Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
-
Moutback
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 249
Odgovor
Avtor: Moutback » 17. Maj 2016, 21:24
Živjo,
razlika med outbackom pa legacyem je samo v federih in amortizerjih, ali so še kake druge zadeve na podvozju? Se pravi načeloma zamenjajo fedre in amortizerje pa si na višini legacya?
lp
Sajmon napisal/-a:Res je, ampak 99% lastnikov ne bo šlo preverjat skrajnih zmogljivosti. Drugo je pa vleka.
Pa tudi bi najbrž moral še spredaj prilagodit višino oz. trdoto.
V Ameriki menjajo celo za legacyjevo vzmetenje in jih s tem znižajo.
Najboljš bi blo imet 2 tipa amortizerjev in vzmeti in se malo igrat s kombiniranjem. Kdo se javi? :mrgreen:
Očitno pa so teli pedders Avstralci nagruntali zadevo in se lotili ponudbe predelav. Bo treba še to bolj podrobno prešnofat.
edit: Thomas, hvala za info
-
Thomas22
- road pirate
- Prispevki: 6758
- Kraj: Železniki
Odgovor
Avtor: Thomas22 » 19. Maj 2016, 06:57
Gotovo si mislil dvignjeno podvozje...
Don't allow your mind tell your heart what to do.
-
Luxaru
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 28
Odgovor
Avtor: Luxaru » 21. Maj 2016, 15:38
nebivedu napisal/-a:A ni 341443 tudi koda za amortizer za foresterja?
saj to bi bilo lahko nekako logično, višina vzmetenja od foresterja, bi lahko bila enaka outbacku? Bom preveril
kaj bomo storili ?

Kupimo 341443 od KYBja ?
Je dejansko samo en osamel primer menjave zadnjih amortizerjev na outbacku? Vsaj na tem forumu..
-
Sajmon
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2951
Odgovor
Avtor: Sajmon » 22. Maj 2016, 22:23
Kaj boš pa z vzmetmi? Na outback forumu sem našel podatek (pa ga ne najdem več

), da naj bi pasale vzmeti KYB RA6264.
http://subaru.xn--2-7sba0ah4bpi6b.com/x/ra6264-" onclick="window.open(this.href);return false;пружина-ходовой-части-kyb/ (kopiraj link v guglprevajalnik)
-
Sajmon
- Član Subaru kluba
Odgovor
Avtor: Sajmon » 27. Maj 2016, 14:46
Hja, za forester. Kako pa ugotovit, da dimenzijsko paše na outbacke? Enmu enostavno snet amortizer in merit vse možne dimenzije? Mene predvsem zanima, kako bo stal zadek, v primerjavi s sprednjim nedotaknjenim koncem. In nenazadnje sama trdota, kompresija in povratni hod v kombinaciji z določenim amortizerjem. En kup spremenljivk

-
klemz
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 5385
- Kraj: Čeče - Hrastnik
Odgovor
Avtor: klemz » 27. Maj 2016, 20:20
Kolega dobavlja oz je zastopniki za ojačana vzmetenja, firma mi je zdajle iz glave ušla. Danes sem bil pri njih in sem se zanima za crvja. Pride pa dodaten feder v obstoječega.
-
kiki
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 387
- Kraj: kranj
Odgovor
Avtor: kiki » 27. Maj 2016, 20:23
se mi zdi da ma Cugelj( servis izpuhov Bitnjah) to v svojem programu,
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
-
irCAR81
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4296
- Kraj: Ljubljana
Odgovor
Avtor: irCAR81 » 29. Maj 2016, 10:21
Thomas22 napisal/-a:Gotovo si mislil dvignjeno podvozje...
Rezultat je da je avto višje od tal, podvozje je pa kot se vidi na sliki prej spuščeno kot dvignjeno.

-
subi92
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 7942
- Kraj: Kamnik
Odgovor
Avtor: subi92 » 30. Maj 2016, 12:39
Fino da ste dorekli
Tujci ponavadi temu rečejo Strut LIFT in Body LIFT. S tem da Forester in Outback imasta Body lift že v osnovi.
Ravno zadnjič ko sem doktoriral pri menjavi zadnjega mosta Outback, sem prejel navaden most in sem dodal še štiri originalne distančnike ki pridejo med karoserijo in most.
-
reklamar
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 153
Odgovor
Avtor: reklamar » 18. Junij 2016, 11:27
OK.
Iz vsega napisanega pa bi zdaj imel eno vprašanje - a mi lahko kdo točno pove:
- kateri navadni zadnji amortizerji +
- kateri navadni zadnji fedri (še raje, če so ojačani)
so ustrezen nadomestek za samonastavljivi komplet, kot je na Outbacku 2003-2009 (model B 2,5 s 165 konji)?
Torej zanima me navaden komplet, lahko so celo ojačani fedri, če je cena normalna.
V vseh trgovinah namreč najdem povsem navadne amortizerje od cca slabih 30 eur dalje, kar mi je v redu (zagotovo so najcenejši novi boljši od uničenih obstoječih).
Ne najdem pa ustreznih vzmeti, ki bi bile za avtomobile z navadnim podvozjem - imajo samo za tiste s samonastavljivim, torej v bistvu v eni trgovini ne morem sestaviti navadnega ustreznega kompleta za zamenjavo.
Hvala za točne odgovore na zgornje vprašanje.
LP
-
Sajmon
- Član Subaru kluba
Odgovor
Avtor: Sajmon » 19. Junij 2016, 10:55
:-D
Lahko bi napisal, da tudi mene zanima in naj se poznavalci oglasijo.
Lahko spet popamo linke s 100+ stranmi ugotavljanja s subaruoutback.org foruma
Lahko pa ti dam tale link
https://www.sparesbox.com.au/king-sprin ... ksrr-29spc" onclick="window.open(this.href);return false; in rabiš samo še mastercard. :.sup
Bemtiš so dragi teli svedrčki.
Me zanima, kako in za koliko bi to spravili do nas, sploh če se nas najde enih par za skupno naročilo.
-
nebivedu
- Moderator
- Prispevki: 8738
- Kraj: Črnuče
Odgovor
Avtor: nebivedu » 28. Junij 2016, 23:26
Sajmon, evo ti rešitev, pa še funt je dost poceni
http://www.pedders.co.uk/subaru-outback ... 267106.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
This kit is used to replace the Original Self-Levelling Suspension.. This kit is a direct bolt in replacement. NO modifications to the vehicle are required. No extra parts are required. When fitting you will of course need to re-use the original top mount arrangement. Spring compressors will be required to complete this task.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov