Subaru Impreza WRX SW by zulero

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma
Prispevki: 287
Kraj: Domžale

Re: Subaru Impreza WRX SW by zulero

Odgovor Avtor: zulero » 09. April 2016, 19:48

ah jaz kdo pa drug

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 09. April 2016, 19:50

ja ce je ze pri njih zaropotalo...

a si kej podpisoval glede odgovornosti?

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zulero » 09. April 2016, 19:57

Ja pri njih je prvič zaropotalo. Samo ne bi smelo če bi bila res zdrava mašina. To ma da dela. Neki je narobe in to bomo rešili ker mislim avto imeti še lep čas.

Ne podpisoval pa nisem nič..

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma
Prispevki: 498
Kraj: Začetek Gorenjske baje

Odgovor Avtor: axaQ4 » 09. April 2016, 22:17

Ma to da bi ti oni kr zaropotali mašino dvomim.

To bi se verjetno pokazalo prej ali slej. Glede na to, da so ti vrjtno naložili mojo mapo s popolnoma enakimi predelavami. Mapa se je dejansko razvijala na mojem avtu katerega so gonili kar lep čas na valjarih in je motor zdržal BP. Če bi bil tvoj motor tudi ok bi isto moral zdržati.

Kolk km ima motor?
Nimam kulija, da bi se podpisal.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 09. April 2016, 22:26

Hitr gre lahko mašina na valerjih, moja bivša je zdržala 3 rune. Prva dva ni kazalo nič hudega, 356 konjev, tretji run v višji prestavi, ki je seveda trajal dlje kot prejšnja dva pa nekak ni hotla do blokade. Ko so ustavl je mela v štandgasu normalen zvok, ko si hotu spelat pa ni blo prave moči in mal je ropotalo. No jaz sem takoj ugasnil, zrinil iz delavnice in na avtovleko. Rezultat: en bat je tok pregrel da je podrajsu po steni. Na srečo je mel Sani ravno eno mašino z generalko na zalogi, tko da je v 2 dneh naredu swap, jaz sem se pa odpeljal domov dobra dva jurčka lažji. :)

Zakaj je do tega prišlo? Nezadostno hlajenje,... run v 5. prestavi, ki je trajal +30 sekund z ventilatorjem usmerjenim v masko (čez luknjo za intercooler je pa pihal topel zrak iz motorja in grel intercooler). Posledica ECU je upošteval intake temperaturo 4 stopinje, dejanska vhodna temperatura je bila pa lahko ugibam +40 stopinj, napačna mešanica, predvžigi in pa nerealna obremenitev - na cesti imam v 5. prej kot v 30 sekundah 200 km/h... tist ventilator pa v najboljšem primeru piha kot da bi šel 50 km/h.

@zulero: upam da ti vsaj storitve niso računal, ker men DYNO so. :) Preden so mi udeleženci dyno daya pomagal avto ven zrint sm mogu plačat. :thup

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 09. April 2016, 22:49

Da še dodam, kar se tvoje okvare tiče. Glede na to da so uspešno nardil eno imprezo, predpostavljam, da so naredil vse ok, in da je pač motor dal svoje čez in bi blo samo vprašanje časa kdaj bi se to zgodilo po 'naravni poti'. Najbrž malo kasneje ampak zdej je kar je, vzemi to kot popotnico za dobro poštiman motor. Po drugi strani bi pa lahko na poti nazaj z 280 konji zdej ko je vse mokro zapeljal v maline in plačal še več za popravilo.

Tko boš mel na koncu vsaj dober motor, sploh glede na to da misliš met avto.

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zulero » 10. April 2016, 00:58

motor ima 240k redno servisiran. tedensko gledam olje. mrzlega nikol ne tiscem.

do remapa sploh ni prislo. motor je zacel ropotati ze pri meritvi stock motorja na zacetku. poklicali so me nazaj in placal sem samo meritev 60eur. potem sem se res pocasi odpeljal. po 15min je pa fajn zacelo pokati. takoj sem ustavil..sledila je avtovleka. dal mi je se log-e o delovanju motorja. pravi da je boosta samo 0.4bara in da turbina ne dela s polno mocjo.

cakam na diagnozo in upam na najboljse :thup

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 10. April 2016, 06:57

A je v območju brez boosta motor deloval normalno ali je mel že tam kaj manj moči?

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 10. April 2016, 07:23

Pa sej 240kkm niti ni tko malo, pa čeprav je bil avto dobro vzdrževan. Pač sledi generalka, imaš zdej priliko dat notri boljše ležaje, bate, pa mogoče še oljno pumpo pa injektorje :D

Je pa res, da boš neki časa brez avta :thdwn
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 10. April 2016, 07:58

Tkole je težko rečt, če motor normalno laufa, ma vso moč, poka pa res samo pri turbini... lahko da je clo z motorjem vse ok. Je pa res, da ima ponavadi prvi probleme ravno tisti cilinder pri turbini in je tudi res da če motor ne laufa dobro, bo težko proizvedel dovolj plinov da bi zavrtel turbino tako kot je treba.

Pod črto, dokler ne pogleda nekdo, ki se spozna smo lahko sam na forumu pametni.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 11. April 2016, 07:33

Ajej ajej, pa v petek sem te še videl/slišal odpeljat izpred firme...

A ta oblika grafa je OK ? Da takole strmo pade po 5700 RPM ?

Kar se pa moči tiče, pa če je to na gumah, in če gledaš vse izgube na pogonu, je mogoče celo OK moč...25% izgub na pogonu je 225 na osi motorja (to pa proizvajalci merijo in podajajo na specifikacijah).
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zulero » 11. April 2016, 09:37

Za graf ne vem..dali so mi še neke loge na katerih se vidi da ne odpira turbino do konca. Najbrz je takrat ze nastala tezava zato ni blo vse kul. Ker avto je na poti tja vlekel in pospeseval odlicno.
Bolj ko berem po internetu bolj sem slabe volje..ampak bomo porihtal...lahko da sploh ni tok hudo

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 11. April 2016, 13:58

Sam vseen, pripelješ avto, ki dela, dobiš zjebano pa plačaš 60€... Za popi**** :cr
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 11. April 2016, 14:40

240k km je kar veliko.......kot je že bilo napisano je bilo verjetno samo vprašanje časa. Mej tudi v mislih, da ko bo motor dal 450 Nm od sebe bo verjetno tudi menjalnik odpovedal sodelovanje:P

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zulero » 11. April 2016, 15:31

beliblisk napisal/-a:240k km je kar veliko.......kot je že bilo napisano je bilo verjetno samo vprašanje časa. Mej tudi v mislih, da ko bo motor dal 450 Nm od sebe bo verjetno tudi menjalnik odpovedal sodelovanje:P
ne ne nič remapa :) moja največja želja je zdravih 225hp in serijski navor in da mi avto služi kot je treba :thup tale vikend je bil katastrofalen in si ga res ne želim več. 2h sem čakal na odstavnem pasu z dars-om in preračunaval evre kako bom tole porihtal. še vedno čakam da odprejo motor da vidim pri čem sem...

p.s. ali ima kdo rabljen wrx motor :) pripravljen sem tudi na kaj takega

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov