Huh :-D
Kaj posebnega orodja ne rabiš (najbolj 10,12,14 ključ). Prvo izpuhi dol (kolektorji in kat.) do nadaljevanja cevi-3je vijaki. Potem celinder sklopke in vsa periferija okoli motorja in kablovja. Cevi hladilnika, ventilatorja in hladilnik vode ven. Klima kompresor, servo črpalko in alternator daš kar na stran nič ne odklaplaš.
Potem ko imaš vse okoli motorja več ali manj odprto odviješ vse vijake zvona, nosilec motorja-spodaj.
PAZI, da bo lpg rezervoar prazen ter ko odklopiš cevi z injektorjev ti bo kar zelo pihalo (da se sprazni cev do rezervoarja kjer je ventil zaprt) Jaz nisem pazil in imel popolnoma poln rezervoar :-D no malo bolj je zapihalo.
Drugače pa motor potem samo naprej povlečeš in ven dvigneš skratka zelo enostavno. Odstranitve cevi in zračnega filtra ter ostalih drobnarij nisem omenjal, ker ni nič posebnega.
Drugače pa nič kaj posebnega glavno gre in jermenice blokiraš z enim starim jermenom (so na netu navodila) PAZI na izpušne jermenice ker so neke vrste plastika. ZELO ZELO ZELO so zategnjene.
Vijake za glavo lahko daš stare, obvezno zamenjaj tudi tesnila sesalnega kolektorja ter izpuha. Priporočam tudi menjavo semeringov na odmičnih gredeh.
Zdaj se ne spomnim nič kaj več posebnega. Če te še kaj zanima vprašaj. :.sup
Ti boš tudi takšen večji poseg opravljal ? (vsa tesnila glav ventili,....?)
Da se še malo vrnem na teile-profis ali je naprimer to original del ?
Recimo, ko v iskalne pogoje prilepim 13202AA551 mi potem, ko grem v košarico ne piše, da je original genuine subaru. Kje drugje naprimer pri tesnilih izberem original subaru mi pa potem tudi v košarici piše, da je original (s tem da lahko pri tesnilih tudi izberem njihovo znamko)
Upam da sem vsaj malo razumljivo napisal