a kdo ve za kakšen visoook prepad/kamnolom/jamo...
Blokiran zavorni bat
Blokiran zavorni bat
Kakšna je to magija, da en dan pred tehničnim ugotoviš, da ti je spredaj zablokiral zavorni bat, tvoj mehanik pa polno zaseden? :t:
-
tinck13752
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 199
Re: Blokiran zavorni bat
Sajmon napisal/-a: a kdo ve za kakšen visoook prepad/kamnolom/jamo...
namest da isces to jamo/kamnolom/prepad raj zavihej rokave pa probej zadevo popravt sam ker zavorn bat/celjust spucat ni komplicirana stvar.
Jaz sem imel zaskočeno čeljust zadaj levo, nabavil sem tale komplet in menjal sam doma:
http://www.ebay.com/itm/121828591587?_t ... EBIDX%3AIT" onclick="window.open(this.href);return false;
Poštnino sem dal DHL express in iz Estonije (od kar so dali na pošto) do mene je potrebovalo točno en dan.
V takem kompletu dobiš vse kar potrebuješ, tudi masti.
Če se misliš lotit sam: dela je za en dober večer, največ časa ti vzame iskanje/nabava gumic za čeljust.
http://www.ebay.com/itm/121828591587?_t ... EBIDX%3AIT" onclick="window.open(this.href);return false;
Poštnino sem dal DHL express in iz Estonije (od kar so dali na pošto) do mene je potrebovalo točno en dan.
V takem kompletu dobiš vse kar potrebuješ, tudi masti.
Če se misliš lotit sam: dela je za en dober večer, največ časa ti vzame iskanje/nabava gumic za čeljust.
- Čeljust dol
- Batek ven
- Očistiš čeljust
- Zamenjaš gumice v čeljusti
- Spoliraš batek, zato da ni več umazan in rjast
- Namažeš "slider pine" z silikonsko mastjo
- Sestaviš čeljust nazaj
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
A se sploh splača stare batke šmirglat in nazaj dajat glede na to da sta dva nova cca 30€? Pa vprašanje kolk časa bodo stari "obnovljeni" ok. Js sm raj dal kpl batke nove.
Ma ja sej lotil bi se že sam, samo predno bi ves material nabral skupaj in odkril vso toplo vodo, se bo prec nekaj dni obrnilo. Avto dnevno porebujem, brez registracije oz. tehničnega pa ne upam na cesto.
Da ne govorim, da bi rad čimprej že končno našel zamenjavo.
Da ne govorim, da bi rad čimprej že končno našel zamenjavo.
Sajmon pri juretu je vse skupaj 50€ (2 bata in set gumic - saj to imaš ti, verjetno nimaš samo enega velikega bata, ampak 2 manjša)
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
če ma iste bremze kot 1.6, po lje en bat. js sm glih menjo (no, mehanik je) par tednov nazaj, je bil 25€ plus delo.
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)
Se splača, preverjeno.renegejd napisal/-a:A se sploh splača stare batke šmirglat in nazaj dajat glede na to da sta dva nova cca 30€? Pa vprašanje kolk časa bodo stari "obnovljeni" ok. Js sm raj dal kpl batke nove.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4472
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Jaz sem nabavil batke iz nerjavečega jekla...
Cena?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4472
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Za komplet spredaj (2x 2 batka) / zadaj (2x 1 batek) sem dal £ 104,51 z VAT in poštnino.
http://www.scoobyworx.com/stainless-ste ... s-36-c.asp
Originalni batki bi me prišli cca. 250-260€...
http://www.scoobyworx.com/stainless-ste ... s-36-c.asp
Originalni batki bi me prišli cca. 250-260€...
Thomas22 napisal/-a:Se splača, preverjeno.renegejd napisal/-a:A se sploh splača stare batke šmirglat in nazaj dajat glede na to da sta dva nova cca 30€? Pa vprašanje kolk časa bodo stari "obnovljeni" ok. Js sm raj dal kpl batke nove.
Ne, se ne splača. Prvo bi jih moral pošmirglat, potem pa še spolirat, pa še potem ne bo dobro, ker se svinjarija prijemlje v raze, ki jih šmirgl naredi, tako da si naredil to za eno zimo. Ker ko pride spet zraven sol, vse nazaj zarusta. Pa to govorim preverjeno in iz prve roke. Ker sem ravno tako mislil, da bom kaj prišparal. Pa nisem nič, samo dvojno delo sem imel.
Kupiš 2 nova batka in set dihtung, pa zamenjaš. Je najboljša varianta, pa vse imaš novo in imaš nekaj časa mir.
Vse skupaj za prednja kolesa pride okoli 100€ pri nas.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ni res. Jaz jih samo spoliram na stružnici. tako sem že zrihtal ene 5 kompletov čeljusti, še vedno delajo kot je treba.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Nekaj drugega je da si na stružnici, kot na roke. Večina misli, da je na roke dovolj. Pa ni, Govorim iz izkušenj.Thomas22 napisal/-a:Ni res. Jaz jih samo spoliram na stružnici. tako sem že zrihtal ene 5 kompletov čeljusti, še vedno delajo kot je treba.
Jaz sem komplet zaribano čeljust (feeejst rjava! - na avtocesti je takšne zvoke spuščala in toliko tresla, da smo mislili da bo nekaj odpadlo) razstavil, spoliral na stružnici z scotch-brite krpico za matiranje, očistil vse gumce, vse namazal z "bremzcylinder paste" (modra tuba od ATE) in sestavil nazaj skup. Zadeva sedaj že dve zimi dela BP.
Strošek je bil samo ta mast, ki sem jo takorekoč že imel doma, in jo je v tubi za 20 batkov dovolj, pa jo lahko precej na debelo mažeš...S tem da ta "paste" vazelin potem ne spusti vode zraven prav tako ne soli...
Strošek je bil samo ta mast, ki sem jo takorekoč že imel doma, in jo je v tubi za 20 batkov dovolj, pa jo lahko precej na debelo mažeš...S tem da ta "paste" vazelin potem ne spusti vode zraven prav tako ne soli...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov