Airbag lučka?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Airbag lučka?
Danes se mi je prižgala airbag lučka - oz. bolje rečeno, ni se ugasnila 6 sekund po tem, ko sem dal kontakt (tako kot bi se naj in kot se je do zdaj). Poskusil sem resetirati vse skupaj (odklop akumulatorja itd.), a žal nič ni pomagalo.
Opazil sem le to, da se lučka po kontaktu normalno ugasne, če ne sedim na voznikovem sedežu in se prižge šele, ko sedem nanj - kar bi lahko pomenilo, da je vzrok v sedežu.
Kakšne ideje ali izkušnje?
Opazil sem le to, da se lučka po kontaktu normalno ugasne, če ne sedim na voznikovem sedežu in se prižge šele, ko sedem nanj - kar bi lahko pomenilo, da je vzrok v sedežu.
Kakšne ideje ali izkušnje?
Re: Airbag lučka?
Konektor pod sedežom si kaj premikal že?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Ja, tistega rumenega, ko je za airbag, sem (seveda sem prej odklopil akumulator). Ob tem sem ga nežno obdelal s kontakt sprejem...vepar napisal/-a:Konektor pod sedežom si kaj premikal že?
Je pa tam bilo še par konektorjev, ki jih nisem dosegu - predvidevam, da ima ta sedež vgrajen nek kontakt ('senzor'), da zaznava, če je kdo na sedežu?
Poskusil sem tudi prebrati napake iz računalnika, a OBD2 očitno teh zadev za airbag ne prikazuje, prav tako tudi FreeSSM ne... Obstajal naj bi en diagnostični konektor, na katerem skleneš dva kontakt in potem 'airbag' lučka z utripanjem prikaže kodo napake - ampak ga danes nisem uspel najt.
http://www.daytonagblimited.co.uk/conte ... ault-codes
http://sl-i.net/FORUM/viewtopic.php?f=39&t=12056
https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q= ... 8437,d.d2s
Upam, da boš po temle lažje našel konektorja. Mislim, da sta črne barve. sam sem jih tudi iskal, a preden sem jih našel sem napako odpravil.
Mogoče se ti je v sedežu kaj premaknilo, ne konektor, stikalo, ki zazna da sediš na sedežu mora biti nekje.
http://sl-i.net/FORUM/viewtopic.php?f=39&t=12056
https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q= ... 8437,d.d2s
Upam, da boš po temle lažje našel konektorja. Mislim, da sta črne barve. sam sem jih tudi iskal, a preden sem jih našel sem napako odpravil.
Mogoče se ti je v sedežu kaj premaknilo, ne konektor, stikalo, ki zazna da sediš na sedežu mora biti nekje.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Danes sem odprl spodnji del armaturke, da bi našel diagnostični konektor za airbag modul, pa ga nisem našel. V 'service manual'-u za 2005 model je narisan, v tistem za 2006 pa ne - očitno se je Subaru odločil, da tega pač ne bomo sami počeli...
Potem sem vzel ven še voznikov sedež in pregledal konektorje, a so vsi trije videti čisto OK - kljub temu sem jih malo nasprejal s kontakt sprejem.
Celotna operacija je bila na koncu povsem neuspešna, saj airbag lučka zdaj sploh ne ugasne več - tudi, če ne sedim na sedežu.
Potem sem vzel ven še voznikov sedež in pregledal konektorje, a so vsi trije videti čisto OK - kljub temu sem jih malo nasprejal s kontakt sprejem.
Celotna operacija je bila na koncu povsem neuspešna, saj airbag lučka zdaj sploh ne ugasne več - tudi, če ne sedim na sedežu.
Se boš moral zapeljati do nekoga, ki ima računalnik s programom, ki bere ABS kode.
Meni je vse napisalo kaj je narobe.
Meni je vse napisalo kaj je narobe.
Uporabnik Marky npr.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
A ima kdo kak 'airbag' konektor viška? TIsti del, ki je pripet na sedež, ne na avto?
Ima, nek uporabnik foruma iz Žirov, ker sem mu prodal Foresterjeva sedeža. Mislim, da je bil konektor še tam.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Težavo, torej airbag lučko, sem začasno uredil s 3,3 Ohm uporom, katerega sem vtaknil v konektor, ki gre na airbag kontroler.
Očitno je težava dejansko v samem airbag-u oz. njegovem kablu...
Očitno je težava dejansko v samem airbag-u oz. njegovem kablu...
Kako misliš, da je napaka lahko nastala?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Kaj pa vem...
Ena možnost je, da je napaka pri samem konektorju, saj le-ta ni bil pripet na sedež (kot bi naj bil), ampak je kar 'bingljal' in se vlekel po tleh.
Druga možnost pa je, da je kabel tako napeljan, da ga z sedanjem in premikanjem po sedežu pač malo 'mrdam' in je tam kje izgubil kontakt.
Glede na to, da se je na začetku lučka prižgala šele, ko sem dejansko sedel na sedežu, bolj sumim drugo varianto...
Nisem pa še povsem prepričan, če si upam airbag popravljat...
Ena možnost je, da je napaka pri samem konektorju, saj le-ta ni bil pripet na sedež (kot bi naj bil), ampak je kar 'bingljal' in se vlekel po tleh.
Druga možnost pa je, da je kabel tako napeljan, da ga z sedanjem in premikanjem po sedežu pač malo 'mrdam' in je tam kje izgubil kontakt.
Glede na to, da se je na začetku lučka prižgala šele, ko sem dejansko sedel na sedežu, bolj sumim drugo varianto...
Nisem pa še povsem prepričan, če si upam airbag popravljat...
Pridi do mene bova drug sedež za probo noter dala in takoj ugotovila kaj je narobe :idea:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
karel napisal/-a:Pridi do mene bova drug sedež za probo noter dala in takoj ugotovila kaj je narobe :idea:
Ta vikend najbrž ne bom imel časa, morda pa naslednji...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost