Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 9

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 9

Odgovor Avtor: nebivedu » 04. Januar 2015, 17:06

Lahko je celo fazo ven vrglo, če imaš 3fazni štrom, to pomeni eno izmed glavnih varovalk. Lahko je pa nekje kabel prekurilo. Bo moral pomoje kdo s kakim aparatom malo pomerit.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba
Prispevki: 1425
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 04. Januar 2015, 17:32

Ena od danes, s poti na Grintovec
img0702.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 04. Januar 2015, 18:16

Je bil pol tvoj legacy parkiran pred križiščem Jermanca x tovorna za Kokrško ?
A je bil na Grinti tud tak nor veter - na kam. sedlu si moral skor po štirih lezt, da te ni zabrisalo po tleh.
Forester diesel

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 04. Januar 2015, 18:46

Moj je bil, tam mal nazaj od križišča ja, ma lej sej pomoje bi tut do konca pršu, sam si nism hotu pokvart dneva da tam kje obstanem pa se neki igram, ker je brezveze ;) Se je pa pokazalo, da je bil tale moker napol pomrznjen sneg križ za moje gume Michelin, ker so stare 6 let (4,5-5mm), v suh sneg (tak ko je zadnjič zapadel pa kar nekaj časa bil), gre pa super.
Uf za veter ne sprašuj, jaz sem med lažjekategorniki 70kg (sem še bolj nasankal), po strehi gor so bli uni na vsake tok, v sunkih.. Sem se moral orng na palce uprt pa v prežo, če ne bi sigurno šel :D Drugače je bilo pa najhuje na vrhu, kjer sploh ni bilo za bit.. palc si nisem upal zapičit v pomrznjen sneg, odneslo bi jih. Je pa moglo bit tako kot je bla napoved, ene -8, -10 + pasji veter. Sosednje Kočne v času ko sem bil na vrhu (cca 5min), sploh videl nisem zaradi pihanja snega.
Nasplošno pa krasen gorski dan. A si ti tud šel na Kokrsko?

Lp
Zadnjič spremenil Legacy_46, dne 04. Januar 2015, 18:55, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 04. Januar 2015, 18:53

Danes je tako povsod pihalo.
Od Planice do Tamarja nas je fejst napihalo, kaj šele če bi bil kje višje.
;)

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 04. Januar 2015, 19:10

Aja pardon @kamsedlo, saj praviš da si šel na kamsedlo :c

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: kamsedlo » 04. Januar 2015, 20:27

Ja maš kar prav, da si ga parkiral tam. Led na cesti je sranje. Sem prejšno zimo dvakrat skoraj letu u p.m., od tistega križišča naprej ene 300 m proti Jermanci.
Grem zdej rajš peš, je " cenej ". Pravjo, da gre sam osu dvakrat na led, ampak od lan vem še za enga :D .
Kar se pa Grintovca tiče, ga pa tud ni za podcenjevat - je zlo zahrbten pozim. Sem imel to smolo, da sem pred časom v živo vidu, kako je možakar letu na Dolce. Te vse mine.
Forester diesel

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 04. Januar 2015, 20:53

Ma ja, tistih par korakov do konca pa že, kot da bi še v tist breg rinil. Aja kdaj si pa šel, jaz sem od avta štartal 6.20. Zjutraj je bila obupna tudi cesta (asfalt) po dolini Kamniške. Mičkn si obrnu volan, je že šlo pošrek... Jao čist gladka, svetleča, pol sem se pa kar 30 peljal čez tiste ovinke, če bi se 40+, bi sedaj tukaj lahko pisal o zletu..
Jaz sem tudi slišal danes od enga, k sva šla en časa pol skup, da je en po strehi letu pa se je s cepinom reševal, ampak mu ni ratalo.. Baje se je na strehi že vse živo dogajalo. Bi pa kaj hitro lahko jaz bil danes med temi kaskaderji, saj sem bil brez derez. Je bilo parkrat kar pestro, seveda sem se precej bolj matral.. Naslednja investicija bojo pa dereze ;)

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: kamsedlo » 05. Januar 2015, 08:36

Mi smo šli bolj pozno, nekje ob 8.30, tko da je bla cesta že zrihtana.
To da si šel pa brez derez, je pa čisto izzivanje usode. Če bi te srečal kakšen GRS -ovc, bi ti ušesa na mašnco zavezal :D .
Čimprej si jih nabavi. Se da tud rabljene dobit. To kakšne si moraš nabavt, je pa odvisno od čevljev, ki jih uporabljaš. Maš avtomatske, polavtomatske, klasične dereze,itd.
Forester diesel

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 05. Januar 2015, 11:01

Samo en P.S.: z derezami je treba tudi znat hodit, da ne pride do kakšne poškodbe. Srečno! :.sup
sapere aude

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 05. Januar 2015, 11:11

Če bom še kaj šel, jih defenitivno kupim in vzamem sabo, ne glede na prebrane razmere (razen sred poletja). Gledal sem kakšne klasične 12 zob.

PS: En je zgubu pohodniški cepin Raveltik 55cm na poti od spodnje postaje do Kokrškega, če boš slučajno kaj hodil, al pa kdorkoli ;)

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 05. Januar 2015, 11:22

j4ka napisal/-a:Samo en P.S.: z derezami je treba tudi znat hodit, da ne pride do kakšne poškodbe. Srečno! :.sup
Aha, hvala. Z enim štajercem sva šla en časa skupaj (pred tem pa je po strehi dol pred mano hodil in hvala mu, da je na vsake tok nazaj pogledal, če še hodim). Pol sva pa mal govorla, je rekel da se tut kar nekaj hlač uniči z derezam, on jih je že 3.
Sej drugač vem da sem ga usral, na hribi.net smo sprašval za razmere, pa so rekli da so samo za streho priporočljive. Ampak v dveh dneh je zgleda precej bolj poledenelo in so ble za streho bolj kot ne obvezne, pa še za kaj nižje priporočljive. Jih pa tudi še nisem imel, in do včeraj si nisem predstavljal, da je to taka ključna oprema ;)

Uporabniški avatar
subi4x4
Uporabnik foruma
Prispevki: 759
Kraj: Podljubelj
Kontakt:

Odgovor Avtor: subi4x4 » 05. Januar 2015, 11:36

Zdravo , iščem oglas od RB320 amortizerjev pa ga nikjer ne najdem, ali sem tako butast ali je bil izbrisan ili...mogoče kdo ve?
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Odgovor Avtor: Fusion » 05. Januar 2015, 11:40

subi4x4 napisal/-a:Zdravo , iščem oglas od RB320 amortizerjev pa ga nikjer ne najdem, ali sem tako butast ali je bil izbrisan ili...mogoče kdo ve?
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=si" onclick="window.open(this.href);return false;

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 05. Januar 2015, 11:45

Legacy_46 napisal/-a:... Pol sva pa mal govorla, je rekel da se tut kar nekaj hlač uniči z derezam, on jih je že 3....
dokler so samo hlače, je ok. So tud primeri, ko kdo preveč opleta z nogami (sploh v kakšni paniki ali hitrem lovljenju) in se pošteno poreže po nogah. Bistveno je, da opremoo, ki jo imaš, znaš tudi uporabljati. Včasih je celo bolje, da če nečesa ne poznaš, tega tudi ne vlačiš s sabo. Hribi so super, dokler je vse v redu. Ko ni, je pa hitro lahko "ornk štala". Ne bi rad pretiraval in bil "fotr", samo kak tečaj alpinizma še nikomur ni škodil.
sapere aude

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov