(pre)poceni?
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
Re: (pre)poceni?
Ta teden očitno itak ne bo časa se s tem resno ukvarjat...
Če bi se resno odločal za nakup, pa bi se tudi dogovoril, da se avto zapelje kar na pregled na Vrhniko ali pa z nakupom ni nič. Prevelik riziko, da se drugače v prevem mesecu nabe3r za par k€ porpavil ...
Če bi se resno odločal za nakup, pa bi se tudi dogovoril, da se avto zapelje kar na pregled na Vrhniko ali pa z nakupom ni nič. Prevelik riziko, da se drugače v prevem mesecu nabe3r za par k€ porpavil ...
A tale je tudi prepoceni?
http://home.automobile.it/DEROSSISRL#des_198769613" onclick="window.open(this.href);return false;
Tole je blizu.
Piše da ima za zamenjati DPF, če je res samo to ...
A ga je kdo na Legacyu že dal odstraniti?
Kje pa bi sicer našel podatek o Emisija trdih delcev v g/km, če je manjša od 0,005g/Km je 11% sicer je 16%.
http://home.automobile.it/DEROSSISRL#des_198769613" onclick="window.open(this.href);return false;
Tole je blizu.
Piše da ima za zamenjati DPF, če je res samo to ...
A ga je kdo na Legacyu že dal odstraniti?
Kje pa bi sicer našel podatek o Emisija trdih delcev v g/km, če je manjša od 0,005g/Km je 11% sicer je 16%.
Kolikor sem slišal mislim,da je mogoče odtraniti DPF. Vprašanje pa tudi koliko stane nov. 
tale legacy ima po podatkih 161 co2 zato je dmvja 11%...tako da stane avto potem s homologacijo brez prevoza 9900€, ker pa ni napisano da je redno servisiran in ima še stari motor bi bilo to zame NO GO...
..dpf se da lahko ven, ampak je potreben remap vozila, nov baje stane okoli 2000€...
..dpf se da lahko ven, ampak je potreben remap vozila, nov baje stane okoli 2000€...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.
In Japan car BREAK you.
subi4x4 napisal/-a:tale legacy ima po podatkih 161 co2 zato je dmvja 11%...tako da stane avto potem s homologacijo brez prevoza 9900€, ker pa ni napisano da je redno servisiran in ima še stari motor bi bilo to zame NO GO...
Sej kupiš gor netto, torej daš 7keur za njega plus dmv in homologacija ter prevoz?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Če kupuješ kot fizična oseba, plačaš 'brutto'. Samo pravne osebe lahko kupijo po 'netto' ceni.
Se opravičujem, sem gledal zase ker ga lahko na firmo vzamem, forumaš ki tudi išče verjetno nedanci1973 napisal/-a:Če kupuješ kot fizična oseba, plačaš 'brutto'. Samo pravne osebe lahko kupijo po 'netto' ceni.
Lahko tudi jaz kupim vozilo na firmo, samo en vem na podlagi česa boš ti odbijal DDV? Imaš morda taksi službo ali prevoz pacientov ...?
Pod takimi pogoji se mi ne splača na firmo kupiti vozila na firmo:
Po Zakonu o davku na dodano vrednost (66. člen) sme davčni zavezanec odbiti DDV ob nakupu osebnega avtomobila ali kombiniranega vozila za prevoz potnikov in blaga le v primeru, ko vozilo kupi za opravljanje dejavnosti.
To je za:
- prevoz potnikov in blaga,
- dajanje v najem, zakup ter za nadaljnjo prodajo,
- dejavnost avtošol za izvajanje programa usposabljanja iz vožnje v skladu z veljavnimi predpisi,
-dejavnosti javnega linijskega in posebnega linijskega prevoza ter osebnih specialnih vozil, prilagojenih izključno za prevoz pokojnikov.
V primeru, ko davčni zavezanec ne opravlja nobene od zgoraj naštetih dejavnosti, ob nakupu osebnega avtomobila ne sme odbiti DDV. Enako velja za nakup goriva, nadomestnih delov ali katerih kolih izdelkov ali storitev, ki so vezani na ta osebni avtomobil.
Pod takimi pogoji se mi ne splača na firmo kupiti vozila na firmo:
Po Zakonu o davku na dodano vrednost (66. člen) sme davčni zavezanec odbiti DDV ob nakupu osebnega avtomobila ali kombiniranega vozila za prevoz potnikov in blaga le v primeru, ko vozilo kupi za opravljanje dejavnosti.
To je za:
- prevoz potnikov in blaga,
- dajanje v najem, zakup ter za nadaljnjo prodajo,
- dejavnost avtošol za izvajanje programa usposabljanja iz vožnje v skladu z veljavnimi predpisi,
-dejavnosti javnega linijskega in posebnega linijskega prevoza ter osebnih specialnih vozil, prilagojenih izključno za prevoz pokojnikov.
V primeru, ko davčni zavezanec ne opravlja nobene od zgoraj naštetih dejavnosti, ob nakupu osebnega avtomobila ne sme odbiti DDV. Enako velja za nakup goriva, nadomestnih delov ali katerih kolih izdelkov ali storitev, ki so vezani na ta osebni avtomobil.
-
tinck13752
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 199
ma boxer itak nalaga na tem forumu odkar se je prdruzu...
Kaj nalagam, bodi specifičen če grdo nekoga obtožiš?.(In to že drugič)tinck13752 napisal/-a:ma boxer itak nalaga na tem forumu odkar se je prdruzu...
@BURGY, V nemčiji kupiš avto netto na tvojo firmo in plačaš tukaj samo DMV, homologacijo, itd ter ga daš pod amortizacijo ki mora trajat najmanj tri leta. Če ga prej prodaš plačaš davek sorazmerno z časom ki si ga imel.
...poleg tega kar je burgy napisal,
1. nimajo vsi s.p.jev
2. za takšne majhne zneske se to ne splača...sploh ob predpostavki, da ne nateguješ države in narediš vse tako kot je treba, se pravi ločiš med zasebno in poslovno uprabo, že tu je cel kup papirologije. Potem , če avto uporabljaš kot direktor s.p.ja, se to šteje kot boniteta, kar pomeni da se na koncu plača več prispevkov in dohodnine. Za prvo leto mislim, da še velja 1.5% vrednosti za izračun bonitete, so pa vsi ti stroški, vzdrževanje, registracija,itd...davčno priznani odhodki in s tem si lahko zmnajšamo dobiček, ČE...
se ne splača za avto za 6 000€
Boxer, povej mi koliko avtomobilov imaš trenutno na firmo in katere?
lpa
1. nimajo vsi s.p.jev
2. za takšne majhne zneske se to ne splača...sploh ob predpostavki, da ne nateguješ države in narediš vse tako kot je treba, se pravi ločiš med zasebno in poslovno uprabo, že tu je cel kup papirologije. Potem , če avto uporabljaš kot direktor s.p.ja, se to šteje kot boniteta, kar pomeni da se na koncu plača več prispevkov in dohodnine. Za prvo leto mislim, da še velja 1.5% vrednosti za izračun bonitete, so pa vsi ti stroški, vzdrževanje, registracija,itd...davčno priznani odhodki in s tem si lahko zmnajšamo dobiček, ČE...
se ne splača za avto za 6 000€
Boxer, povej mi koliko avtomobilov imaš trenutno na firmo in katere?
lpa
In USA you drive car.
In Japan car BREAK you.
In Japan car BREAK you.
Jaz vem kakšne možnosti imam (zgoraj opisal) in kaj moram plačat, če bi ga kupil v tujini od firme. To je to kar rabim jaz vedit, potem naj se pa drugi naprej ukvarjajo. :-)
ps.: Zakaj pa rabiš podatke od voznega parka naše firme? Mislim,si uprašal čist informativno ali za kaj drugega?
ps.: Zakaj pa rabiš podatke od voznega parka naše firme? Mislim,si uprašal čist informativno ali za kaj drugega?
...tako, da vidim vrednost avtomobilov, da se ti splača to počet? lahko daš en primer recimo, ker kot sem računal zase bi moral vzeti en avto za okoli 40000€, da bi bilo to izvedljivo in bi na koncu prihranil, sploh ker si sedaj raje obračunavam kilometrino... 
In USA you drive car.
In Japan car BREAK you.
In Japan car BREAK you.
Težko povem ali se mi splača ali ne ker to firma(direktorji) kalkulira-jo kaj pa kako, ne jaz osebno. Jaz sem dobil samo tako info kot jo imam in kakšne so moje možnostisubi4x4 napisal/-a:...tako, da vidim vrednost avtomobilov, da se ti splača to počet? lahko daš en primer recimo, ker kot sem računal zase bi moral vzeti en avto za okoli 40000€, da bi bilo to izvedljivo in bi na koncu prihranil, sploh ker si sedaj raje obračunavam kilometrino...
Za ostalo ti pošljem PS.
-
tinck13752
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 199
Svašta..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov