gretje kabine ne deluje pravilno
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
gretje kabine ne deluje pravilno
ze par dni zaznavam,da mi gretje v kabini de neluje pravilno. če dam na vroče čist (30) piha normalno vroče,če pa dam na sredino (25) kje bi moglo pihati mlačno, pa piha enako vroče kot prej. tudi če dam na mrzlo (20) pa potem malenkost dvignem začne pihati mlačno. newem ali je ta gumb kriv ko se obraca za tomlo oz mrzlo,ali kaj bi lahko to bilo?
Subaru Impreza RS
- impreza911
- Član Subaru kluba
Re: gretje kabine ne deluje pravilno
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Subaru Impreza RS
Mogoče se ne premika pravilno loputa, ki preusmerja zrak skozi (toplo) ali mimo (hladno) pečke.
Ti je mogoče kaj padlo za armaturo?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kako pa ma subaru lupute? Vakuum al motorčke? To se ti "glavna" loputa prou ne odpira.
- impreza911
- Član Subaru kluba
ne nisem nič delal okoli armaturke,da bi mi kaj notri padlo.
newem ,ki spoh je ta loputa oz pečka?
newem ,ki spoh je ta loputa oz pečka?
Subaru Impreza RS
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4475
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Ko sem kupil sedanji avto, ni delovalo izbiranje smeri pihanja... Izkazalo se je, da je bil kriv en od motorčkov za premikanje loput v povezavi s slabo podmazano ročico lopute...
Sam motorček ima v sebi tudi potenciometer, ki ga uporablja kot senzor položaja. Ker je bila ročica lopute slabo podmazana, se je na enem mestu zatikala (oz. zataknila) in motorček je na tem mestu obstal, vendar ne čisto na miru, ampak se je ob tem, ko se je trudil premakniti loputo, malo tresel - s tem pa je na točno tem mestu izrabil potenciometer (možno je sicer tudi obratno - da je crknil potenciometer in je potem zaradi tega tresenja na tem mestu izrabil mast na ročici)...
Sam motorček zgleda takole:
http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... 214802.jpg
Enak motorček uporablja tudi par drugih avtov, tako da sem kupil enega rabljenega z eBay-a (mislim, da je bil od Smarta), dodal nekaj masti na ročico in od takrat zadeva dela b.p.
Pri tebi očitno ne dela 'mix' loputa, torej mešanje toplega in hladnega zraka, kar je motorček št. 33 na tej sliki:
http://static.opposedforces.com/epc_img ... 972003.png
Če imaš avtomatsko klimo, je tole sicer še malo bolj komplicirano, ker nimaš direktne kontrole te lopute, ampak se klima računalnik sam odloča, kako jo bo postavil (glede na razliko med nastavljeno in izmerjeno temperaturo).
To vse skupaj je lepo in dobro skrito za sredinskim delom armaturke, ampak če je meni uspelo menjat motorček in podmazat ročico brez demontaže cele armaturke, ni vrag, da se tudi ti ne bi uspel nekak vtaknit glave tja not (pri sovozniku) in slišat ali videt, kaj je narobe.
Sam motorček ima v sebi tudi potenciometer, ki ga uporablja kot senzor položaja. Ker je bila ročica lopute slabo podmazana, se je na enem mestu zatikala (oz. zataknila) in motorček je na tem mestu obstal, vendar ne čisto na miru, ampak se je ob tem, ko se je trudil premakniti loputo, malo tresel - s tem pa je na točno tem mestu izrabil potenciometer (možno je sicer tudi obratno - da je crknil potenciometer in je potem zaradi tega tresenja na tem mestu izrabil mast na ročici)...
Sam motorček zgleda takole:
http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... 214802.jpg
Enak motorček uporablja tudi par drugih avtov, tako da sem kupil enega rabljenega z eBay-a (mislim, da je bil od Smarta), dodal nekaj masti na ročico in od takrat zadeva dela b.p.
Pri tebi očitno ne dela 'mix' loputa, torej mešanje toplega in hladnega zraka, kar je motorček št. 33 na tej sliki:
http://static.opposedforces.com/epc_img ... 972003.png
Če imaš avtomatsko klimo, je tole sicer še malo bolj komplicirano, ker nimaš direktne kontrole te lopute, ampak se klima računalnik sam odloča, kako jo bo postavil (glede na razliko med nastavljeno in izmerjeno temperaturo).
To vse skupaj je lepo in dobro skrito za sredinskim delom armaturke, ampak če je meni uspelo menjat motorček in podmazat ročico brez demontaže cele armaturke, ni vrag, da se tudi ti ne bi uspel nekak vtaknit glave tja not (pri sovozniku) in slišat ali videt, kaj je narobe.
Na Fiatovih motorčkih menjajo potenciometre. Sicer ga je treba malce predelat, ampak se da naredit doma z malce elektrotehniškega znanja, in zadeva špila BP....
Potenciometri so res poceni, pod evro za komad. Za tak denar se vsaj probat splača, ker napram ceni novega nič ne zgubiš....
Potenciometri so res poceni, pod evro za komad. Za tak denar se vsaj probat splača, ker napram ceni novega nič ne zgubiš....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Men so trije na audiju shodil, pa smo jih "obnovil" (@backwood varjanta) pa niso dolg delval, novi so pršli cca. 600e (3je komadi).
- impreza911
- Član Subaru kluba
dobil sem drugi motorček za loputo in včeraj sem mel čas, da to menjam. še vedno ni delovalo,potem sem pa z druge impreze menjal ta kontroler za a/c oz za nastavlanje kam naj piha,pa s količno močjo. in je takoj začelo delovati. tak da rabim ta kontroler,če ma kdo od hawkeye ali pa če kdo ve pri nas za kako razbito hawk.
ker na ebayu so kar dragi rabljeni ta kontrolerji
ker na ebayu so kar dragi rabljeni ta kontrolerji
Subaru Impreza RS
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4475
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Se da kontroler kaj odpret, tako da bi prišel do tiskanega vezja?
Če se da, bi jaz poskusil vse lote ponovno zacinit - se pravi s spajkalnikom zagret tako, da se stari cin stali in po potrebi dodat še kanček svežega cina...
Če se da, bi jaz poskusil vse lote ponovno zacinit - se pravi s spajkalnikom zagret tako, da se stari cin stali in po potrebi dodat še kanček svežega cina...
- impreza911
- Član Subaru kluba
mislim da se dadanci1973 napisal/-a:Se da kontroler kaj odpret, tako da bi prišel do tiskanega vezja?
Subaru Impreza RS
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov