Tresenje menjalnika Fori 01
Tresenje menjalnika Fori 01
Zdravo!
Lokalni mehanik mi je zamenjal pri foriju letnik 2001 sklopko. Od takrat naprej avto trese, pravzaprav menjalnik trese, najprej četrta brzina, zdej tud peta, ne glede na obrate....morda najbolj ko spustim gas in zaviram z motorjem. Sem ga peljal nazaj in se je šel peljat in kako ne čuti nobene razlike. Ker je valjda naredil vse oh in sploh tipitop...
Preden me kje pusti na cesti me sam zanima če je kakšna stvar ki jo lahko sam pregledam, olje v menjalniku je, olja v diferencialih nisem gledal ampak so suhi, pušča ne...zdej al je vzrajnik, al res menjalnik, kardan....itak bom nekam peljal da mi to pove, ampak me bolj skrbi a je kakšna varianta da mi je pri menjavi sklopke zajebal karkoli da mi zdej trese al ne? Ker nočem obtoževat človeka dokler ni treba...pol pa :4r
Lokalni mehanik mi je zamenjal pri foriju letnik 2001 sklopko. Od takrat naprej avto trese, pravzaprav menjalnik trese, najprej četrta brzina, zdej tud peta, ne glede na obrate....morda najbolj ko spustim gas in zaviram z motorjem. Sem ga peljal nazaj in se je šel peljat in kako ne čuti nobene razlike. Ker je valjda naredil vse oh in sploh tipitop...
Preden me kje pusti na cesti me sam zanima če je kakšna stvar ki jo lahko sam pregledam, olje v menjalniku je, olja v diferencialih nisem gledal ampak so suhi, pušča ne...zdej al je vzrajnik, al res menjalnik, kardan....itak bom nekam peljal da mi to pove, ampak me bolj skrbi a je kakšna varianta da mi je pri menjavi sklopke zajebal karkoli da mi zdej trese al ne? Ker nočem obtoževat človeka dokler ni treba...pol pa :4r
Wherever you go, there you are!
Re: Tresenje menjalnika Fori 01
Če si dovolj štorast, lahko osovino, ki pride iz menjalnika v sklopko (motor) skriviš....
Lahko da je kaj narobe z vztrajnikom/sklopko, da je debalansirana in trese...
Lahko, da je kaj druzga na pogonu začelo trest in ravno sovpada.
Ko pritisneš sklopko neha trest ?
Lahko da je kaj narobe z vztrajnikom/sklopko, da je debalansirana in trese...
Lahko, da je kaj druzga na pogonu začelo trest in ravno sovpada.
Ko pritisneš sklopko neha trest ?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
1. A v prostem teku s spuščeno sklopko tudi trese?
2. A je frekvenca tresenja kaj proporcionalna s hitrostjo avtomobila?
Če sta odgovora NE in DA (v tem vrstnem redu), potem težava skoraj gotovo ni v vztrajniku, sklopki in vhodni gredi menjalnika, saj se te zadeve vrtijo s hitrostjo motorja in dokaj neodvisno od hitrosti avta...
Če je mojster pri menjavi sklopke snel menjalnik, je moral odklopit tudi pogonsko gred do zadnjega diferenciala, ki pa je lahko vir tresenja, odvisen od hitrosti avta.
2. A je frekvenca tresenja kaj proporcionalna s hitrostjo avtomobila?
Če sta odgovora NE in DA (v tem vrstnem redu), potem težava skoraj gotovo ni v vztrajniku, sklopki in vhodni gredi menjalnika, saj se te zadeve vrtijo s hitrostjo motorja in dokaj neodvisno od hitrosti avta...
Če je mojster pri menjavi sklopke snel menjalnik, je moral odklopit tudi pogonsko gred do zadnjega diferenciala, ki pa je lahko vir tresenja, odvisen od hitrosti avta.
Danes sem imel čas (in avto) da sem lahko šel parkrat probat; Tresenje je neznatno do 3 brzine, pol v četrti in peti je kar orenk, še najbolj pa je moteče če zaviram z motorjem. Tudi če stisnem sklopko trese še kake 10sekund, pol neha...
Nočem se kregat z mehanikom ker vem da ne bom dosegel nič. Itak ni noben nikoli nič kriv in vse prav nardi...raje peljem k novemu majstru da se bo morda vsaj potrudil k je dobil novo stranko...
Nočem se kregat z mehanikom ker vem da ne bom dosegel nič. Itak ni noben nikoli nič kriv in vse prav nardi...raje peljem k novemu majstru da se bo morda vsaj potrudil k je dobil novo stranko...
Narobe razmišljaš.
Če se tresenje preden si peljal avto k mehaniku ni pojavljalo, pelji avto nazaj in mehanik ima to da popravi.
Če se tresenje preden si peljal avto k mehaniku ni pojavljalo, pelji avto nazaj in mehanik ima to da popravi.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
-
tinck13752
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 199
Tocno tako kot pravi thomas, jst na tvojem mestu tud nebi požrl slabega dela.. Kr pelji mu nazaj.
Takole, pogledali in ni tako hudo. Ker je začelo trest kar non stop sem mislil da je vztrajnik, pol pa ga danes dvigneva in je dejansko kardan šel. Križ je fuč, tako da imamo novo težavo:
- Kje dobim prvi del kardanskega sklopa, torej prvi del kardana?
Moram direkt uvoznika klicat, al se te kose dobi kje drgje? Pr hiši je ene 8 kardanov, pa vsi traktorski....avtomobilskega sploh ne vem kam it iskat

- Kje dobim prvi del kardanskega sklopa, torej prvi del kardana?
Moram direkt uvoznika klicat, al se te kose dobi kje drgje? Pr hiši je ene 8 kardanov, pa vsi traktorski....avtomobilskega sploh ne vem kam it iskat
vprašaj uporabnika tinck4967329506
Vprašal, zrihtal, plačal, montiral, avto že pelje. Ne upam sicer še it tiščat ker mi je manšete hkrati menjal in bi blo pametno prej na optiko ga peljat ampak kardan je ok. Hvala uporabniku tinck (in njegovmu fotru).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov