Outback 2.0D 2008 napaka P0101
Outback 2.0D 2008 napaka P0101
Pozdravljeni,
na mojem OT se je pojavila napaka - prižgali sta se lučki, preko poceni OBD bluetooth konektorja + torque za android sem razbral kodo napake P0101. Seveda sem očistil MAF (senzor za filtrom zraka), vendar se napaka zopet pojavi. Obenem motor izgubi moč - obrati le do 4k, turbina se tudi ne zavrti tako kot drugače. V redkih primerih se zgodi, da avto ugasnem in takoj poženem nazaj - dela naslednjih nekaj minut brez težav. Na aplikaciji torque, MAF senzor podaja različne vrednosti, lahko predvidevam da deluje bp ? Gledal sem tudi za kakšnimi počenimi vakum cevmi - tako na hitro nisem ničesar zasledil ? Imate mogoče še kakšno idejo, nasvet oz. kontakt kakega mojstra, da zadevo pogleda in odpravi ?
Hvala in lp,
Z
na mojem OT se je pojavila napaka - prižgali sta se lučki, preko poceni OBD bluetooth konektorja + torque za android sem razbral kodo napake P0101. Seveda sem očistil MAF (senzor za filtrom zraka), vendar se napaka zopet pojavi. Obenem motor izgubi moč - obrati le do 4k, turbina se tudi ne zavrti tako kot drugače. V redkih primerih se zgodi, da avto ugasnem in takoj poženem nazaj - dela naslednjih nekaj minut brez težav. Na aplikaciji torque, MAF senzor podaja različne vrednosti, lahko predvidevam da deluje bp ? Gledal sem tudi za kakšnimi počenimi vakum cevmi - tako na hitro nisem ničesar zasledil ? Imate mogoče še kakšno idejo, nasvet oz. kontakt kakega mojstra, da zadevo pogleda in odpravi ?
Hvala in lp,
Z
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Re: Outback 2.0D 2008 napaka P0101
Te različne vrednosti nekak naraščajo s potrebami motorja po zraku ali so pač samo različne? A napako si po čiščenju zbrisal?
Ne vem kako je z dizli ampak jaz sem opazil še preden se je lučka prižgala. Zgledalo je tako, da je avto nad 260 zelo počasi nabiral brzino. Potem sem na diagnostiki opazil, da je pri polnem gasu v 6 prestavi ob enakem tlaku nekoliko manjši pretok kot je bil takrat ko je avto šel kot mora, sledila je menjava mafa, s katero sem potrdil da je res nekaj narobe s samim mafom in da še ni treba odpirat mašine. Nato pa čiščenje mafa (brake ali maf cleaner) in ponovni test.
Ne vem kako je z dizli ampak jaz sem opazil še preden se je lučka prižgala. Zgledalo je tako, da je avto nad 260 zelo počasi nabiral brzino. Potem sem na diagnostiki opazil, da je pri polnem gasu v 6 prestavi ob enakem tlaku nekoliko manjši pretok kot je bil takrat ko je avto šel kot mora, sledila je menjava mafa, s katero sem potrdil da je res nekaj narobe s samim mafom in da še ni treba odpirat mašine. Nato pa čiščenje mafa (brake ali maf cleaner) in ponovni test.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Po čiščenju MAF-a pa je šel do 360 brez problemov, ne? :mrgreen:irCAR81 napisal/-a: Zgledalo je tako, da je avto nad 260 zelo počasi nabiral brzino.
To ne. Ampak z lahkoto cez 260. Mejhna razlika zato je tud nism opazu pri normalno voznji in ne vem kok casa sem se vozu s takim avtom.
slišal sem za podobno napako, vendar na l.2010.
Pod zgornjim hladilnikom (ta v katerga piha čez luknjo na havbi
) je neka debela cev in je ta bila počena. pa ni bla glih pocen.
Pod zgornjim hladilnikom (ta v katerga piha čez luknjo na havbi
No zadeva je taka, da napaka je bila izbrisana, ampak jo je avto ponovno javil
Hvala za namige,
se vidimo na cesti
Cena cevi pa res, kot da je zlata 101€
.
Cenej bi te prišlo če bi silikonsko vzel in bi bila za večno.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov