Načrt za računalnik 2.0 turbo motorja
-
vesenjak13
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 171
Načrt za računalnik 2.0 turbo motorja
Pozdravljeni forumaši!! na kolenih vas prosim , če mi lahko kdo pomaga , iščem namreč elektro načrt za računalnik motorja od 2.0 boxer turbo gre se za gtjko letnik 98 , engine type : EJ20GNW6NA , Vsakemu se zahvaljujem iz srca za pomoc !!
Re: Načrt za računalnik 2.0 turbo motorja
Tole imam, če ti kaj pomaga http://freeweb.t-2.net/privat/WiringDiagram.zip" onclick="window.open(this.href);return false;.
Prov načrta računalnika, v smislu tiskanega vezja in kakšni elementi so gor pa še nisem videl.
Povej ko boš presnel da umaknem dol.
Prov načrta računalnika, v smislu tiskanega vezja in kakšni elementi so gor pa še nisem videl.
Povej ko boš presnel da umaknem dol.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4468
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Imam 'Factory Service Manual' (FSM) za Imprezo 1997-1998, ki naj bi pokrival tudi 2.0 Turbo. V tem FSM-ju je tudi 'Wiring Diagrams' poglavje.
Če ti kaj pomaga, ti lahko naložim na kak server, da si dol potegneš (je 170MB, kar je preveliko za mail ali ZS)...
Če ti kaj pomaga, ti lahko naložim na kak server, da si dol potegneš (je 170MB, kar je preveliko za mail ali ZS)...
To kar sem naložil jaz je samo Wiring del iz tega 171MB manuala.danci1973 napisal/-a:Imam 'Factory Service Manual' (FSM) za Imprezo 1997-1998, ki naj bi pokrival tudi 2.0 Turbo. V tem FSM-ju je tudi 'Wiring Diagrams' poglavje.
-
vesenjak13
- Uporabnik foruma
Trenutno sem v sluzbi in lahko hodim samo na wc preverjat kaj se dogaja tukaj hah , bom preveril , namrec mel sem ze neke nacrrte za turbo in niso stimali , in je stvar prisla tako dalec , da imam avto ze dokoncno swapan , nebom pa ga sploh mogel imeti ker nacrti nestimajo in nemorem spraviti motora v pogon , nevem kaj se naj naredim , pol leta sem delal samo za to da si porihtam avto , zdaj pa me taksne stvari spravljajo par v depresijo , hvala vama lepa , res upam da se da kaj ker sem z glavo ze cist adijo.. ce mi kdo uspesno pomaga mu bom placal res..
Kablažo si tudi swapal? Imobilizator tudi?
Nimam sicer dejanski izkušenj, samo si pa predstavljam da če swapaš komplet armaturo z vso napeljavo tam okoli, okoli motorja in motor, da bi mogl delat po defaultu. Če pa samo posamezne stvari je pa možno da so kje zamenjani kabli in boš mogu malo poštrikat.
Nimam sicer dejanski izkušenj, samo si pa predstavljam da če swapaš komplet armaturo z vso napeljavo tam okoli, okoli motorja in motor, da bi mogl delat po defaultu. Če pa samo posamezne stvari je pa možno da so kje zamenjani kabli in boš mogu malo poštrikat.
-
vesenjak13
- Uporabnik foruma
cist vso kablazo samo se imobilizatorja ne
Načeloma bi bilo najlažje. če bi imel skupaj isti komplet: ključ za zagon, imobilizator in računalnik. Drugače tudi če imaš vse prav zvezano motor ne bo vžgal, bi pa se ob kontaktu morale prižgati lučke in utripati tista za imobilizator.vesenjak13 napisal/-a:cist vso kablazo samo se imobilizatorja ne
Kaj se zgodi pri tebi?
-
vesenjak13
- Uporabnik foruma
da bi lahko rekel 100% moram popoldan tja , ko dam kontak se slisi zvok centralnega zaklepanja, mislim da se racunalnik noce niti vklopit ker mu nekaj ne pase
Po moje boš lažje rešil, če boš dal še ključavnico in imobilizator od tega 2.0 turbo računalnika. Ker drugače boš rabil subaru servis, da ti upari obstoječi imobilizator z računalnikom, kar bo sila nerodno glede na to da ne morš vedt, če se še kje skriva kakšna napaka.
Ne se sekirat, vzemi si čas, na koncu bo vse v redu in se boš smejal ob mislih na porodne težave.
Ne se sekirat, vzemi si čas, na koncu bo vse v redu in se boš smejal ob mislih na porodne težave.
-
vesenjak13
- Uporabnik foruma
A pol misliš je problem v tem da ni imobilizatorja? Zelo lepe besede , ki jih prav pase slisat , ampak si pravim ze to pol leta , in sem v taki situaciji ki jo je texko opisat , namrec me je na smrt strah da sem zmetal ves denar in svoj cas v nekaj kar zdaj sploh nebo delalo , zdi se mi kot da vec ni resitve , za to pa vas potrebujem kot se nikoli
Ja če si dal imobilizator prov stran in nisi pogooglal kaj narest in dejansko naredil, da avto (računalnik) dela brez, potem ti ne bo delal.
Se spomnim,da smo preizkušali enga Legacy-a letnik 99 in dokler nisem zamenjal kompleta (ključavnica,imobilizator ter računalnik) avto ni hotel vžgati.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
-
vesenjak13
- Uporabnik foruma
nacrt ECU elektrik wiring za ej 16 1996 bi rabil ce kdo ve
Dec ne obupat!
Vem za enega mojstra, ki ima te sheme v glavi, vendar je iz avstrije, in je pomoje kar težko dosegljiv
TurboYoda - Če poznaš Mighty Car Mods :-D
Drugače pa vem da je kar jeba te kablaže skup spravt, najbolje je res, da zamenjaš komplet. Sam sem enkrat ločeval motorno kablažo od auxilarne (luči/stekla/stikala v vratah/ipd...) in sem kar hitro uspel eno izmed mas preveč odstranit. Pol pa ni hotel delat števec, avto pa je ksreči vseeno vžgal in delal BP.
Vem pa, da ko bo tebi avto vžgal na koncu, ti bo vse tole kar zdaj preživljaš padlo iz srca in boš nasmejan k budala
Če nič drugega ne bo rešilo težave, boš pač moral še enkrat zamenjat kompletno kablažo pa bo! Ali pa če greš v montažo aftermarket ECU-ja. Nevem koliko si kaj podkovan finančno...
Vem za enega mojstra, ki ima te sheme v glavi, vendar je iz avstrije, in je pomoje kar težko dosegljiv
TurboYoda - Če poznaš Mighty Car Mods :-D
Drugače pa vem da je kar jeba te kablaže skup spravt, najbolje je res, da zamenjaš komplet. Sam sem enkrat ločeval motorno kablažo od auxilarne (luči/stekla/stikala v vratah/ipd...) in sem kar hitro uspel eno izmed mas preveč odstranit. Pol pa ni hotel delat števec, avto pa je ksreči vseeno vžgal in delal BP.
Vem pa, da ko bo tebi avto vžgal na koncu, ti bo vse tole kar zdaj preživljaš padlo iz srca in boš nasmejan k budala
Če nič drugega ne bo rešilo težave, boš pač moral še enkrat zamenjat kompletno kablažo pa bo! Ali pa če greš v montažo aftermarket ECU-ja. Nevem koliko si kaj podkovan finančno...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov