Manšete...

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Re: Manšete...

Odgovor Avtor: Sajmon » 23. Avgust 2015, 10:47

Me res zanima, kdo je proizvajalec originalnih manšet in katere začimbe dajejo v zmes, da zdržijo toliko več od raznih kopij.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 24. Avgust 2015, 09:21

Tako je, za Subaruje so le originalne manšete dovolj dobre, še posebej, če je avto dvignjen.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 24. Avgust 2015, 13:47

Cena res ni bavbav, vem da sem takrat dajal tudi do 17€ za spidanove.
Potem pa sem enkrat šel iskat original, v Trbovljah na interservice in je bila originalna 16€.

Res pa je da originalna je samo manšeta v vrečici, pri spidanovi pa dobiš zraven še en blister masti ter matico in dve objemki.

Se pravi moraš za originalno dokupit še eno dozo masti, ki jo imaš potem za dlje časa in za več stvari mazat (mislim da je okoli 12€) pa enepar objemk, jaz sem kupil kar navadne tiste z navojem, ker se manj matraš kot pa s tisto za stisnit ki zna na momente bit kar tečna :)

Ampak če gledaš celoto, na dolgi rok, se še zdaleč splača po originalni poti it....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
Kamion
Uporabnik foruma
Prispevki: 748
Kraj: Vipavska dolina

Odgovor Avtor: Kamion » 24. Avgust 2015, 15:15

@BackW00d: Ostalega materiala ne manjka pri hiši ;)

Torej bom nabavil originalno. :.sup

Hvala za nasvete!
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.

Love. It's What Makes a Subaru a Subaru

Uporabniški avatar
Uporabnik foruma
Prispevki: 414
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Avtor: Topo » 25. Avgust 2015, 09:15

Objemk niti ni treba menjat. Originalne objemke se za odpret in ponovno stisnit kar z roko. V kombinaciji z originalno manšeto se usede na pravo mesto in drži kot prej.
Jaz sem jih na žalost prej nekaj precvikal, ker sem mislil, da so za enkratno uporabo :oops:

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 30. December 2015, 10:53

A je mogoče kdo zadnje čase menjal volanske manšete? Sicer ste nekateri mnenja da so original najboljše, čist verjamem, samo je bila že pozna ura pa je bilo že vse zaprto.Pri potokarju sem jih včeraj dobil, pa ne pašejo, je potem gledal v vseh katalogih in imajo vse ta večjo luknjo 43mm, original manšeta ma malo čez 50mm. Zdej če bi komplet letev dol vzel bi jo že stlačil gor, tko pod avtom pa ni šans. gre se pa za legacy, 2.0, 96...

Pa še nasvet za ostale, ko boste kupovali manšete mejte mere ali staro manšeto pri sebi, ker tisti katalogi so čist neki pomešani...
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov