BackW00d napisal/-a:
p.s. Jaz sem videl 1800W P.M.P.O računalniške zvočnike, ki so iz električnega omrežja na polnem šusu pili 15W 220V elektrike
Hehe, neki tazga sem imel ene 20 let nazaj, pri prvem pc-ju v hiši, oba zvočnika skupaj pa pol kile
BackW00d napisal/-a:
p.s. Jaz sem videl 1800W P.M.P.O računalniške zvočnike, ki so iz električnega omrežja na polnem šusu pili 15W 220V elektrike
Moj Alpine je 4x45W (RMS @ <1%THD) D-class, pa nimam pripomb. Kakšno posebno presenečenje pa najbrž tudi ni.BackW00d napisal/-a:2x50W @ 10%THD pri 21V vhodne voltaže
Tole če nima step-up podvezja, da dvigne voltažo na ene 20+V, ni nek presežek...Prideš hitro na nivo moči od radia, s tem da je D-class, kar se mi zdi da pri 20-20.000HZ ni lih primerno.
Jaz imam ojačevalnik KTP-445U, ki ima tudi 'high-level' vhode, na katere so priklopljeni zvočniški izhodi iz orig. Subaru radia.BackW00d napisal/-a:Katerega imaš? Jaz sem imel svoj čas 9855R (raketa med radii takrat) in sem ga z imprezo vred prodal za 100€ čeprav je bil samo radio še vedno vreden 180€![]()
THD pri D klasi ni tolk relevanten, kot pri tranzistorskih. Kaj bi potem rekel za lampaše, ki imajo THD 20+%? Zvok pa vemo, kakšnega sproducirajo. DC-DC boosterji imajo pa že take izkoristke, da D klaso s prav tako visokimi izkoristki komot poganjajo.BackW00d napisal/-a:2x50W @ 10%THD pri 21V vhodne voltaže
Tole če nima step-up podvezja, da dvigne voltažo na ene 20+V, ni nek presežek...Prideš hitro na nivo moči od radia, s tem da je D-class, kar se mi zdi da pri 20-20.000HZ ni lih primerno.
Ma bi ga prov rad slišal, ker me zanima kako tole zaigra...Ker do sedaj sem ene dva digitalca slišal na navadnih zvočnikih (in ogromno na wooferjih) in me nista nekak presenetila.
Mogoče celo kupim enega za 13€ res ni strošek, z baterijo in kablom prideš z nekim doma narejenim "prenosnim ojačevalcem" za 20-30€ čez in lahko ozvočiš kakšne mini-meet dogodivščine, podobno kot tisti malo boljši prenosni zvočniki za 150+€ ...
Hja če bi mel čas
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov