amortizerji

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Uporabniški avatar
Cr00k
Član Subaru kluba
Prispevki: 301
Kraj: Ljubljana

Re: amortizerji

Odgovor Avtor: Cr00k » 30. November 2014, 19:01

irCAR81 napisal/-a:
Cr00k napisal/-a:No jst znam mal svasat, pa ne znam izpuha naredit, tko k je treba...:)
Dost da znaš prpikat. Vzameš dol original auspuh, kupš cevi in krivine, pol pa režeš in ustvarjaš pod avtom, da je tko kt se ti zdi da bi mogl bit in pripikaš. Na koncu daš pa enmu profi varilcu, da so lepi vari in da notr vpihuje plin. Izi pizi.
jp, no sej to je tisto brez vpihovanja argona ni nc :) se je fotr neki matru pa mi kazal, da bi me naucu, pa mi ni slo najbolje... sem se rajs pol v ekonomijo podal :))))

prodrive
Uporabnik foruma
Prispevki: 28

Odgovor Avtor: prodrive » 30. November 2014, 19:54

Fantje, bistvo je da se ne kregam z vami, da razčistmo.

Mal smo s teme zašli. A bi lahko dal mehkejše fedre na coiloverse. Sej nočm nardit mehkega kt froancozi samo trenutno je kot da amortizerjev nebi imel. Če je kkšn slab asfalt prou čutš da avto nima oprijema ( na ovinkih ).

Hvala lepa

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 30. November 2014, 19:59

Proizvajalec in pa prevoženi od coilov?

Uporabniški avatar
Cr00k
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Cr00k » 30. November 2014, 20:01

prodrive napisal/-a:Fantje, bistvo je da se ne kregam z vami, da razčistmo.

Mal smo s teme zašli. A bi lahko dal mehkejše fedre na coiloverse. Sej nočm nardit mehkega kt froancozi samo trenutno je kot da amortizerjev nebi imel. Če je kkšn slab asfalt prou čutš da avto nima oprijema ( na ovinkih ).

Hvala lepa
Nihce se ne krega, samo mnenje podajamo.. ;)

Kar se podvozja tice, moram povedati, da te razumem v katero smer gledas... sam sem imel Clio RS s Cup podvozjem in je bil preprosto predtrd, za razrito cesto cez Ljubelj. Z 20 let staro Nissan Micro 1.3 Super S (winterwagen) sem npr. veliko bolj uzival, k je bilo mehkejse podvozje, ni me prestavljalo cez ovinke,...

...tudi sedaj imam na Imprezi neke trse amortizerje (kateri gredo pocasi k vragu) in krajse fedre, pa sem narocil stock amortizerje. Glede na porocilo o stanju cest v Sloveniji, mislim da je karkoli drugega/drazjega skoda dnarja... :)

Jaz z stock podvozjem ne bi bil razocaran... moras pa vedeti, da pri vecjih hitrostih, je mehko podvozje, hitro premehko kar pa spet ni OK...

prodrive
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: prodrive » 30. November 2014, 21:16

oj

Ej avto ma 135.000 prevoženih tko da ne vem kdaj jih je prejšn oziroma predprejšn lastnik zamenou. Recmo da so gor ene 100.000 km. Majo pa matico za fedr pršponat oziroma odšponat. Zdej če ma amortizer malo hoda mi tud drug fedr ne pomaga da bi ga zamenou.

Drgač pa Cr00k, cesta na avstrijski strani lubela je čist u pizdi za trenutno podvozje k ga mam. A maš ti slučajno 2003-2005 wrx-a in je možno da sva se enkrat srečala na avstrijski strani skozi tunel pred oziroma po gostilni švarce peter al kaj je že zaena. Sodelouc mi je govoru da ma od njegovega kolega kolega tud imprezo ( pomoje da se globočnik piše un tip )

Nč nekj bo treba pogruntat.

Lep pozdrav

Peter

Uporabniški avatar
Cr00k
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Cr00k » 30. November 2014, 21:23

prodrive napisal/-a:Drgač pa Cr00k, cesta na avstrijski strani lubela je čist u pizdi za trenutno podvozje k ga mam.
Koncno nekdo, ki razume, da s hudim podvozjem nimas kaj delat na cesti cez Ljubelj :)
prodrive napisal/-a:A maš ti slučajno 2003-2005 wrx-a in je možno da sva se enkrat srečala na avstrijski strani skozi tunel pred oziroma po gostilni švarce peter al kaj je že zaena. Sodelouc mi je govoru da ma od njegovega kolega kolega tud imprezo ( pomoje da se globočnik piše un tip )
Ne, imam starejso imprezo... temno modro GF8 - Klik. Sem pa ze kar nekaj subarujev srecal v tem casu, mogoce si vmes ;) Drugace pa sem sodelavec od Globocnika, ja... ;)

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 30. November 2014, 21:32

Je pa možno da imaš po že znucane amortizerje. Jaz bi jim ocenil življensko dobo nekje na 60k km, pogojno do 100k.

Avstrijska stran Ljubelja je odlična, edin na enmu strmemu hardu se čuti da je kak kolo v zraku, k pol k se dotakne asfalta lepo zaškripa. Kakšne lukne neki, to preletiš. Naša stran je itak avtocesta strahu, če pomislš da bi pri 220 kako srno nagazil.

Gewinde našteli bump na malenkost trše kot najmehkej - recmo pol do enga obrata na vseh štirih, rebound pa tudi nekje na sredo, sploh zadaj, potem s samo še spredaj nekoliko trše, po občutku... če bo pretrdo boš mel abs in nič zavorne moči na kratkih grbinah, če bo avto mehkejši in bo pri višji brzini občutek plavanja.

Nikol pa ne bo tko da bo povsod najbol. Serijska je kar dober kompromis.

prodrive
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: prodrive » 30. November 2014, 21:32

Itak mi je sodelouc ( bogataj se piše če boš kej omenjau globi ) samo reku da ma en imprezo. Sej za une k ne vejo je itak impreza impreza :)

Še en vprašanje mam.

En mi nej pove. Na interkulerju je zravn ventil k zrak spusti. Če ga iztakneš iz cevi ki gre nazaj pred turbino, ti začne sikat k gas spustiš ( lahko bi rekl da ga predelaš v blow off ). Ampak poj je začeu avto cukat če si gas spustu pa kuj nazaj prtisnu. Sm ga nazaj zmontirou. A ma sploh kkšno pomembno funkcijo ta ventil ker men ne deluje da ma. Jest je ne vidm.

Hvala

Uporabniški avatar
Cr00k
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Cr00k » 30. November 2014, 21:38

irCAR81 napisal/-a:Je pa možno da imaš po že znucane amortizerje. Jaz bi jim ocenil življensko dobo nekje na 60k km, pogojno do 100k.

Avstrijska stran Ljubelja je odlična, edin na enmu strmemu hardu se čuti da je kak kolo v zraku, k pol k se dotakne asfalta lepo zaškripa. Kakšne lukne neki, to preletiš. Naša stran je itak avtocesta strahu, če pomislš da bi pri 220 kako srno nagazil.

Gewinde našteli bump na malenkost trše kot najmehkej - recmo pol do enga obrata na vseh štirih, rebound pa tudi nekje na sredo, sploh zadaj, potem s samo še spredaj nekoliko trše, po občutku... če bo pretrdo boš mel abs in nič zavorne moči na kratkih grbinah, če bo avto mehkejši in bo pri višji brzini občutek plavanja.

Nikol pa ne bo tko da bo povsod najbol. Serijska je kar dober kompromis.
Ja slovenska stran je samo za kamikaze... sploh navzdol :) Drugace pa avstrijska stran je odlicna kjer so sedaj zamenjali asfalt, je pa kar nekaj odsekov, kjer je asfalt res bogi... skozi ovinek tezko preletis lukne ;)

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 01. December 2014, 08:03

Jaz sem pa kakšen izpuh že naredu.

Prodrive, če te kaj zanima ti kar vpraš.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost