K: Kupim 4x4 subaru

Oglasi in mnenja uporabnikov o nakupu in prodaji vozil
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Re: K: Kupim 4x4 subaru

Odgovor Avtor: Boxer » 04. September 2014, 16:21

beliblisk napisal/-a:Seveda komplet z vsem kar potrebuješ (po možnosti tudi bremboti).
6 prestavci iz STIk so itak čist predimenzionirani in več kot sinhronov z grobo uporabo skoraj ne morš uničit.

Jah nekaterih niso veliko naredil in so posledično redki (imajo pa po navadi boljše dife,npr. menjalnik iz spec c type ra).

Torej če ti rata zje84t avtomatiko je tole dost cenej opcija.

Lahko pa vedno spec B kupiš,ki je zih bombnik.
Torej če jaz tole kupim: (pa pustimo ceno avtomobila.... :cr )
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=821 ... 04WD%20Avt" onclick="window.open(this.href);return false;.

Dam še 3keur gor in imam outbacka 3.0, z ročko? :-) Bremboti, misliš zavore? :? V to ceno je vključena tudi menjava menjalnika, prilagoditev elektronike itd...?

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 04. September 2014, 17:40

Tole bi bilo že zelo, zelo dobro :D
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 04. September 2014, 18:17

Evo tegale sem šel danes gledat,da bi bil mogoče primeren za winterwagen. Sicer je dražji kot 500eur, ampak sem si rekel, če je res tako dober bi ga mogoče obdržal za dalj časa. Pa sem šel ga gledat z dinarčki v žepu ampak me najbolj moti ker ni karavan :(

Skratka na avto je treba še kar vložit kakšnega jurčka,da bo kot se šika, osnova pa ni slaba.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=876 ... %20V%20SLO" onclick="window.open(this.href);return false;

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 04. September 2014, 19:11

Em ja Brembo bremze,spredi in zadi.4k bi mogl bit v vsakem primeru dost za vse.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 04. September 2014, 20:00

beliblisk napisal/-a:Em ja Brembo bremze,spredi in zadi.4k bi mogl bit v vsakem primeru dost za vse.
Em ja, pa pust ti zdej bremze :D Mene je zanimal samo menjalnik :thup
Sicer sem pa malo številke vrgel skupaj pa je žal prehudo tole vseskupaj za tok star avto ki bo kmalu obrnil 300kkm. Oziroma če bi avto dobil za 3-4keur potem bi morda bilo vredno bolj razmislit. Tko bi pa tukaj na koncu bil na 15keur za cca.7let starega subaruja ki žre lepe vožnje 11L/100km in kot rečeno kmalu imel 300.000km in to za sabo potegne spet stroške tudi žal pri tako trpežnih avtomobilih kot je subi. Vedno se najdejo kakšni ležaji, puše, amortizerji, zavore, itd.. Za 15k eur je pa izbire že uf.

Vem,da boste hudi pa vseeno:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=878 ... I%20S-line" onclick="window.open(this.href);return false;

Itak je pa to vse predrago, več kot 5-6keur ne dam za daily-ja že to je preveč. Konec koncev mora vse imeti neko računico, tudi če je 3.0 bencin me ne moti ampak mora pa potem že v štartu bit ugodno.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 04. September 2014, 23:05

Ja ma še neki. :D

2.0 motorji z 165ks so precej redki. So imeli slednji kakšne težave, bilokaj? So zaradi česa posebni ali morda zahtevajo kakšno dražje vzdrževanje?

Hvala za pomoč. :)

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4464
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 04. September 2014, 23:44

Motorji s 121 kW (165 KS) imajo po dve odmični gredi v glavi (DOHC) in imajo tudi spremenljiv čas odpiranja sesalnih ventilov (AVCS - active valve control system). Kakšni posebni oz. tipični problemi mi niso znani (moj mi še ni pripravil nobenega 'presenečenja'), vzdrževanje je morda malce dražje zaradi malo več materiala pri velikem servisu (menda ima kakšno rolco več) in pa za nastavljanje ventilov je (menda) treba motor vzet ven, poleg tega pa se namesto podložk oz. ploščic za spremembo zračnosti mora zamenjat cel 'dročnik' (valve lifter).

V Nemčiji je ta motor bil na voljo z letom 2006.

Motorji s 101kW (139 KS) so bolj 'navadni', imajo po eno odmično gred v vsaki glavi (SOHC) in nimajo spremenljivega časa odpiranja ventilov. Mislim, da imajo 'klackalice', tako da se ventili nastavljajo kar z izvijačem in ključem 10, pa najbrž se da to naredit pri zmontiranem motorju. Ta motor je bil na voljo do 2006.

Leta 2008 pa je 2.0R motor imel 110 kW (150 KS), kar ima menda še zdaj. Kolikor sem uspel videt, je 'edina' razlika nižje kompresijsko razmerje.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 04. September 2014, 23:57

Hvala, @danci. Tebi res dolgujem kakšno pivo ob priliki ker rad pomagaš kolikor lahko :-pivo No in vsem ostalim seveda... :D

Je pa tko sem malo raziskal in so imeli teli legacy-ji od 2006 2.0r z 165hp kar malce težav.

http://www.uklegacy.com/forums/index.ph ... hesitation" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.uklegacy.com/forums/index.ph ... eleration/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.uklegacy.com/forums/index.ph ... 20r-remap/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/ ... tm?t=59112" onclick="window.open(this.href);return false;

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 05. September 2014, 00:15

Imaš prav, to sem pa že čisto pozabil - dejansko je občasno prišlo do tega, da motor kar ni imel prave moči. Reset ECU-ja preko OBD-ja je pomagal za nekaj časa.

Posodobitev programske opreme s strani Subaru servisa pa je težavo, kot kaže, odpravila za vedno (trkam po lesu ;-) ).

Par stvari, ki me pri tem avtu moti:
  • elektronski gas (Drive By Wire) ima včasih svojo 'pamet'
  • ECU ne da mapirat, tako da se zgornje težave ne da odpravit
  • Legacy je prenizek - pri parkiranju spodnji del prednjega odbijača pogosto podrsa po robniku (Outback s tem ne bi smel imeti težav)
  • serijski avtoradio je 'crap' - nima niti AUX vhoda, niti MP3 podpore, o kakem USB ali Bluetooth-u lahko samo sanjaš
  • serijski avtoradio je združen z enoto za kontrolo klime - torej se radia praktično ne da zamenjat

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 05. September 2014, 00:31

Morda bo potem le boljši nakup kakšen outback (čeprav tam je gas-varijanta in radio-klima verjetno na isti sistem kot pri legacy-ju tega letnika)ali eventuelno kakšen legacy z bolj "navadnim" OHC motorjem...

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 05. September 2014, 08:22

2007 je bil model 'facelift'-an in takrat je dobil dvo-področno klimo in s tem tudi drugačen radio - kolikor vem, je tu klima že ločena od radia in je možno dobiti samo prednjo plastiko, ki potem omogoča vgradnjo poljubne 2-DIN naprave.

S 'pametnim' gasom pa so menda opremljeni vsi modeli od 2004 naprej, ne glede na motor.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 05. September 2014, 14:39

danci1973 napisal/-a:2007 je bil model 'facelift'-an in takrat je dobil dvo-področno klimo in s tem tudi drugačen radio - kolikor vem, je tu klima že ločena od radia in je možno dobiti samo prednjo plastiko, ki potem omogoča vgradnjo poljubne 2-DIN naprave.

S 'pametnim' gasom pa so menda opremljeni vsi modeli od 2004 naprej, ne glede na motor.
Pa morda veš ali je bil "facelift" že posodobljen z novim software-om kar se tiče tistih težav? Ali pa če se to ,da kako preverit pri nas?

Kaj pa drugače je avto dobro vodljiv če želiš malo hitreje odpeljat kakšne ovinke itd...sem lih danes za gušt naredil 300km po krasu in okolici in nazaj domov, pa me je res firbec matral kako bi se legacy obnašal tam čez une lepe ceste :-D Predvsem pa kako se outback vozi hitreje čez ovinke ker je višji...?

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 05. September 2014, 14:58

Za facelift in posodobljen program žal ne vem. Uradni servisi pa bi vsi naj imeli možnost preveriti, če je nameščena zadnja verzija software-a in če ni, tega tudi posodobiti. Si pa to storitev kar dobro zaračunajo - jaz sem sicer šel v Avstrijo, kjer me je stalo 100€.

Kar se tiče vodljivosti Outback-a, žal ne tudi ne vem, ker nisem še nobenega vozil. Z vodljivostjo Legacy-a (sedanjega in tudi vseh prejšnjih, če so le imeli dobre amortizerje) pa sem jaz precej zadovoljen, čeprav je to najbrž tudi zato, ker že 'od malega' vozim Subaruje s pogonom na vse 4 in mi je zato večina drugih avto 'čudnih'. ;-)

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 05. September 2014, 16:34

BTW STIka že ima ročni menjalnik,hude bremze pa žre tudi manj od 3.0:P

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 05. September 2014, 17:43

Točno tako :.sup
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov