olje menjalnik

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Odgovori
Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Re: olje menjalnik

Odgovor Avtor: Thomas22 » 14. Februar 2016, 10:11

Lahko vzameš katerokoli olje za menjalnike po Subarujevih specifikacijah in bo vse OK, preverjeno v praksi.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Odgovor Avtor: Fusion » 14. Februar 2016, 10:19

katerga pa Karli uporablja?
Sem kr zadovoljen z njem. Samo ne vem kaj mi je natočil.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 14. Februar 2016, 15:19

Meni je commo natočil in sem tudi zadovoljen, ne vem pa kater tip.
Thomas22 napisal/-a:Lahko vzameš katerokoli olje za menjalnike po Subarujevih specifikacijah in bo vse OK, preverjeno v praksi.
Glede na število tem po tujih subaru forumih o olju za menjalnik in zadnji diff, maloštevilnih priporočilih in problemih tudi z znanimi prozivajalci, se ne strinjam s tvojo izjavo.

Uporabniški avatar
Kamion
Uporabnik foruma
Prispevki: 748
Kraj: Vipavska dolina

Odgovor Avtor: Kamion » 14. Februar 2016, 16:30

Prebral sem nekaj ostalih tem in sem ugotovil, da se večinoma uporablja Shell 75W-90 API GL5, vendar ne najdem trgovine, ki bi prodajala manj kot 20l. :cr
Lev napisal/-a:vazno, da je olje standarda API GL5. Viskoznost 75W90.
Menjalnik (rocni) 4,1 L, zadnji dif dober litrcek.
Za menjalnik priporocljivo polsintetka, ker drugace znajo spodrsavati sinhroni in lahko skrta ob hitrejsem prestavljanju. Zadaj je lahko vse, mineralno ali pa sintetika.
...
Glede na tale prispevek in @subi92 priporočilo Comme se mi zdi trenutno najboljša izbira Comma Gear Oil SX (Semi-Synthetic) 75W90:
http://www.cim.si/product.php?id_product=65" onclick="window.open(this.href);return false;

LP M
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.

Love. It's What Makes a Subaru a Subaru

condor
Novinec
Prispevki: 15

Odgovor Avtor: condor » 07. April 2016, 17:27

Gleda na vaše nasvete in mnenja sem na http://www.cim.si" onclick="window.open(this.href);return false; naročil olje Comma za menjalnik. Olje je prišlo ampak... V navadni 5L kantici, brez etikete, očitno nalito iz soda. Načeloma nič narobe. Kakšne so vaše izkušnje s to firmo? Naj zaupam, da je to olje v kantici, ali...?

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 07. April 2016, 18:13

strumf666 napisal/-a:Meni je commo natočil in sem tudi zadovoljen, ne vem pa kater tip.
Thomas22 napisal/-a:Lahko vzameš katerokoli olje za menjalnike po Subarujevih specifikacijah in bo vse OK, preverjeno v praksi.
Glede na število tem po tujih subaru forumih o olju za menjalnik in zadnji diff, maloštevilnih priporočilih in problemih tudi z znanimi prozivajalci, se ne strinjam s tvojo izjavo.
Točno tako. Smo dali 'najdražjega' castrola notri in se je menjalnik ogret obnašal kot da je pol sinhronov zanič. Potem pa nazaj na cenejše olje in je bilo približno tako kot s shellom. Sam šola je stala +20€ po litru. :)

condor
Novinec
Prispevki: 15

Odgovor Avtor: condor » 07. April 2016, 18:35

Mogoče sem dvoumno napisal. Da bo olje Comma uredu za menjalnik ne dvomim.
Bolj me zanima ali je firma ki prodaja na http://www.cim.si" onclick="window.open(this.href);return false; zanesljiva. Da mi je prodala to kar sem naročil, glede na to da ni originalna embalaža.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 07. April 2016, 18:59

condor napisal/-a:Mogoče sem dvoumno napisal. Da bo olje Comma uredu za menjalnik ne dvomim.
Bolj me zanima ali je firma ki prodaja na http://www.cim.si" onclick="window.open(this.href);return false; zanesljiva. Da mi je prodala to kar sem naročil, glede na to da ni originalna embalaža.
Problem je samo ker ne veš če imaš olje Comma v kantici. Jaz pa žal tudi ne.

Uporabniški avatar
Kamion
Uporabnik foruma
Prispevki: 748
Kraj: Vipavska dolina

Odgovor Avtor: Kamion » 07. April 2016, 19:08

Jaz sem nabavil 5L tega:
http://www.cim.si/product.php?id_product=65" onclick="window.open(this.href);return false;

In sem dobil v taki kantici:
81oCTIjOP9L._SL1500_.jpg
Motilo me je samo to ker pošiljajo ne pošiljajo z pošto, ampak s kurirsko službo Gold Express.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.

Love. It's What Makes a Subaru a Subaru

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: aleks in 0 gostov