DRUGO VOZILO
DRUGO VOZILO
Zdravo
no pa se je prodal Fori pred pol mesca (PRODAJAL 9 MESCEV). Sedaj sem nabavi za premostitev KIA SORENTO 2.5 CRDI, 140 KM, avtomatic PRESTIGE s stalnim 4WD. Lahko tečem, da je prvi DIESEL, če ne omenjam VW GOLF II CAUNTRY 4WD predelan na diesel, ki sem ga imel par mescev. Avto nema da nema, tempomat, pomoč pri zaviranju, usnje, kompas, zložljiva ogledala itd. Ima vse račune od novega do zadnjega servisa in je redno servisiran do zadnjega km na KIA pooblaščenem servisu (moram priznat, da tak avto z vsemi papirji nisem iskal). Seveda sem probal takoj po terenu in sem presenečen, da to kar dobro leze s temi zlizanimi gumami. Vozil sem se po Mokrcu, Krimu in zgornjem delu soteske Iške. Še servis naredim pri uradnem serviserju, menjam gume in potem pa še ta mesec Budimpešta in pa Beograd na treninge.
Kot sem že napisal je to za premostitev. Potem pa nabavim čez cca 2 leti TOYOTA HILUX 2.5, 3.0 ali 4.2 motorji lahko pa tudi ISUZU D-MAX 3,0 seveda DIESLI. Pred vsem se mi gre, DA JE LETNA CESTNINA, KI JO PLAČAŠ OB REGISTRACIJI NA NOSILNOST VOZILE NE PA NA KILOVATE IN NA OSTALE NATEGE. NEVEM KAJ PRIVATNIKI MANJ UNIČUJEJO CESTO S PICK-API, KOT PA MI NAVADNI SMRTNIKI Z NAVADNIMI OSEBNIMI VOZILI. ITAK PA V SLOVENIJI IMAJO PICK APE SAMI PROPALI PRIVATNIKI. CESTNINA ZA ENO LETO ZA TAK AVTO JE CCA 90 EUR ZA FORD RENGER PA NAJVEČ DO 125 EUR (TOYOTA, ISUZU ITD), KER GRE NA NOSILOST, NEKAJ MALEGA GRE TUDI NA EURO MOTOR.
no pa se je prodal Fori pred pol mesca (PRODAJAL 9 MESCEV). Sedaj sem nabavi za premostitev KIA SORENTO 2.5 CRDI, 140 KM, avtomatic PRESTIGE s stalnim 4WD. Lahko tečem, da je prvi DIESEL, če ne omenjam VW GOLF II CAUNTRY 4WD predelan na diesel, ki sem ga imel par mescev. Avto nema da nema, tempomat, pomoč pri zaviranju, usnje, kompas, zložljiva ogledala itd. Ima vse račune od novega do zadnjega servisa in je redno servisiran do zadnjega km na KIA pooblaščenem servisu (moram priznat, da tak avto z vsemi papirji nisem iskal). Seveda sem probal takoj po terenu in sem presenečen, da to kar dobro leze s temi zlizanimi gumami. Vozil sem se po Mokrcu, Krimu in zgornjem delu soteske Iške. Še servis naredim pri uradnem serviserju, menjam gume in potem pa še ta mesec Budimpešta in pa Beograd na treninge.
Kot sem že napisal je to za premostitev. Potem pa nabavim čez cca 2 leti TOYOTA HILUX 2.5, 3.0 ali 4.2 motorji lahko pa tudi ISUZU D-MAX 3,0 seveda DIESLI. Pred vsem se mi gre, DA JE LETNA CESTNINA, KI JO PLAČAŠ OB REGISTRACIJI NA NOSILNOST VOZILE NE PA NA KILOVATE IN NA OSTALE NATEGE. NEVEM KAJ PRIVATNIKI MANJ UNIČUJEJO CESTO S PICK-API, KOT PA MI NAVADNI SMRTNIKI Z NAVADNIMI OSEBNIMI VOZILI. ITAK PA V SLOVENIJI IMAJO PICK APE SAMI PROPALI PRIVATNIKI. CESTNINA ZA ENO LETO ZA TAK AVTO JE CCA 90 EUR ZA FORD RENGER PA NAJVEČ DO 125 EUR (TOYOTA, ISUZU ITD), KER GRE NA NOSILOST, NEKAJ MALEGA GRE TUDI NA EURO MOTOR.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Re: DRUGO VOZILO
Še nekaj, ali kdo ve a je Gibraltar v EU? Zakaj to sprašujem? Zaradi teh slik, verjetno bo čez 2 leti ena od teh na dvorišču. In pa seveda cene, ki so dol smešne. Če bi to hotel registrirati v Sloveniji, bi ti dali davek na motorna vozila, DDV, davek na k...c, davek na pi..o, davek na nevem kaj in bi prišlo sigurno čez 50.000 eur. Mal sem se že pozanima, ampak zelo malo. A ima kdo kakšno drugo varjanto, da bi imel njihovo tablico in po določenih letih reg. v Sloveniji, da se izogneš vseh teh davkov, ali kaj podobnega!
Tudi sam sem razmišljal, da bi imel vozilo, ki je registrirano v drugi državi. Pa imamo menda en zakon, da se Slovenski državljan lahko vozi le eno leto z vozilom ki ima tuje tablice.
Mislim, da drugi več vedo na to temo. Z drugim vozilom se še vedno vozim s tujimi tablicami, ampak še ni eno leto.
Mislim, da drugi več vedo na to temo. Z drugim vozilom se še vedno vozim s tujimi tablicami, ampak še ni eno leto.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Wikipedia pravi:pero112 napisal/-a:Še nekaj, ali kdo ve a je Gibraltar v EU?
Kaj pa to pomeni za registracijo vozil, iz napisanega ne znam razbrati...Gibraltar je del EU. S stališča EU so prebivalci Gibraltarja državljani Velike Britanije. Je pa nekaj izjem:V letu 2003 so dobili prebivalci Gibraltarja volilno pravico za volitve v Evropski parlament. Gibraltar spada v volilno okrožje južne Anglije, ki ima sedem poslancev.
- Gibraltar ni del skupnega trga
- ne sodeluje v skupni kmetijski in ribolovni politiki
- ne uporabljajo se določila EU o davku na dodano vrednost
Ja, zato ker Gibraltar ni skupni trg, je pa uvoz vozila v Slovenijo kot bi bil zlato. Računajo ti DDV, DMV (davek na mot. vozila), davek na eko motor itd, zato je cena tu taka kot je. Saj tudi Subaru je v ZDA CENEJE KOT PRI NAS.
Glede reg. v tujini se mi zdi, da moraš imeti teto, strica, ljubico, da imaš lahko na njih registrirano.
Glede reg. v tujini se mi zdi, da moraš imeti teto, strica, ljubico, da imaš lahko na njih registrirano.
jupiš pick up-a V8, predelaš na plin, pa maš isto porabo kot dizli
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
Kako pa je s tem, ma lahko usak pickupa-a kot tovorno vozilo al kako je to?
Ja ni treba imeti nobene firme, doo-j ali sp-ja. Itak je v homologaciji napisano, da je tovorno vozilo. Pred KIJO sem gledal ISUZIJA PICK UPA (so ga prodali). Prodajalec mi je dal kopijo prometne in homologacije, s tem sem šel na tehnični in dobil odgovor, da mi ni treba biti podjetnik ali obrtnik.
Prodam PRVE ALU podložke ZA DVIG SUBARU FORESTER-ja. Cena 60,00 eur.
LP
PETER
051 855 406
LP
PETER
051 855 406
Se opravičujem; višina je 25 mm.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov