OD babnce tamal ma 5 let starga prenosnika z 2.0GHz dvjedrnikom in generični 160GB disk 2GB rama, pa do danes še nisem videl da bi mu nekaj ekstra zaštekal pri najbolj zahtevnih photoshop obdelavah.
Ne rečem, ko se spraviš v film, in začneš obdelovat fullHD ali celo 2K, tam se vsak MB (bilokje) pozna.
Sam sem šel iz 4x 2.4GHz na 4x 3.3GHz pa hitrejše rame ter SSD, in je razlika več kot očitna. Render time je precej manjši. Med samo obdelavo filmov, pri trackanju kamere in raznimi stabilizacijami prihaja do manj "zapletov" in nasploh hireje mi naredi.
Mi je pa jasno da 4metre palico "navežeš" na avto se tako malce zapelješ, na dlje odpreš čas, da mal zapotegne sliko (pri čemer je seveda pomembno da je palica in fotoaparat fiksen na avto, nato dodajaš dvojnike (v prvi sliki) katere si poslikal v isti svetlobi na stacionarnem setup-u in preko PS-ja dodaš dvojnika, odstraniš stojalo(z dodajanjem kompozitov, ali z patch/stamp toolom)...tukaj tudi verjetno zgubiš največ časa.
Nato še malce fine obdelave svetlobe barv in kontrastov in voila. Slika je finito.
Tukaj se mi zdi da znanje PS-ja še ni toliko zahtevno, bolj ideja.
Gledam pa po internetu mojstre ki delajo svašta s slik....3/4 slike na roke narisane, pa dodajanje raznih modelov v sliko in limanje fotografij po modelih...uglavnem, svašta!
Slike so top!
Enkrat moram dobit kolega, da poslikava avto na parkirišču, rahlo dvignjen na eni strani, da bo zgledal kot da "drifta" nato pa dodat okolico, kot da ga pališ čez ovink na puuuuneeee!
Kot sem že rekel, ideje in čas pa bo!
Le še pokaži kakšno fotko...oziroma povej če si kje na FB-ju da te dodam