Forester ne vžiga ko je mraz
Forester ne vžiga ko je mraz
Dragi sotrpini, rabil bi pomoč pred mrazom. V avtu imam plinsko napravo Zavoli. Elaktronika vedno preklopi pri mrzlem motorju na bencin, tako , da pri vžigu nimam nikoli problemov. Nastanejo pa takrat , ko se temperatura pozimi spusti pod minus pet stopinj. Zjutraj motor pri zagonu vžge , dela cca tri sekunde in sam ugasne. Zatem ga ne morem nikakor več zalaufat dokler se temperatura ne dvigne nad nič stopinj.Ker se bliža zima bi rad to odpravil. Drugače sem z Gozdovnikom zelo zadovoljen. V naprej se zahvaljujem za pomoč.
Lep pozdrav Srečo
Lep pozdrav Srečo
Re: Forester ne vžiga ko je mraz
Vse skupaj kaže na servis plinske napeljave. Pozimi ti avto vžge na bencin, ko pa preklopi na plin pa crkne in potem po vsej verjetnosti elektronika plina ne preklopi na plin.
Kaj pa, če se pozimi voziš na bencin, ali zadeva vžiga?
Kaj pa, če se pozimi voziš na bencin, ali zadeva vžiga?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Mislim, da po treh sekundah - kot je napisal sreco 55, motor še ni tako segret ( cca 50 st. C ), da bi že "prešaltal "na plin. Tako da je verjetno napaka na bencinskem delu. 
Forester diesel
Ali pa senzorja za preklop, ki bi rad "prehitro" preklopil na plin.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Preklop se lahko nastavlja v programu.
Določeni optimisti nastavijo, da jim preklopi že pod 20-25°C in potem jim avto dokler se dovolj ne segreje malce pocukuje. Taka nastavitev tudi pomeni, da poleti avto vžiga direktno na plin, kar zmanjšuje porabo bencina in s tem izboljša "porabo" saj dlje časa voziš na plin.
Verjetno lahko na vseh napravah zasilo pripraviš avto da poskuša vžgat direktno na plin (v primeru da ti nekaj na bencinskem delu zataji - pumpa, injektorji itd...) Prav tako bi morala biti izbira ali vžiga na plin/bencin mogoča.
Če ima kdo doma kabel za njegovo plinsko napravo, bi lahko pogledala kaj se dogaja...
Določeni optimisti nastavijo, da jim preklopi že pod 20-25°C in potem jim avto dokler se dovolj ne segreje malce pocukuje. Taka nastavitev tudi pomeni, da poleti avto vžiga direktno na plin, kar zmanjšuje porabo bencina in s tem izboljša "porabo" saj dlje časa voziš na plin.
Verjetno lahko na vseh napravah zasilo pripraviš avto da poskuša vžgat direktno na plin (v primeru da ti nekaj na bencinskem delu zataji - pumpa, injektorji itd...) Prav tako bi morala biti izbira ali vžiga na plin/bencin mogoča.
Če ima kdo doma kabel za njegovo plinsko napravo, bi lahko pogledala kaj se dogaja...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Sem poskusil tudi z direktnim preklopom na bencin ( muslauf) že zvečer pa je isti šmoren. Zjutraj vžge 2.3 sek. in ugasne.Ponavadi ko mi avto normalno vžge (cca 0 * C) preklopi na plin po prevoženih cca 500m.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
A ga potem pozimi sploh ne moreš prav vžgat in se odpeljat? Ali imaš kak 'trik', s katerim ga le pripraviš do sodelovanja?sreco55 napisal/-a:Sem poskusil tudi z direktnim preklopom na bencin ( muslauf) že zvečer pa je isti šmoren. Zjutraj vžge 2.3 sek. in ugasne.
Meni to še najbolj smrdi na imobilizator - kolikor se spomnim, pri Subaru-ju ta deluje tako, da motor vžge, a ga po cca. 2 sekundah ugasne. Če to drži, bi to lahko pomenilo kak slab lot pri anteni v ključavnici, ki ob nižjih temperaturah izgubi kontakt...
Je tako, motor zažene, dela cca 2-3 sek. in ugasne. To se dogaja pri minus pet ali manj. Nad minus pet motor zažene brez problema.Lahko pokličeš 041 570 312 pa bova še kakšno rekla. Lp
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Zdaj ne morem govorit po telefonu, lahko popoldne...sreco55 napisal/-a:Je tako, motor zažene, dela cca 2-3 sek. in ugasne. To se dogaja pri minus pet ali manj. Nad minus pet motor zažene brez problema.Lahko pokličeš 041 570 312 pa bova še kakšno rekla. Lp
A tiste 2-3 sekunde pa dela 'normalno' ali tudi to bolj s težavo?
Kar se imobilizatorja tiče, bi praviloma morala utripat ena rdeča lučka (ponavadi v obliki ključa) utripat, ko ključ ni v ključavnici:
http://www.youtube.com/watch?v=6m7lWh6Bhkc
Ko pa daš ustrezen ključ v ključavnico in ga imobilizator zazna, mora nehat utripat... Če pa ključa ne zazna, pa bo utripala še naprej in imobilizator bo preprečeval normalen zagon motorja.
Ob startu in vžigu dela normalno, kot dela mrzel motor. Nato ugasne. Za lučke na armaturi , mislim , da dela vse normalno.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Sem poskusil pri sebi - ko v ključavnico vtaknem ključ brez čipa, začne rdeči ključek svetit brez utripanja, ko poskusim avto vžgat, pa se zaganjač niti ne premakne...
Sem pa skoraj prepričan, da je pri prejšnjem modelu delal tako, kot si opisal - motor vžge za 2, 3 sekunde in potem ugasne. Za lučko se pa ne spomnim, kako je svetila.
Morda bi lahko s 'freezer spray'-em poskusil ohladit tam okoli ključavnice, da bi videl, če je to res to...
Sem pa skoraj prepričan, da je pri prejšnjem modelu delal tako, kot si opisal - motor vžge za 2, 3 sekunde in potem ugasne. Za lučko se pa ne spomnim, kako je svetila.
Morda bi lahko s 'freezer spray'-em poskusil ohladit tam okoli ključavnice, da bi videl, če je to res to...
Prosim pokliči.
Sedaj se spomnim da je bila ista fora pri polotih. Kolega je imel tole problem, vedno ko je hotel avto prodat, je prišel kupec, in avto je vžgal za 2-3 sekunde in takoj ugasnil.
V tem času si ga lahko nabil do blokade, ampak po 2-3 sekundah je odvzel iskro in umrl.
Seveda je bil problem kodni ključ....Reševal pa tega ni, ker enkrat mu je ratalo avto prodat.....
V tem času si ga lahko nabil do blokade, ampak po 2-3 sekundah je odvzel iskro in umrl.
Seveda je bil problem kodni ključ....Reševal pa tega ni, ker enkrat mu je ratalo avto prodat.....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Hvala za informacije, mi je sedaj vse bolj jasno.
Vseeno bi pa prosil če kdo ve kako bi odpravil napako. Je pa verjetno problem ključ in koda saj so mi zaradi izgube ključa odkodirali ključavnico, vendar avto dela povsem brez problema do takrat ko je minus 5 ali manj.Lep pozdrav
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost