Subaru Outback H6 - kaj me moti na tem avtu

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Luxaru
Uporabnik foruma
Prispevki: 28

Re: Subaru Outback H6 - kaj me moti na tem avtu

Odgovor Avtor: Luxaru » 28. Februar 2016, 03:24

klemz napisal/-a:Kar se VAG-a tiče, je original cca. 2-3€ dražja od ponaredka, zraven je tudi mast, objemka, matica.
kje ?

Uporabniški avatar
Moutback
Uporabnik foruma
Prispevki: 249

Odgovor Avtor: Moutback » 15. April 2016, 19:40

Danes sem videl, da mi je počila notranja manšeta pri menjalniku (avtomatski menajlnik,voznikova stran),in je kar nekaj masti razmetalo okoli po menjalniku in okoli...

Kolikor sem bral ni to nič hujšega in se lahko vozim brez problema še nekaj 100km preden si uredim servis?
Hvala.

lpm

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2899
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 16. April 2016, 06:10

Fajn je čimprej zrihtat, da ti zglob ne ribne, sploh če se boš po dežju vozil.
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
Moutback
Uporabnik foruma
Prispevki: 249

Odgovor Avtor: Moutback » 17. April 2016, 12:23

Oki, samo da se lahko vozim..Menjava pa itak čim preje.
lpm

Luxaru
Uporabnik foruma
Prispevki: 28

Odgovor Avtor: Luxaru » 16. Maj 2016, 12:39

Karl napisal/-a: b) moti me vibracija ko prestavim v D (ali R) in so obrati tam okrog 1000 - 1200. To se zgodi ko je avto mrzel. Stojim na mestu...avto v prestavi in obrati na 1200 - takrat se čuti vibracijo. Ko je avto mrzel je mogoče rahlo vibracijo čutiti tudi med vožnjo, ko je v 5 prestavi 1200 rpm. Hidravlični konverter? Je fuč? Olje se v njem tako ali tako ne menja...ali pač? (ko motor ni v prestavi vibracij ni)
c) moti me, da se med vožnjo v klanec pod obremenitvijo spremeni zvok transmisije...torej bodisi menjalnik ali difrenciali dobijo bolj piskajoč glas. To itak noben drug ne sliši...jaz pa. In zato me moti.
tudi meni začne avto vibrirati ko stoji na mestu in je v prestavi (D). In to ko se segreje, pa tudi ne vedno in ne vibrira vedno enako močno.. Ker tudi mene moti.. še bolj zato ker ne vem kaj je.. ali gre pretovrnik navora v franže.. ali bo vedno huje? Posledično sem preštudiral cel splet na to temo. Veliko ljudi ima ta pojav, tudi starejši outbacki pa tudi legacyi. Veliko je enega ugibanja kaj bi to bilo. Od vseh razlogov se mi je zdel še najbolj verjeten, da so nosilci menjalnika slabi in preveč prenašajo vibracije menjalnika. So kazali nosilce, kako jih lahko zvijejo z rokami, novi pa so trdi ko kamen.. in ja, zgleda da ravno mehki bolj prenašajo vibracije, da začne kmalu cel avto resonirati. Prodajajo se tudi vložke, ki se jih vstavi v oslabljene nosilce, ki naj bi celo izboljšali odzivnost prestavlanja. zgledajo takole: http://www.rallitek.com/bushings/5565-r ... shing.html baje pa ne utišajo vibracij, znajo jih celo povečati
In tudi, sprememba zvoka, ki jo slišiš ko greš v klanc. Meni avto nadležno resonira med 2000 in 3000 RPM, ko pritisnem do konca na gas, še bolj pa ko grem v klanec, torej ko je pogon pod obremenitvijo. In vse to povezujem z nosilci menjalnika, morda tudi motorja..

upam da so res nosilci. veliko boljša situacija, kot da je kaj v menjalniku narobe ;) Nevem pa, kako je z dobavlivostjo novih nosilcev in montažo le teh.. je kdo že menjal nosilce? Koliko stanejo ?

Kmalu grem na servis in bom odprl to temo, me zanima če jim je znan problem. tudi nosilce bomo preverili.

Uporabniški avatar
Psssiho
Član Subaru kluba
Prispevki: 1855
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: Psssiho » 26. Maj 2016, 18:46

Mogoče tu z glave ve ali paše kardan iz 2.5 na 3.0?
H6 je šel od doma :band

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov