Fotk ni, ker baterija ni sodelovala...

Bo jutri.
Kratke luči
Kratke so

- svetle ko sam satan, oblika snopa pa je skoraj enaka kot z originalnimi H4.
Za test sem izbral en drevored, ki je opremljen s tistimi rdeče-rumenimi koli, ki so za markiranje cest za snežne pluge. Parkiral sem se ravno toliko stran od teh kolov, da desni z navadno H4 kratko lučjo ni bil več osvetljen.
Ko sem žarnici zamenjal, je spodnji del desnega količka bil rahlo osvetljen.
Pozitivno je, da mi prav nobeden ni blinkal ali kakorkoli drugače težil, da mu svetim v oči.
Dolge luči
Dolge luči pa so rahlo razočaranje... Ob veliki svetilnosti kratkih luči človek pričakuje, da bo preklopil na dolge in da se bo prižgal DAN. Žal temu ni tako.
Svetlobe je sicer še pa još, a je skoncentrirana precej blizu na sredini, v dveh relativno majhnih točkah, tako da v končni fazi ne vidiš nič dlje, kot z originalnimi H4 - a to, kar vidiš, je svetleje...
...
Pri menjavanju teh žarnic sem ugotovil, da so moji žarometi totalno sj**ani - notranji del (fokus) je zgleda na obeh žarometih odlomljen in se bolj ali manj prosto premika. Zdaj sem končno tudi ugotovil, da mi leva luč dejansko sveti preveč desno - vijaki za nastavljanje pa se vrtijo v prazno.
Čisto možno je, da bi z 'normalnimi' žarometi rezultati dolge luči bili boljši oz. bi lahko snop nastavil tako, da dolge luči ne bi svetile v tla...
in še vprašanje
Glede na to, da imam v zavarovanju tudi 'J' kombinacijo delnega kaska (steklo, luči, ..) - ali zavarovalnica prizna oz. krije tudi tovrstno poškodbo, ko je poškodovan samo notranji del žarometa (torej 'fokus'), steklo pa je nepoškodovano?
Ali pa 'se bo moralo' zlomit še steklo?
D.