Zmrzovanje brisalcev

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Uporabniški avatar
BMW_rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 838
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: BMW_rok » 19. November 2007, 16:06

msenjur napisal/-a: Enkrat sm mal filozofiral, pa sm razmišljal da bi si dal en tak grelec kot je zadaj v šipi, (dobis eno staro haubo, razbiješ šipo in pobereš trakce), in bi jih potem nalimal z prozorno folijo na mesto kjer stojijo brisalci. strom bi že električar zvezal, to je pa to... recimo da bi dal 2 trakca na en brisalc...
Outback ima to original :cool:

Zmrzne pa guma in ogrodje brisalca in potem brisalec postane tog in se ne prilega na šipo. Pomaga, če nekje ustaviš in brisalec (gumijasti del) potegneš v nasprotno smer od ogrodja, da popoka tisti led. In potem z metlico dobro očistiš ;-)
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 19. November 2007, 17:32

Zmrzujejo tiste male puše na ogrodju brisalcev, tako da gretje sprednje šipe, kot ima to Forester, najbrž ne bi bilo dovolj učinkovito. Sploh pa ne med vožnjo, kot bi zračni tok toploto takoj odvajal stran. 50€ je pa kar konkretna cena. :shock: Meni metlice, ki mi jih dajo na sevisu gor, zdržijo povprečno dve leti in brišejo zeloo dobro.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 20. November 2007, 07:36

msenjur napisal/-a: Enkrat sm mal filozofiral, pa sm razmišljal da bi si dal en tak grelec kot je zadaj v šipi, (dobis eno staro haubo, razbiješ šipo in pobereš trakce), in bi jih potem nalimal z prozorno folijo na mesto kjer stojijo brisalci. strom bi že električar zvezal, to je pa to... recimo da bi dal 2 trakca na en brisalc...
A si kdaj videl, kako se to popravlja? Narišeš črte s prevodnim flomastrom(recimo kaka bakrena barva) in na koncu moraš na to samo priklopit elektriko.

Vendar v opozorilo, ko so nekateri to popravljali, so kej naredili narobe in zgodilo se je to da ko so gretje vklopili je razsulo celo šipo, ker tista zadeva vleče ogromno amperažo (tok kot vse luči skupaj).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Re: Zmrzovanje brisalcev

Odgovor Avtor: msenjur » 05. Januar 2016, 15:13

da malo obudim tole prastaro temo... mater, kje je že leto 2007 !!! :cr :cr

Torej, a so v teh 8 letih že kaj poštudirali na to temo??? na googlu sicer najde nekaj podobnega, sam pri nas v slo pa ne duha ne sluha od grelcih brisalcev.

Torej, ta ideja me matra, ker imajo novejši avti (no, recimo od 2003 naprej) to opcijo. In me zanima, če jo kdo ima, ali to sploh deluje? mal mi je čudno, ker tam spredaj skoz piha, in vso toploto na žičkah itak takoj odpihne....

Torej, malo me zanimajo izkušnje in ali je kdo to kje zasledil?

Sicer pa ima to opcijo tud moj outback, vendar žal ni original šipa gor in seveda ni teh žičk tam spredaj, tko da štromarske napeljave nebi bilo treba delat.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 05. Januar 2016, 15:32

Pridejo tiste žičke tok na gosto da jih zihr odmrzne, drugač tega verjetn ne bi dajal gor. Gre pa men tud fejst na k.... k moram vsakič iz avta in otresat brisalce :cr
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba
Prispevki: 1425

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 05. Januar 2016, 15:41

Tud men gre precej na k... v teh dneh, večkrat z avta pa mečkat led dol :) Pa konca brisalcev imam že kar slaba in vedno tam zmrzuje, posledično pa še na šipi zamaže/zamrzuje. Tko da tud vrh šajbe po potrebi moram spucat/to je predvsem posledica že slabih brisalcev.

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527

Odgovor Avtor: msenjur » 05. Januar 2016, 17:30

torej... a bomo vrhnčani kej naštudiral al kako?

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1131

Odgovor Avtor: Unikat » 05. Januar 2016, 18:08

Jaz opažam, da brisalci precej manj zamažejo steklo oziroma ga sploh ne, če imam vklopljeno gretje predela stekla kjer so prednji brisalci. Saj ne da so brisalci dejansko topli, ampak guma ni tok ledena in trda kot kamen. Posebej se to pozna, če imam brisanje na interval, takrat so več časa na grelcih kot pa na steklu. Če brišem konstantno, pa itak ni razlike ker so premalo časa na žičkah.
Preko zime imam gretje vedno vklopljeno neprestano in ne samo za tistih 15 minut kolikor traja interval gretja pa se potem sam izklopi.
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 11. Januar 2016, 13:42

Pozimi ob vožnji po vlažni cesti, ko ti konstantno leti po šipi umazanija dosti pripomore, če ventilcija NE PIHA na vetrobrasko steklo, in ga ne segreva in s tem suši. Zato porabiš manj vode, ker rabiš manjkrat špricat gor....

Če kdo to koristi....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
zabrnek
Član Subaru kluba
Prispevki: 954
Kraj: Lom pod Storžičem

Odgovor Avtor: zabrnek » 11. Januar 2016, 15:34

Jaz imam na Outbacku zunanje gretje sprednje šipe (spodaj kjer so parkirani brisalci).
Po mojem mnenju je to zato, da ni treba pred vožnjo otresti brisalcev, ki so primrznjeni na šipo.

Med vožnjo tega še nisem uporabljalj, oz. nisem imel potrebe. :D

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost