Meni se zdi malo preveč 'lep'.urbancebulj napisal/-a:In zakaj ne bi verjelu zgornjemu grafu!?
![]()
Impreza GT by Cr00k
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Impreza GT by Turbak
+1; To je meritev iz valjev, al kaksna softwareska?danci1973 napisal/-a:Meni se zdi malo preveč 'lep'.urbancebulj napisal/-a:In zakaj ne bi verjelu zgornjemu grafu!?
![]()
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
To je meritev s ceste!
Aha, softwareska potem, je kdo te meritve ze primerjal z dejanskimi meritvami na valjih?urbancebulj napisal/-a:To je meritev s ceste!
Grafi so vsi softwerski
Subaruji načeloma na valjih ne pokažejo pravih/primerljivih rezultatov, oz. lahko se zmeniš z upravljalcev valjev, pa nastavi, da ti pokaže po želji :mrgreen:
Subaruji načeloma na valjih ne pokažejo pravih/primerljivih rezultatov, oz. lahko se zmeniš z upravljalcev valjev, pa nastavi, da ti pokaže po želji :mrgreen:
Evo, da se spet malo javim... eni ste sicer ze zvedeli/ugotovili,... tale impreza GT je zdej by Cr00k 
Bila je 2 tedna pri Scooby.si, pa ne ker bilo toliko dela z avtom, ampak ker jaz nisem imel casa jo priti iskat
Menjali so se vsi diski in ploscice, saj bile zavore ze res boge, sploh spredaj - zamenjana je bila ena zadnja celujst in obnovljena sprednja (zapecen batek). Avto ima sedaj precej boljse negativne pospeske
Ima pa, glede na mojga Cliota, precej daljsi hod stopalke... se bom mogu zgleda navadit, kot z daljsimi hodi prestavne rocice 
Uglavnem, z avtom sem sedaj naredil ~300km, predvsem AC in Ljubelj. Prve ugotovitve:
- Amortizerje bo treba menjat, ker se avto res lepo guga in skace
- Viskosklopka gre pocasi k vragu, kar se tudi pozna v mestu in pri ostrejsih ovinkih cez Ljubelj...
- Avto je glede na mojga Cliota veliko manj okreten po ovinkih, in zahteva drugacen nacin voznje kot z fwdjem,
- Pri voznji, avto spusca precej raznoraznih zvokov (podobno kot moja bivsa 20-let stara Micra Super S), sploh pri mocnem pospesevanju, kjer se prav cuti kako pogoni delajo (ječijo pod vso to močjo).
- Turbo lag mi je zelo zanimiv, glede na to da sem bolj NA tip
Neglede na (pre)lep graf, moram priznat, da je moci res tam-tam... to je brutalno, kako se avto naprej zazene
V primerjavi s Cliom je power-delivery skor on-off, je treba bit kar previden...
- poraba je zgolj malo visja kot pri Cliotu, pri istem nacinu umirjene vozje... pri "neumirjeni", pa niti priblizno
Plani za v bodoce:
- zamenjat amortizerje (95% bom kar stock nabavil), zrihtat visko
- nabavit avtoradijo, da bo muska kaksen ropotek zadusila
- nabavit 17" feltne s TUVom (ker imam ene 17" zimske gume doma) ali nabavit 16" zimske... kar bo ugodneje
- obstojec volan je cist ogulen - sem v Beljaku dobil enga Nardija iz CG8 skor zastonj in bom zamenjal ob priliki, tega pa dal obnovit; nekaj podobnega moram pogruntati z prestavno rocico (se je kdo ze spopadel z tem?)
- zapeljat avto k kolegu licarju konec zime, da se malo poigra
- najdet steklo desne meglenke, ker ima ta lukno od kamna.. ima kdo na lagerju?
- pa se kaj se po zihr naslo...
Toliko na kratko
Lp
Bila je 2 tedna pri Scooby.si, pa ne ker bilo toliko dela z avtom, ampak ker jaz nisem imel casa jo priti iskat
Uglavnem, z avtom sem sedaj naredil ~300km, predvsem AC in Ljubelj. Prve ugotovitve:
- Amortizerje bo treba menjat, ker se avto res lepo guga in skace
- Viskosklopka gre pocasi k vragu, kar se tudi pozna v mestu in pri ostrejsih ovinkih cez Ljubelj...
- Avto je glede na mojga Cliota veliko manj okreten po ovinkih, in zahteva drugacen nacin voznje kot z fwdjem,
- Pri voznji, avto spusca precej raznoraznih zvokov (podobno kot moja bivsa 20-let stara Micra Super S), sploh pri mocnem pospesevanju, kjer se prav cuti kako pogoni delajo (ječijo pod vso to močjo).
- Turbo lag mi je zelo zanimiv, glede na to da sem bolj NA tip
- poraba je zgolj malo visja kot pri Cliotu, pri istem nacinu umirjene vozje... pri "neumirjeni", pa niti priblizno
Plani za v bodoce:
- zamenjat amortizerje (95% bom kar stock nabavil), zrihtat visko
- nabavit avtoradijo, da bo muska kaksen ropotek zadusila
- nabavit 17" feltne s TUVom (ker imam ene 17" zimske gume doma) ali nabavit 16" zimske... kar bo ugodneje
- obstojec volan je cist ogulen - sem v Beljaku dobil enga Nardija iz CG8 skor zastonj in bom zamenjal ob priliki, tega pa dal obnovit; nekaj podobnega moram pogruntati z prestavno rocico (se je kdo ze spopadel z tem?)
- zapeljat avto k kolegu licarju konec zime, da se malo poigra
- najdet steklo desne meglenke, ker ima ta lukno od kamna.. ima kdo na lagerju?
- pa se kaj se po zihr naslo...
Toliko na kratko
Lp
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
Super, da je avto prišel v roke k nekomu, ki ga ne bo zgonil do "smrti"!
Super da je scooby.si mehanik, tako bo avto ostal v pravi kondiciji!
Držim pesti, da bo še dolgo in zdravo brbotal stroj!

Super da je scooby.si mehanik, tako bo avto ostal v pravi kondiciji!
Držim pesti, da bo še dolgo in zdravo brbotal stroj!
-
tinck13752
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 199
Prestavno rocko imam jaz kot novo
Naj ti dobro služi :.sup
Se potrudim, da bova drug drugemu lepo sluzila
...brez pretresov.
Danes sem se peljal prvic ponoci
in dodajam na seznam:
- zrihtat osvetlitev prakticno vecine potniske kabine
je kdo ze to delal, kje nabavit diode/mini zarnice, je kaksen manual, je zaj...an? 
Če je kdo ze zverziran, pa se priporocam za pomoc, tudi za kaksno "odskodnino"
Danes sem se peljal prvic ponoci
- zrihtat osvetlitev prakticno vecine potniske kabine
Če je kdo ze zverziran, pa se priporocam za pomoc, tudi za kaksno "odskodnino"
Tukaj dobiš vse diode, ki ji rabiš:
http://www.superstrela.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne menjaj rdeče žarnice za akumulator, ker ti potem alternator ne bo v redu delal, ostale po mojih izkušnjah niso problematične. Je pa kr nekaj dela s tem, če hočeš vse, ki se dajo, zamenjat (nekatere so prilotane na tiskanino). Aha, pa barva osvetlitve z diodami ni ista, kot jo dajejo žarnice, pa tudi povsem enakomerna ni.
http://www.superstrela.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne menjaj rdeče žarnice za akumulator, ker ti potem alternator ne bo v redu delal, ostale po mojih izkušnjah niso problematične. Je pa kr nekaj dela s tem, če hočeš vse, ki se dajo, zamenjat (nekatere so prilotane na tiskanino). Aha, pa barva osvetlitve z diodami ni ista, kot jo dajejo žarnice, pa tudi povsem enakomerna ni.
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Žarnice imajo v vsaki avtotrgovini, žarnice od osvetlitve klime in ostalih tipk ni tolk zakomlicirano menjat, obstaja tudi tema na forumu... Za števec pa je najbrž več dela 
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Jaz sem kompletno osvetljavo na Fiat GP-ju menjal iz original (grde) oranžne na belo.
Na tej strani se začne, in na naslednji nadaljuje.
http://www.fiat-klub.si/forum/viewtopic ... 0&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
Na strani 3 je tudi opisano in poslikano kako prilagajaš svetilnost posamezne diode da nimaš problemov z light-showom
Vkolikor imaš v osvetljavi tiste male 2.5mm žarnice (kar sem skoraj siguren da imaš) boš imel kar problem z menjavo in prilagajanjem svetilnosti. Če pa so lediode, pa pač prelotaš in po potrebi prilagodiš predupor.
Vsekakor priporočam. Vizuelno je meni ta "upgrade" eden bolj zadovoljivih za dušo. Vedno, ko se ponoči vozim, mi je toplo pri srcu, ko vidim to prelepo belo/oranžno ostvetlitev :.sup
Pa še cenovno je bomba!
BTW, cena vsega skup za mojega Grande Puntota:
- 70× PLCC-2 White LED - 12€ (ebay)
- 20× upori vrednosti 3.3k, 4.7k, 6.8k, 10k, 15k = 100kos × 4cente na kos = 4€ (IC-Elektronika)
Na tej strani se začne, in na naslednji nadaljuje.
http://www.fiat-klub.si/forum/viewtopic ... 0&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
Na strani 3 je tudi opisano in poslikano kako prilagajaš svetilnost posamezne diode da nimaš problemov z light-showom
Vkolikor imaš v osvetljavi tiste male 2.5mm žarnice (kar sem skoraj siguren da imaš) boš imel kar problem z menjavo in prilagajanjem svetilnosti. Če pa so lediode, pa pač prelotaš in po potrebi prilagodiš predupor.
Vsekakor priporočam. Vizuelno je meni ta "upgrade" eden bolj zadovoljivih za dušo. Vedno, ko se ponoči vozim, mi je toplo pri srcu, ko vidim to prelepo belo/oranžno ostvetlitev :.sup
Pa še cenovno je bomba!
BTW, cena vsega skup za mojega Grande Puntota:
- 70× PLCC-2 White LED - 12€ (ebay)
- 20× upori vrednosti 3.3k, 4.7k, 6.8k, 10k, 15k = 100kos × 4cente na kos = 4€ (IC-Elektronika)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
jst sem tudi že hotel zamenjat osvetlitev iz rdeče na belo.
ampak so tiste okoli radija premajhne za mojo roko in spajkalnik
ta velke bi pomojem lahko, tiste na zadnjih dveh slikcah pa si ne upam.
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing" onclick="window.open(this.href);return false;
č eje kdo pripravljen pomagat
ampak so tiste okoli radija premajhne za mojo roko in spajkalnik
ta velke bi pomojem lahko, tiste na zadnjih dveh slikcah pa si ne upam.
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing" onclick="window.open(this.href);return false;
č eje kdo pripravljen pomagat
Tiste male sem jaz kar odtopil stran, in nato večje gor nalotal, in seveda prilagodil predupor....
Seveda sem vse tamale uničil, druge ni...
Btw. predno se karkoli odlota dol, si porišite ploščo z polaritetami diod! Ker nato ko nekaj ni v redu, je kar štorasto ugibat al je sm al tja obnjena
Seveda sem vse tamale uničil, druge ni...
Btw. predno se karkoli odlota dol, si porišite ploščo z polaritetami diod! Ker nato ko nekaj ni v redu, je kar štorasto ugibat al je sm al tja obnjena
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov