Outback 2008-2009 2.5 BF
Outback 2008-2009 2.5 BF
Živjo, odločam se za nakup outbacka 2.5i bi fuel, avtomatik.
Imam nekaj ogledanih v tujini (italija, nemcija), pa me zanima kako je kaj z avtomatskimi menjalniki. So problematični?
Kolikor sem prebral forum imajo te motorji malo večjo porabo olja (vsi ki sem jih gledal imajo nekje od 180k-250k km), nikjer pa ne najdem da bi bilo kaj napisano o menjalnikih?Glavni sertvisi so na okoli 130 000 km?
Kako je kaj z vožnjo po Ac glede na to da ima 4 prestave, je udobna?Bi poleg a porabe olja, menjalnika moral še kaj paziti?
Hvala za vse informacije.
Imam nekaj ogledanih v tujini (italija, nemcija), pa me zanima kako je kaj z avtomatskimi menjalniki. So problematični?
Kolikor sem prebral forum imajo te motorji malo večjo porabo olja (vsi ki sem jih gledal imajo nekje od 180k-250k km), nikjer pa ne najdem da bi bilo kaj napisano o menjalnikih?Glavni sertvisi so na okoli 130 000 km?
Kako je kaj z vožnjo po Ac glede na to da ima 4 prestave, je udobna?Bi poleg a porabe olja, menjalnika moral še kaj paziti?
Re: Outback 2008-2009 2.5 BF
Pozdravljen,
Sam imam tako, starejše vozilo, kot ga iščeš, že šest let. Prejšnji lastnik je pri 90.000 km menjal menjalnik zaradi okvare. Od takrat naprej ni nobenih problemov, zelo lepo prestavlja. Za bolj športno vožnjo pa ima možnost Sport mode (vožnja v višjih obratih) ali manual mode. Avtomatik ima sicer res le 4 prestave, ampak so razporejene tako, da sta 1. in 2. pri ročnem združeni v 1. pri avtomatiku, potem pa so 3. MT je 2. AT, itd.
Poraba olja zna biti problem. Letos sem dal pretesniti motor, ker je puščalo pri tesnilu glave. Poraba olja je bila še vedno v nekih razumnih mejah, cca. 1l na pol servisnega intervala (7.500 km).
Glavni servisi so na 105.000 km. Vožnja po AC je udobna, motor ima v 4. prestavi malenkost nad 3.000 obratov.
Lp
Sam imam tako, starejše vozilo, kot ga iščeš, že šest let. Prejšnji lastnik je pri 90.000 km menjal menjalnik zaradi okvare. Od takrat naprej ni nobenih problemov, zelo lepo prestavlja. Za bolj športno vožnjo pa ima možnost Sport mode (vožnja v višjih obratih) ali manual mode. Avtomatik ima sicer res le 4 prestave, ampak so razporejene tako, da sta 1. in 2. pri ročnem združeni v 1. pri avtomatiku, potem pa so 3. MT je 2. AT, itd.
Poraba olja zna biti problem. Letos sem dal pretesniti motor, ker je puščalo pri tesnilu glave. Poraba olja je bila še vedno v nekih razumnih mejah, cca. 1l na pol servisnega intervala (7.500 km).
Glavni servisi so na 105.000 km. Vožnja po AC je udobna, motor ima v 4. prestavi malenkost nad 3.000 obratov.
Lp
'05 Outback 2.5 AT LPG
Mogoče veš zakaj je bil menjan menjalnik?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Hvala za info....
Mene tudi zanima, glede menjalnika? Cena menjave ja pa najbrž v višavah? Oz. čudno da se ni dal popraviti, ali se ni splačalo?
Sicer kolikor gledam ni veliko napak na menjalnikih, ni to bmw, oz DSG
lp
Mene tudi zanima, glede menjalnika? Cena menjave ja pa najbrž v višavah? Oz. čudno da se ni dal popraviti, ali se ni splačalo?
Sicer kolikor gledam ni veliko napak na menjalnikih, ni to bmw, oz DSG
lp
Aja pa še to 1l na 7500 km pa res ni bav bav.. za boxer mašino in 2.5....
Sem mislil da se tukaj govori o 1l na 1000 km
lp
Sem mislil da se tukaj govori o 1l na 1000 km
lp
To res ni za nobeno paniko delat...1l na 1000km je pa že druga pesmca, hehettt napisal/-a:Aja pa še to 1l na 7500 km pa res ni bav bav.. za boxer mašino in 2.5....
Ne vem, kaj konkretno je bilo narobe z menjalnikom in, kot sem razumel (pre)prodajalca, tega niti niso ugotavljali. Problem naj bi bil, ker menda ni bilo prenosa na kolo pri zavijanju pri majhnih hitrostih. Popravilo menjalnika naj bi bilo drago, uspeh pa vprašljiv, zato se je odločil za nov menjalnik. To so potem uredili na enem italijanskem subaru servisu, ki je bil mnogo cenejši od Kržičeve ponudbe.
Lp
Lp
'05 Outback 2.5 AT LPG
jest imam 2004, pa 200k km, pa raje še kaj več, za katere ne vem, pa mi res lepo prestavlja. Tudi od drugih slišim, da naj bi bili te menjalniki dobri in da naj bi delali. Olje sem ravno zdele dolil, 1l v 9k.ttt napisal/-a:Živjo, odločam se za nakup outbacka 2.5i bi fuel, avtomatik.
Na Ac je vožnja čisto udobna. pri 3k greš okoli 130km/h, tako da ga sploh ne rabiš terat... pri 3.5 je že okoli 150km/h...
sicer naj bi se pa AT učili tvoj način vožnje, in naj bi tako prestavljali po tvoji navadi - bolj v višjih/nižjih obratih, ipd...
Super 
koliko pa so drugače cene popravila teh menjalnikov se sploh dajo popraviti ali jih je bolje zamenjati? Imam namreč slabe izkušnje z dsg
lp
koliko pa so drugače cene popravila teh menjalnikov se sploh dajo popraviti ali jih je bolje zamenjati? Imam namreč slabe izkušnje z dsg
lp
Okvare menjalnikov so precej redke. Popravila draga, cca. 2000 eur in naprej. Nepravilno delovanje menjalnika se opazi med vožnjo in ga po mojem mnenju ni možno prikriti.
'05 Outback 2.5 AT LPG
naj dodam, da če menjalnik ne prestavlja lepo, marsikaj rešiš že s "ATF flush", torej menjav olja z izpiranjem, k čemur pa paše seveda menjava filtra. pri tem se vidi, če je na magnetu v karteru menjalnika veliko svinjarije (opilkov), ki kažejo na to, da nekaj ne štima.
malo laičnih nasvetov (sam sem se ravnal po njih, pa je zaenkrat vse OK):
Na testni vožnji je dobro biti pozoren, kako prestavlja menjalnik, ko je povsem hladen in povsem segret. Včasih sunkovito prestavlja pri hladnem, pri segretem pa ok, včasih pa začne čudo odelati pri segretem vozilu. Ne glede na to, kaj pravi proizvajalec, priporočljiva je menjava olja v menjalniku na cca 200.000 km (ZF in GM menjalniki), MB 5G tronic imajo interval 60k km.
v D mora avto lezti naprej, če je zavora popuščena tudi, če je avto na klancu. Na strmih klancih seveda ne, ampak nazaj avto ne sme lezti. Ponavadi imajo AT avti že hill holder za speljevanje v strmih klancih.
malo laičnih nasvetov (sam sem se ravnal po njih, pa je zaenkrat vse OK):
Na testni vožnji je dobro biti pozoren, kako prestavlja menjalnik, ko je povsem hladen in povsem segret. Včasih sunkovito prestavlja pri hladnem, pri segretem pa ok, včasih pa začne čudo odelati pri segretem vozilu. Ne glede na to, kaj pravi proizvajalec, priporočljiva je menjava olja v menjalniku na cca 200.000 km (ZF in GM menjalniki), MB 5G tronic imajo interval 60k km.
v D mora avto lezti naprej, če je zavora popuščena tudi, če je avto na klancu. Na strmih klancih seveda ne, ampak nazaj avto ne sme lezti. Ponavadi imajo AT avti že hill holder za speljevanje v strmih klancih.
sapere aude
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov