lambda sond in knock senzor
-
anzemajcen
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 52
lambda sond in knock senzor
Kaj bi mogoce izbolkasal na svoji imprezi 1995, 1.6, awd, ce bom zamenjal tile dve zadevsni....?
Re: lambda sond in knock senzor
Odvisno kaj želiš izboljšat. Če bi rad lego na cesti izboljšal, tole ne bo prava smer...
Letnik 95 nisem ziher, da sploh ima Knock senzor
Lambda sonda pa če je gotova (ti prekomerno pije?), defenitivno vpliva na delovanje motorja.
Te na tehničnem zahebavajo ?
Mi po 240.000km še vedno nismo rabili menjat sonde na 1.6 letnik '96. Izpuh (plini) je bil še vedno 1A!
Sem pa moral zamenjat ene dve stičišči na izpuhu, ker je tesnilo in prirobnica prerjavela.
Letnik 95 nisem ziher, da sploh ima Knock senzor
Lambda sonda pa če je gotova (ti prekomerno pije?), defenitivno vpliva na delovanje motorja.
Te na tehničnem zahebavajo ?
Mi po 240.000km še vedno nismo rabili menjat sonde na 1.6 letnik '96. Izpuh (plini) je bil še vedno 1A!
Sem pa moral zamenjat ene dve stičišči na izpuhu, ker je tesnilo in prirobnica prerjavela.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
-
anzemajcen
- Uporabnik foruma
Ja pomoje mi res preveč pije cca. 11 do 12 litrov, sicer se peljem vsak dan samo 8 km, ampak je vseeno prevelika poraba. Tudi na tehničnem imam probleme ja, sem probal kar izklopiti senzor, vendar ni razlike, čisto enako dela brez ali z!
-
anzemajcen
- Uporabnik foruma
Je pa tudi res, da sem gledal za knock senzor, vendar ga nisem našel na motorju! Mogoče kdo ve, ali ga avto ima ali ne? in kje je če ga ima?
Ti CE lučka dela?
-
anzemajcen
- Uporabnik foruma
Po pravici, niti ne vem kaj je to, mogoče tista lučka za diagnostiko, katero pod volanom vklopim in potem štejem utripanja lučke?!?
Najprej preveri, če ti dela; ko daš kontakt mora zasvetit, potem pa ugasne. Drugače najprej menjaja žarnico.
Potem je pa priporočljivo, da preveriš, kaj/če ti bo pokazalo.
Knock senzor, če ni ok, v večini primerov vidiš preko CE lučke, avto ne gre nikamor poraba se pa precej poveča. Za lambdo pa ni nujno, da "sproži" CE, tako, da jo boš verjtno lahko preveril samo s priklopom na tester in/ali računalnik ali z menjavo.
http://www.youtube.com/watch?v=3GEYepYzyiY
Potem je pa priporočljivo, da preveriš, kaj/če ti bo pokazalo.
Knock senzor, če ni ok, v večini primerov vidiš preko CE lučke, avto ne gre nikamor poraba se pa precej poveča. Za lambdo pa ni nujno, da "sproži" CE, tako, da jo boš verjtno lahko preveril samo s priklopom na tester in/ali računalnik ali z menjavo.
http://www.youtube.com/watch?v=3GEYepYzyiY
-
anzemajcen
- Uporabnik foruma
Sem preveril, lučka mi dela! Popoldne bom preštel utripanja, da pogledam kaj javlja! Res da avto nikamor ne gre, nenormalno počasi pospešuje, šele ko ima preko 4500 obratov potem malo skoči, poraba pa se mi zdi tko al tko velika!
-
anzemajcen
- Uporabnik foruma
Ko dam skupaj kable mi lučka engine utripa in ne neha...skoz z istim ritmom!
Sem pod pokrovom iskal senzor klenkanja pa ga res nisem našel, je precej skrita zadeva? mogoče kakšna orientacijska pomoč, če kdo ve za imprezo letnik 1995 1.6
Sem pod pokrovom iskal senzor klenkanja pa ga res nisem našel, je precej skrita zadeva? mogoče kakšna orientacijska pomoč, če kdo ve za imprezo letnik 1995 1.6
Verjetno je tudi pri tebi na istem mestu:
http://www.youtube.com/watch?v=14eS2R2L8aE
http://www.youtube.com/watch?v=14eS2R2L8aE
-
anzemajcen
- Uporabnik foruma
ja, tole sem pogledal ampak ga tam okrog ni! čudno se mi zdi da je štarter, zraven štarterja na ohišju od menjalnika pa je izvrtina z navojem, precej svetlečim navojem, kot da nekaj manjka.....ampak nikjer ni nobenega priključka zraven za kabel.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
To pomeni, da ni napak...Kar sicer še vedno ne pomeni, da lambda senzor pravilno meri in daje res pravilne vrednosti...anzemajcen napisal/-a:Ko dam skupaj kable mi lučka engine utripa in ne neha...skoz z istim ritmom!
Treba bi se bilo priklopit s testerjem in se malo vozit naokrog, da bi videl, ali so 'fuel trim'-i (pre)visoki - če so, je nekaj definitivno narobe - možno tudi, da kje vleče 'falš' luft, lahko pa tudi je dejansko slab lambda senzor.
Poskusi še kaj takega:
http://www.youtube.com/watch?v=rb0Nmfk0X1M
-
anzemajcen
- Uporabnik foruma
Bom tole sprobal, še vedno pa sumim na knock senzor, ali ga motor ej16 mogoče res nima?
Nekatere Impreze senzorja klenkanja res niso imele.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Poraba 11l za 8km/dan niti ni tko huda, mogoče liter ali 2 od povprečja. Pejt za vikend na morje pa boš videl kakšna je dejanska poraba, pa uživaj

What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov