Outback 2.5 - okvara

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
DolencM
Uporabnik foruma
Prispevki: 198

Outback 2.5 - okvara

Odgovor Avtor: DolencM » 26. September 2015, 19:04

Zdravo

Danes kak km pred domom light show na 2008 2.5 Outbacku (avtomatiku) in ropot na motorju....motor dela še naprej, pri počasnih ovinkih crkne (hitrost tipa pod 10km/h), nato ga lahko nazaj vžgeš...kako se sliši:
http://sendvid.com/xkrkdr6t" onclick="window.open(this.href);return false;

Kaj bi lahko bilo? Prosim za nasvet.

Mitja

DolencM
Uporabnik foruma

Re: Outback 2.5 - okvara

Odgovor Avtor: DolencM » 27. September 2015, 09:28

Še update...pogledal sem z bluetooth OBD-jem za kode okvar:
P0304 - Cylinder 4 Misfire Detected
P0028 - Intake Valve Control Solenoid Circuit Range/Perf. B2
P0026 - Intake Valve Control Solenoid Circuit Range/Perf. B1

-------------------
...ter okvari ''na čakanju'' :D
P0301 in P0303 ... torej Misfireing še na cilindru 1 in 3.

Imel sem pa okvaro pred 3 tisoč km, saj je prejšnji lastnik oz. prejšnji mehanik na enem od cilindrov pri menjavi svečke pojahal navoj, le to nekako zafiksiral/zakital noter, meni pa jo je vrglo ven...motor je šel ven, nove svečke+vložek ter tesnilo glave (delalo se je pri pooblašenem serviserju)

Ponedeljek bo pester, imam občutek :thdwn :cr

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 27. September 2015, 09:37

Po zvoku sodeč je zadeva zaribala ali pa je odlomilo nekaj na glavi in je v cilindru :roll:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

DolencM
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: DolencM » 27. September 2015, 09:57

karel napisal/-a:Po zvoku sodeč je zadeva zaribala ali pa je odlomilo nekaj na glavi in je v cilindru :roll:
Hvala za informacijo...tudi jaz mislim nekaj v tej smeri oz. se bolj nagibam k temu, da se je nekaj odlomilo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 27. September 2015, 11:00

DolencM napisal/-a:
Imel sem pa okvaro pred 3 tisoč km, saj je prejšnji lastnik oz. prejšnji mehanik na enem od cilindrov pri menjavi svečke pojahal navoj, le to nekako zafiksiral/zakital noter, meni pa jo je vrglo ven...motor je šel ven, nove svečke+vložek ter tesnilo glave (delalo se je pri pooblašenem serviserju)

Če tole drži, koliko pa ti je dal garancije pooblaščeni serviser na njegovo delo? Ker bi to lahko pomenilo, da bi lahko popravil v tem garancijskem roku in to z minimalnimi tvojimi stroški.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

DolencM
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: DolencM » 27. September 2015, 11:43

nebivedu napisal/-a:
DolencM napisal/-a:

Če tole drži, koliko pa ti je dal garancije pooblaščeni serviser na njegovo delo? Ker bi to lahko pomenilo, da bi lahko popravil v tem garancijskem roku in to z minimalnimi tvojimi stroški.
Glej, ne vem...avto sem kupil s 150 tisoč km, zdaj jih ima 215 tisoč...okvaro sem imel pred dvema mesecema, na AC je odneslo svečko ven in na servisu so ugotovili, da je navoj fuč...motor je šel ven, nov vložek za navoj, ter nove svečke in tesnilo glave...ali se je takrat kaj slabo nastavilo, ne vem oz. dvomim...motor mi je deloval enako prožen kot prej.

Uporabniški avatar
impreza911
Član Subaru kluba
Prispevki: 1369
Kraj: Gornja Radgona

Odgovor Avtor: impreza911 » 27. September 2015, 15:52

glej meni se je isto zgodilo to svečko,pa mi avto normalno laufa.
Subaru Impreza RS

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 27. September 2015, 17:27

Nov motor notri - s tem misliš rabljen motor, kje je bil ta motor kupljen?
Namreč. če je bil motor kupljen pri serviserju, potem bi lahko kaj nazaj dobil, no tudi če si motor kupil pri fizični osebi, lahko uveljavljaš stvarno napako.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

DolencM
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: DolencM » 27. September 2015, 17:33

Thomas22 napisal/-a:Nov motor notri - s tem misliš rabljen motor, kje je bil ta motor kupljen?
Namreč. če je bil motor kupljen pri serviserju, potem bi lahko kaj nazaj dobil, no tudi če si motor kupil pri fizični osebi, lahko uveljavljaš stvarno napako.
Zdravo...nisem dal novega motorja noter...mogoče je narobe razumljeno, ker sem napisal, da je šel motor ven. Ven je šel samo za par ur, ker se drugače ni dalo napake popravit (nov navoj vrezat). :.sup
Uglavnem...dajmo pustit tisto okvaro zaenkrat kot možen vir napake...tale sedanja je vsaj meni na pogled bolj zoprna (pri prejšnji sem videl, da svečka binglja na kablu) :D

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 28. September 2015, 07:24

Svečko ven, pogledat v cilinder s kamerco če je opcija, lahko da je kak kos navoja noter, oziroma kak del svečke....

Verjetno bi dosti videl že če bi dal svečko ven. Če je kaj v cilindru je verjetno tudi svečko malce obtolklo. Vkolikor ni kaj hujšega...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

DolencM
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: DolencM » 28. September 2015, 16:45

evo...današnji rezultat...motor je bil brez olja...kam je šlo, ne vem oz. mi je čudno, da je motor požrl 4 litre olja v 8000km, prej v 70 tisoč km pa vedno OK (avto ima 220 tisoč). Vem, da Subaruji nimajo merilca nivoja, zato sem sam spremljal nivo olja, a očitno ne dovolj pogosto, oz. sem ga ponavadi takrat, ko je bilo do servisa še tam 2 do tri tisoč km (delal na 15 tisoč km)
Gred se na roke težko zavrti, jutri se odpre, potem pa karte na mizo...priprave na zimo z grenkim priokusom torej :sck

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 28. September 2015, 17:32

Že ob branju naslova včeraj sem najprej na to pomislil. Vse preveč teh ribatto zgodbic berem zadnje čase in me postavlja v resen dvom pri nakupu nečesa podobnega. :?
Uspešno in čim cenejšo sanacijo ti želim.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 28. September 2015, 20:24

Ko sem prebral "motor je bil brez olja" me je kar malce zavilo v želodcu :cry:

Upam da ti tole rata poštimat čimceneje.
Poveži se z forumaši, mogoče ti kdo ceneje proda cel motor, kot pa da odpiraš nekaj in dajaš skupaj nazaj...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov