Kje do poceni pnevmatik?

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Kje do poceni pnevmatik?

Odgovor Avtor: Thomas22 » 09. Februar 2015, 06:46

Torej kot pravi naslov teme; kje se dobi najcenejše pnevmatike?

Do sedaj sem kupoval pri gumi direkt, pa so me nategnili z neko čudno robo. Sedaj pa iščem nekaj drugega.
Kolega mi je predlagal Mimo vrste. Izbira ni ogromna, je pa nekaj pnevmatik pod 100 € za mojega Foresterja.

Dobro vem, da v Sloveniji vulkanizerji pobirajo 40% marže ali več. Torej tudi kadar imajo "ogromne" popuste, to sploh niso.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Re: Kje do poceni pnevmatik?

Odgovor Avtor: Kristijan » 09. Februar 2015, 08:41

Jaz naredim tako, da v iskalnik vpišem model in dimenzije, odprem vse strani in pregledam, cene, poštnino, dobavni rok... ;)
Jaz sem svoje kupil preko liderpnevmatik.si, sem zadovoljen.
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Uporabniški avatar
TedyBi
Uporabnik foruma
Prispevki: 433
Kraj: obala

Odgovor Avtor: TedyBi » 09. Februar 2015, 09:16

V zadnjem času prakticiram, da grem kar k vulkanizerju in se probam zmeniti za "gotovinski" popust. Dobim ceno v rangu gumedirekt pa seveda še zastonj premontažo in centriranje. Kupoval pa sem Dunlop in Bridgestone. Vedno bil zadovoljen.
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 09. Februar 2015, 09:32

Sam gume nabavljam direktno pri uvozniku. Če želim točno določeno gumo, poiščem uvoznika in se probam zmenit, da kupim gume pri njemu.
Yokohamo jih tako kupujem in jih dobim kr dost bolj ugodno kot v katerikoli štacuni ali na netu. (nekje 40 evrov po gumi ceneje kot je recimo cena na gume-direkt)

P.S. Thomas, včeraj sem odvozil pokljuko (mimo kranjske doline in tam naokoli - samo po zasneženih cestah), potem po čisto tastari cesti (mimo šport hotela in naprej skozi majhne vasice - cesta za 1 avto, dva se težko srečata) proti bohinju in iz bohinja čez sorco nazaj domov brez enega problema ali zdrsa. Gume so sedaj stare že 3 leta(dot 2012) in imajo ogromno kilometrov prevoženih (čez 50.000) in še vedno držijo po zasneženih cestah, edino na ledu občasno vklopi abs. Tako da res ne vem kaj je bilo s tvojimi geolandarcami, ker meni se to ne zdi normalno, da so se tako hitro obnucale in da niso nič držale na zasneženi cesti.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 09. Februar 2015, 10:26

@Kristijan; tega prodajalca pa ne poznam, hvala za povezavo.

@TedYB; mislim da take dogovore lažje izvedete na obali, kjer so ljudje bolj odprti za to. Pri nas imamo vulkanizerja, ki naroča pri gumi-direkt in jih nato prodaja precej dražje.

@nebivedu; te kontaktiram ob nakupu novih pnevmatik. Tisto cesto poznam, jo tudi večkrat prevozim, ampak v poletnem času.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 09. Februar 2015, 17:53

Sam sem bil z gume-direkt vedno zadovoljen.

Sicer pa kolega dobil dobre gume za dober denar pri gumaxu.

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Odgovor Avtor: Fusion » 09. Februar 2015, 18:39

letne in zimske sem nabavil pri http://www.gumax.si
za zimske so bili eni tujci sicer cenejši, vendar niti na email niso odgovoril. pri gumaxu pa je vsa komunikacija potekala preko emailov zelo hitro. Pa pri njih sem jih raje vzel tudi zato, če bi se kaj zgodilo, se je lažje it menit v MB kot, pa z nekimi tujci preko emailov.

Tega vulkanizerja bi pa tudi sam rad kdaj ponucal, ko da gume po spletni ceni pa še zastonj zmontira :o

Ko sem enga v Lj klical, za ceno in termin, me je najprej vprašu kak avto imam. :4r Glej, feltna ma 4-5 lukenj, pa iz aluminija je. Tak kot je že od jugotov naprej :cr

Uporabniški avatar
TedyBi
Uporabnik foruma
Prispevki: 433
Kraj: obala

Odgovor Avtor: TedyBi » 09. Februar 2015, 19:36

Ni Problema. Lahko se naročimo za cel dan, če bo res veliko interesentov. Bo mogoče dal še kakšen popust. Je pa v Kopru, Ulica 15. maja.
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!

Uporabniški avatar
subc
Uporabnik foruma
Prispevki: 91
Kraj: Žiri

Odgovor Avtor: subc » 25. Julij 2015, 19:59

Zdravo
Jaz pa vse gume kupujem preko spleta na spletni strani Superguma ( http://www.superguma.si" onclick="window.open(this.href);return false; ). Z gumami sem bil vedno zelo zadovoljen, imam pa na moji Imprdzi letne Fulda, zimske pa bom letos kupil Good Year..............nikoli me še niso nategnili ali kaj podobnega, tako da imam z njimi zelo dobre izkušnje :)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov