Spodrsavanje prednjih koles pri ostrem zavijanju
Spodrsavanje prednjih koles pri ostrem zavijanju
Kot kaže imam na Foresterju obrabljene zadeve v menjalniku ali diferencijalu.
Ko ostro zavijam (ponavadi pri parkiranju) se čuti (najbolj na mokri cesti) kako mi spredaj spodrsavajo kolesa. Na hitro sem pregledal možne vzroke. Mislim, da ni slabo olje v diferencijalu, saj sem ga nedavno nazaj menjal.
Naj bi bila obraba na sprednjem ali zadnjem diferencijalu. Je že kdo imel take težave?
Ko ostro zavijam (ponavadi pri parkiranju) se čuti (najbolj na mokri cesti) kako mi spredaj spodrsavajo kolesa. Na hitro sem pregledal možne vzroke. Mislim, da ni slabo olje v diferencijalu, saj sem ga nedavno nazaj menjal.
Naj bi bila obraba na sprednjem ali zadnjem diferencijalu. Je že kdo imel take težave?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Re: Spodrsavanje prednjih koles pri ostrem zavijanju
ooo to pa poznam....bo kr forijev famozni visko
:-(
Nosi svoje rane na prsih, ne na hrbtu!
Ne samo "forijev", ampak kar vsi viskoti kar jih je bilo delano po letu 1999. Odpovedal je.motorka napisal/-a:ooo to pa poznam....bo kr forijev famozni visko:-(
Od kakega starejšega letnika do 1998 (vključno z 1998) ga bo treba not zmontirat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Se mi zdi da je Tomaž na Foresterju že menjal visko. 
Subaru Legacy 2.0 GL
Mislim, da ne bo visko, ker sem ga že zamenjal z starim viewtopic.php?f=18&t=6874&p=130169&hili ... ka#p130169 .
Pri okvari visko sklopke, ponavadi zadnja kolesa poskakujejo. Glede na menjavo viskota, mislim, da gre za drugo napako.
Sem mislil, da kdo ve z glave. Bom pač moral malce poguglati.
Pri okvari visko sklopke, ponavadi zadnja kolesa poskakujejo. Glede na menjavo viskota, mislim, da gre za drugo napako.
Sem mislil, da kdo ve z glave. Bom pač moral malce poguglati.
Pri okvari visko sklopke do leta 1999 se izklaplja zadnji pogon. Ob dokončnem umrtju viskota si samo 2WD avto s sprednjim pogonom. Od 1999 letnikov dalje, pa ko visko crkne, zaklene sredinski diferencial in avto ima na prednjem in zadnjem difu enako hitrost, kar pomeni, da ga lomi v ovinkih.
Pri meni je bilo točno to kar sem prej napisal - okvara viskota. Ko si zavijal, je avto poskakoval in prednja kolesa so spodrsavala. Ko si zavijal, je hotel dati obema paroma koles enako moči in enako hitrost. Seveda v ovinkih to ne gre in avto se je lomil in poskakoval. (legacy 2000). Po menjavi viskota je poskakovanje in lomljenje čudežno izginilo.
Tako da po opisu iz prvega posta, upam zatrdit, da je visko crknil.
Thomas, najbrž tudi ko je mrzel, tega ne čutiš toliko, kot po kaki daljši vožnji, ko hočeš parkirat.
Pri meni je bilo točno to kar sem prej napisal - okvara viskota. Ko si zavijal, je avto poskakoval in prednja kolesa so spodrsavala. Ko si zavijal, je hotel dati obema paroma koles enako moči in enako hitrost. Seveda v ovinkih to ne gre in avto se je lomil in poskakoval. (legacy 2000). Po menjavi viskota je poskakovanje in lomljenje čudežno izginilo.
Tako da po opisu iz prvega posta, upam zatrdit, da je visko crknil.
Thomas, najbrž tudi ko je mrzel, tega ne čutiš toliko, kot po kaki daljši vožnji, ko hočeš parkirat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ko je visko že čisto na koncu se to dogaja tudi pri hladnem - 0 do par km vožnje, pa se simptomi že opazijo.
Visko sem zamenjal z tistim brez lamel za katerega pravijo, da je neuničljiv.
https://lh6.googleusercontent.com/-ZEwT ... 220559.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-ZEwT ... 220559.jpg
Tole pa ne drži. Pogon je še vedno awd, samo sredinski diferencial je ves čas odprt.nebivedu napisal/-a:Pri okvari visko sklopke do leta 1999 se izklaplja zadnji pogon. Ob dokončnem umrtju viskota si samo 2WD avto s sprednjim pogonom.
Trenutni vozni park: Subaru Legacy BH5 2.0 l.:2000, Honda Civic 1,4 HB l.:1996
Jaz si pa predstavljam ravno obratno, da imaš 4wd z zaklenjenim sredinskim difom. Odprt sredinski dif ne bi povzročil poskokovanja avta v ostrih zavojih in zdrsavanja koles. Natanko to počne zaklenjen sredinski dif na landcruiserju. Vem, ker sem ga vozil.
Na 1991 letnik legacy-ju sprobano; Ko se je vkopal in je crknil visko, je samo prednji pogon delal in vrtel v prazno.bot napisal/-a:Tole pa ne drži. Pogon je še vedno awd, samo sredinski diferencial je ves čas odprt.nebivedu napisal/-a:Pri okvari visko sklopke do leta 1999 se izklaplja zadnji pogon. Ob dokončnem umrtju viskota si samo 2WD avto s sprednjim pogonom.
Na letniku 2000, ko mi je crknil visko, pa je avto skakal in ga je lomilo na ovinkih.
Potem pa novejši crknjen visko deluje kot zapora sredinskega diferenciala.
Samo to opažanje ne pove nič. Isto se ti zgodi z odprtim sredinskim difom ter primerno razbrmenjenim enim od sprednjih koles.Na 1991 letnik legacy-ju sprobano; Ko se je vkopal in je crknil visko, je samo prednji pogon delal in vrtel v prazno.
Torej: ne pravim, da ni res. Pravim samo, da je takšno opažanje premalo za sklepanje.
Vsake toliko se pojavi debata o subarujevem pogonu in kar se izkaže je, da bodisi nimamo pojma, kako je narejen, ali pa tisti, ki vejo, modro molčijo od tonah neumnosti, ki se ob takšnih razpravah dvignejo.
Moj sum je naslednji: Subarujev centralni dif je odprt dif z visko "zaporo" v stilu LSD. Tako narejena zadeva lahko crkne v obe smeri: ali zapora popusti in je samo še odprt dif, ali pa zapora zablokira, zatrdi in imaš (boljkotne) 1:1 razmerje naprej-nazaj. Sama izvedba viska se je tehnično z leti spreminjala, zato so nekateri letniki bolj nagnjeni k odpovedi v eno smer, drugi pa v drugo.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Če misliš na Juretovega belega potem ti moram povedat,da ni bil kriv visko ampak zadnji difnebivedu napisal/-a:
Na 1991 letnik legacy-ju sprobano; Ko se je vkopal in je crknil visko, je samo prednji pogon delal in vrtel v prazno.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Subaru je sestavljen tako, da ima avto 3 diferenciale in sredinski je reguliran z viskom.
Ta visko je v prvih modelih močnejši, v novejših pa hitro crkne. Oba pa lahko crkneta tako, da je diff oprt ali pa zaprt. V prvem primeru si brez 4wd ko ga najbolj rabiš, v drugem pa si s talnim 50:50 prenosom.
Naj bi pa novejši imeli celo visko, ki ga lahko krmiliš z elektriko (zaklepanje odklepanje).
Ta visko je v prvih modelih močnejši, v novejših pa hitro crkne. Oba pa lahko crkneta tako, da je diff oprt ali pa zaprt. V prvem primeru si brez 4wd ko ga najbolj rabiš, v drugem pa si s talnim 50:50 prenosom.
Naj bi pa novejši imeli celo visko, ki ga lahko krmiliš z elektriko (zaklepanje odklepanje).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov