurja €. Nazadnje je bil pa celo pod 10€ :lol:
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4463
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 28. Avgust 2014, 07:16

beliblisk napisal/-a:Popravljanje stvari je bolj v slogu trajnostnega razvoja in razumne porabe surovin,ki nam jih nudi mati zemlja :.sup
:thup :.sup

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 28. Avgust 2014, 08:33

Kar se tiče motork pa ni dileme šraufamo jo že 20 let in še naprej jo bomo.
Je bila pred dvemi leti poplavljena pa po temeljitem servisu (100eur) še vedno dela kot mora.
Če bi želel novo z istimi karakteristikami kot je moja (Husqvarna 65) potem je 1000eur premalo ;-)
Sem pa dobil Stihl iz leta 1971 nedelujočo seveda in z vložkom spet 100 dela kot nova. :.sup
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. Avgust 2014, 09:53

No, jaz sem se z 20 let staro motorko skregal in sem z vsemi motorkami še vedno skregan - se gledamo grdo in s previdnostjo, kadar jih uporabljam.
Od takrat naprej raznih huskvarn in štilerc, ki so težje od 10kg nočem niti videt (to so vse, ki so starejše od 15 let).
Ko delaš cel dan z njo, si preveč zmatran in refleksi niso več taki kot bi morali bit, pa te prasica prehitro poreže. Pri meni je šla skozi hlače iz kevlarja in skozi alpinin gojzer do kosti (pa še mal kosti zraven), tako da imam raje novo motorko in vsaj pol lažjo, pa delam z motorko tudi ne več kot 4 ure skupaj (včasih sem po cele dneve rezal - tudi po 30 kubikov na dan(kot neprofi), danes je pa dve do tri smreke dovolj za cel dan).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 28. Avgust 2014, 10:10

No tukaj ne bom preveč pametoval, ni moje področje :-) Če so cene res 1keur pa gor potem se verjetno res splača popravljat.
Sem pa nekoč videl neke motorke po 150eur pa sem zato napisal ,da raje novo.

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 28. Avgust 2014, 10:45

Eh, o tistih iz hoferja raje ne bi :mrgreen:
Mi je pa od husqvarn, kar sem jih imel v rokah, še zmeraj najbolje delati s staro 254 xp professional (pa imamo tudi 357 xpg doma....) :4rt
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. Avgust 2014, 12:47

Jaz sem kupiš štilerco Magnum od enega "lubadarja" (gozdarja) za kar nekaj denarja (mislim da takrat nekje 10 let staro za ceno približno 400 evrov, nova je bila preko 2200 evrov). Danes ji je primerljiva stihl MS 880 Magnum, ki stane celo premoženje (bi komot presegla vrednost domačih dveh subarujev).

Pa s tem, da tanova ima 10kg in je iz veliko lažjih materialov, tastara je bila pa še tam nad 15kg.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 29. Avgust 2014, 20:04

Računalniški štručkoti, vašo pomoč bi rabo... Na prenosniku (HP Pavilion dv6) me začenja hecat WLAN. Kako ta hec zgleda? Internet dela normalno, nato pa kar naenkrat začne delati fuuuuul počasi, tako da še strani včasih noče naložit. Nato pa spet začne delat normalno za nekaj časa, nato pa spet ponovi vajo. Nima pa nekega konstantnega timinga. Enkrat dela kul pol ure, pa zašteka za minuto, naslednjič dela 5 minut, pa 15 ne, itd... Se je pa težava pojavila kar naenkrat, sred popoldneva. Sem ga za foro "previl" za dan nazaj, pa ni pomagalo. Prek kabla pa dela normalno. Imam pa win7. Bo šla kartica počas k hudiču al ma kdo kakšno boljšo idejo? :)

Uporabniški avatar
Kamion
Uporabnik foruma
Prispevki: 748
Kraj: Vipavska dolina

Odgovor Avtor: Kamion » 29. Avgust 2014, 20:31

A ti to dela samo na prenosniku ali na vseh napravah?
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.

Love. It's What Makes a Subaru a Subaru

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 29. Avgust 2014, 20:44

mogoče wifi router resetirat (off->30s pustiš->on) preden se naprej ugotavlja kako in kaj?
sapere aude

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 29. Avgust 2014, 20:46

Morda je kak bližnji sosed postavil svoj WiFi na istem kanalu?

Če imaš Android telefon, si naloži WiFi Analyzer, ki bo lepo pokazal, kateri WiFi-ji so okoli in kateri kanali so bolj ali manj zasedeni...

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 29. Avgust 2014, 21:05

Router resetiran - ne pomaga. Wi-fi analiziran - edino našega najde.
Ne vem kk sem prej pozabil še to napisat.... ko imam leptopa na bateriji, na vsake tok začne trokirat. Če gledam film, zgleda to tako, kot da bi se naslonil na preslednico. In podobno počasi laufa vse. Pomaga, če ga resetiram. Ampak tudi to še ni vse: približno enkrat na mesec se pojavi prisrčen blue screen of death. Spet pomaga reset. Se pa oboje pojavlja že zelo dolgo, težave z wi-fijem pa čist na frišno.
Hvala zaenkrat :-)

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 29. Avgust 2014, 21:29

Morda se laptop pregreva... Pogosto se v ventilatorju in/ali hladilnih rebrih nabere prah, tako da ni več pretoka zraka.

To lahko poskusiš očistit s sesalcem, čeprav je po mojih izkušnjah najboljše laptop odpreti in temeljito spihati s kompresorjem. Vsake toliko je treba obnoviti tudi termalno pasto...

http://www.youtube.com/watch?v=ICrEOcjFOOM

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost