Impreza WRX SW by BackW00d

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Re: Impreza WRX SW by BackW00d

Odgovor Avtor: BackW00d » 02. Junij 2016, 10:14

Ircar & Andrija hvala za izčrpen predlog in informacije.

Katere diske točno si imel v mislih, na linku so od 2001-2008 STi, se pravi 324mm, kar potem nebi šlo na moje čeljusti.
Si mislil te ? http://www.godspeedbrakes.co.uk/impreza ... discs.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Oziroma komplet: http://www.godspeedbrakes.co.uk/impreza ... -pads.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Edino kar ne vem, kaj so to zaene obloge: http://www.godspeedbrakes.co.uk/impreza ... -pads.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ali bi blo mogoče boljše kakšne take vzet za trikratnik cene: http://www.godspeedbrakes.co.uk/impreza ... -pads.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Defenitivno nočem, da mi zavore cvilijo. Ker noben neve, da je to racing fora, in potem mislijo da sem revež, ker si ne morem privoščit za nove zavore (moje mnenje)...Ajde da imaš doma specialko, ki se na kilometer vidi da je racing, in zavore cvilijo...ne pa nek civilen avto.
Pa še noro mi gre na jetra to cviljenje.

Konverzije na STI nebi delal, raje par ovinkov prej neham tiščat... :thup

Drugače pa avto stoji že od Nedelje :/ je bolj krevet-poso biznis zadnje dni...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
Andrija
Uporabnik foruma
Prispevki: 40

Odgovor Avtor: Andrija » 02. Junij 2016, 10:39

Ni za kaj.
Polinkal sem domaco stranico od Goodspeda. Tacni model diskov narocis pac za svoj tip vozila.
Oblog ne bi jemal od njega, ker prodaja različne standardne UK in USA znamke, ki pa niso bas neka kvaliteta: HAWK, PAGID, EBC itd.
Ferodo, koje tudi ima sicer u ponudi dobro prijemajo, ali su unicevalke diskov (ze 2500 serija). In se mecejo iskre na nekih diskih.

EBC diskovima in ploscicama se je za izogibat na daleko s svetlom izjemom NDX Blue stuff, ki je pa kot si sam opazil drag.
EBC NDX Blue stuff so baje zelo dobre. Nisem jih pa nikoli probal.
Jaz ti se enkrat predlagam variantu: spredaj Performance Friction tip 0929.10 za originalne WRX kalipere, zadaj pa original. http://www.truckspring.com/products/Per ... rd-10.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Bez obzira katere ploscisce bos vzel, bos cviljenje preprecil z upotrebom originalnih alu podlog, ki pridejo zraven orginalnih ploscic.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 02. Junij 2016, 14:56

A fejst prašijo tele performance friction?

Vidim da je za omenjene diske ki stanjeo ~100funtov poštnine za 25 funtov, kar nanese cca 160€.

Škripanje ponavadi omilim tudi z kakšno namensko pasto za mazanje ploščic (hrbtne strani in vodil, se razume :th :lolno Nazadnje sem dobil neko textarjevo za drobiž. In je kar solidna. Seveda pa bi mogu iskat tudi tiste aluminjaste zadeve, ker jih na eni strani sploh nimam :thdwn

Ircar & Andrija kaj si ti gor dal? Original velikost diskov + PF ploščice? Diski so kateri?
Al si šel v bigbrake combo (much much money :thdwn)?

Uporabniški avatar
Andrija
Uporabnik foruma
Prispevki: 40

Odgovor Avtor: Andrija » 02. Junij 2016, 16:57

PF skoraj nic ne prasijo. Super drzijo od hladnog, bremzajo racing, so zelo obstojne.
Ljudje delajo z njimi 25.000 km s prednjima i 55.000 km s zadnjima zelo racing voznje.
So najboljse plocice za cestu s katerima lahko bez tezav tudi resno dirkas.

jaz i Ircar imava pločice PF Z-rated spredaj i zadaj, spredaj PF dvodelne diskove OEM dimenzije 326 mm, Motul RBF600 tekucinu, jaz zadaj DBA diskove, Ircar zadaj originalne.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 02. Junij 2016, 20:19

CL RC5+ je verjetno najbolj "hardcore" ploščica,ki jo delajo za tele čeljusti (za normalne miljone).

Izbira je res omejena v primerjavi z STI Bremboti (PF 01/11,XP8/10 itd).

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 04. Junij 2016, 22:17

Malora!

Včeraj gremo z bratom in še enim kolegom do Podčetrtka, kjer je bratranec na novo odprl kafič in se s tem kot novinec podal v gostinstvo.
Valda ga žgemo tja čez Podmejo in potem še naprej proti Podčetrtku od Dramelj. Se vsi čudimo kako to "pipa" in se nam vseskozi smeji. In ker smo se tja odpravili šele ob 8h zvečer, smo se vračali šele ob 1h zjutraj.

Ko se ob 1h zjutraj končno vsedem v avto nalit od kokakole z radensko in nabutan z dobrotami iz pladnjev nas po dobrem kilometru ob cesti čaka policija. Peljemo mimo (vozil sem zelo počasi, ker je bila megla in slaba vidljivost, tako da je bilo pod omejitvijo) in valda se policajka sporži za menoj, me začne divje dohitevat in z lučkami "prisili" da zapeljem na avtobusno, ki je bila par sto metrov naprej.

Pač standard, dokumenti, vprašanje če imam vso obvezno opremo. Ji dam dokumente in ona men, da bova preverla ob. opremo. Ja ok. Se zabijem z glavo v prtljažnik, začnem dvigovat pokrove, najdem vso obvezno opremo. (Hvala Zulero, da je vse notri tko kot mora bit :thup ) Nakar začne ona meni težit z homologacijo izpuha. Pač rečem, da je to original Prodrive lonec, in da je malce bolj glasen ker je pač avto športni model in da ima precej moči itd itd, se malce delam neznalca. Razložim ji tudi, da imam avto šele 2 tedna, in glede na njeno vprašanje še ene 3x ponovim, da nisem pijan. In, da defenitivno v zadnje 15 minutah nisem pil, da piham brez težav, če bo le ona tako želela. In vprašljivo dvomi, da bi mi prišli tja v Podčetrtek tako daleč, samo za otvoritev nekega kafiča ?! Ja ne pi***, begunce sem pršu švercat al kaj?!
Vsa zadirčna začne pregledovat vse možno z homologacije, dimenzije gum, profil, 3x gre okol avta, sveti v vsako odprtino in dodatek na avtu. (Tudi hupe ji niso šle v glavo spredaj) In ona men, da mora preverit na PU. Sedem v avto in čakam ziher 5 minut ?!

Končno pride do avta, me še zaslišuje če me je slučajno že kdaj ustavla, da sem ji znan (majkemi, prvič sem bil v Podčetrtku, in tudi tam okoli nikjer me še niso ustavili policaji), se nekek zmeniva da nekako se le ne poznava od prej, rukne dokumente v roko, zaželi srečno pot, jaz njen lahko noč, ona se vrže v avto in na šus odpelje v kontra smeri. Očitno so lovili nekega sivega megana, ki naj bi sumljivo vozil po cesti, glede na slišano iz ozadja...

Uglavnem, babnca je bla res zadirčna in pikolovska v ***** mater. Jado babji tečen :roll:

Lesson learned: Ali je Prodrive lonec vsaj prbližno "tovarniški"? Ima kake oznake gor in kak subarujev štempelj? Je ta ispuh v originalu gor, al je to gor iz STi-jke ? No pa sej imam gor tudi STi embleme :lolno

Kar se pa tiče vožnje, je bla to prva bolj resna vožnja, brez babnce v avtu...na kar kaže tudi to, da je tank šel iz skoraj polnega na precej praznega do Podčetrtka in nazaj. Prvih 10 tankov ne računam porabe, ker nima smisla :D Uglavnem, brat, kolega in jaz smo bili vsi kot majhni otroki z lizikami. Nasmejani do ušes :thup

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 04. Junij 2016, 22:59

Men se ne zdi nč tazga. Opravljala je svoje delo, ker je imela čas pač bolj pedantno. Ni pa luštn če te to doleti.

Ti bom dal par nasvetov, vrstni red naključen:
1. Nikoli ne omenjaj da je avto športen, razen če res začutiš da so te ustavl kr tko za debato o avtu.
2. Ne smejo dobit vtisa da misliš da si frajer ker maš tak avto. Idelalno bi bilo če bi ustvaril vtis kot da si revež, nekakšna žrev trapastega nakupa. Frajerji jim grejo na živce.
3. Takoj ko ustaviš ugasni avto, pusti kontakt in prižgi vse 4 žmigavce. Izpuh se jim lahko hitro lahko zdi glasen, sploh ponoči.
4. Bodi v vsakem trenutku spoštljiv.
5. Če si ga kej pobiksu probi narest vtis da si to nardu ponesreč, da ti je res žal in da ne boš nikoli več.

Če res ne nardiš ornk bedarije bi mogu ob upoštevanju teh nasvetov maksimalno dobr čez pridt. :)

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 05. Junij 2016, 00:02

Še pred tem, da takoj ugasneš avto je fajn, da če vidiš policaje. da vržeš v ler al pa v 5.brzino če maš slučajn prodrive gor :-P
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma
Prispevki: 287
Kraj: Domžale

Odgovor Avtor: zulero » 05. Junij 2016, 00:27

hehe oprema je bila vedno prisotna v mojih avtomobilih, sem se vedno trudil, da je vse kot se šika :thup

spodaj na Prodrive loncu jasno piše...tko da naj "pipa" še naprej :lol:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 821
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 05. Junij 2016, 16:06

irCAR81 napisal/-a: Ti bom dal par nasvetov, vrstni red naključen:
1. Nikoli ne omenjaj da je avto športen, razen če res začutiš da so te ustavl kr tko za debato o avtu.
2. Ne smejo dobit vtisa da misliš da si frajer ker maš tak avto. Idelalno bi bilo če bi ustvaril vtis kot da si revež, nekakšna žrev trapastega nakupa. Frajerji jim grejo na živce.
3. Takoj ko ustaviš ugasni avto, pusti kontakt in prižgi vse 4 žmigavce. Izpuh se jim lahko hitro lahko zdi glasen, sploh ponoči.
4. Bodi v vsakem trenutku spoštljiv.
5. Če si ga kej pobiksu probi narest vtis da si to nardu ponesreč, da ti je res žal in da ne boš nikoli več.
U glavnem, qr*c teroristični šit od države, ona pa nedojeba*na kuz*a z epoleti. ;)
Sočustvujem.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 05. Junij 2016, 22:25

Res je bila neugodna še pa še...
Nisem v tistem momentu pomislu na "bogi bogi" fantka :) Imaš prav da prepotentne frajerje še bolj matrajo. Naslednjič nataknem pasje/mačje oči :)

Danes sem šel spet čez prelaz Podmeja in skozi Marijo reko. Nazaj grede ob rahlem dežju :thup Sem ob cesti stal in govoril z Imprezkom po telefonu, ko mimo "prileti" nek passat na polno, sem po končanem pogovoru kakšno minuto za njim štartal, in ga že do polovice prelaza dohitel in prehitel na neki kratki ravninci in se mu v dveh ovinkih odpeljal iz pogleda. Mislim, da mu ni bilo nič jasno :shh :cool:

BTW, pomoje me je že 20 ljudi vprašalo "kolk pa kej spije tole"......ja pismo pejt furat Fabio 1.9 SDI... :roll: :roll: :roll:
Na petrolu me že dražijo, da sem med redkimi ki prime modro ročko, pa da se mi splača njihovo kartico vzet, če ne prej, zdej sigurno :th :lol: :c

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 05. Junij 2016, 22:29

Fabija je že bencin šparovček.

Ircar je nekoč lepo napisal, kaj odgovorit ob uprašanju "koliko spije":
Vse!
:.sup

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 08. Junij 2016, 10:10

Tolk k daš, tolk pa požre. Če ti je ob tem dolgčas, si pa sam kriv :c

Projekti "dražje" narave čakajo na prodajo drugega (tretjega) avta, in zaenkrat čas namenjam pretežno tistemu avtu, da ga pripravim na prodajo. Hočem, da je avto pripravljen na naslednjega kupca, da se ne cenkamo potem nekaj brezveze :cr Da ne govorim od integralov in odvodov s pridihom kombinatorike in verjetnosti na faksu, ki mi preti 22.6.2016 :/ :/ :/ Med zadnjimi izpiti ravno tisti najtežji :thdwn

Ker pa lahko vseeno kakih 10-15 minut dnevno vržem v prihajajoče tuning/styling zadeve pa sem se uspel spomnit ene stare sodelavčeve daritve, ko mi je verjetno vsaj 5 let nazaj v dar dal 4 škatlje...
http://shrani.si/f/1A/11Z/1JgiYzVB/img0551.jpg

Od takrat naprej nisem čisto točno vedel kako in kaj naj s tem naredim. Namreč zadeve znotraj škatelj so precej hude, in so takrat stale preko 200€ na par:
http://shrani.si/f/1k/2u/2cvPGBXJ/img0552.jpg

Seveda pa niso bile podarjene kar tako...imajo en catch (oziroma dva).
Manj problematičen je tale:
http://shrani.si/f/3G/cr/FB1DbRR/img0555.jpg

Pač malce obbutana membrana...not a big deal.
Druga bolj tečna pa je tale:
http://shrani.si/f/3J/HB/1y68QLYY/img0553.jpg

Tole pa je mislim, da tovarniška greška DLS-a ker so dali za zunanjo gumo neko peno, ki je s časom razpadla. Pa tudi to, da so brcali z nogami v zvočnik, ker ni imel mrežic čez, verjetno ni pomagalo.

Ker pa so zvočniki kot taki, res dobri, sem se odloču tole obnovit, prejšnji dan mi je čisto "by the way" padla ideja na pamet, da bi tole verjetno lahko za "drobiž" popravil s pomočjo kitajcev (ebay) in tistega, ki potem drži, če je le neostik.
Hop na ebay: BAM! Đaba rezervni deli
Že čakam na kitajskega goloba, da tole okol vrata pritroga na moj naslov :thup

Vmes sem preveril kaj paše v Imprezo, in sem bil razočaran, da zadaj grejo notri samo 4" (10cm) zvočniki, WTF?!
Moram preverit, če je opcija, da grem tam z nekimi predelavami na 6.5" (16.5cm).
Ima kdo kaj izkušenj? Verjetno je najceneje kupit distančnik z ebaya.
Imam pa idejo, da bi narisal v 3D in dal stiskat kolegu na 3D printer, to bi blo mega!

4x 16cm zvočniki z visokotonci + en 20cm woofer v prtljažniku, bi moral bit dost za moje "skromne" potrebe, saj bi rad obdržal funkcionalnost prtljažnika. Poliestriranje mi ne uide :) Ojačevalci pa upam, da pridejo pod prednja sedeža. Trenutno stanje avtoakustike je passe, zvočniki iz papirja hreščijo takoj, radio je na kasete in na CD (brez MP3) in to ni za nikamor. Saj vem, da imam prelep zvok bokserja čez Prodrive lonec, ampak v poletnih dneh paše tudi malce muzike čez tole :thup

Po izpitu matematike pa se podam še v tehnikalije, in odprem čeljusti dol, da vidim kako je stanje, potem pa naročim, kar bo potrebno, da se pozamenja pred morjem...

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4462
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 08. Junij 2016, 11:15

BackW00d napisal/-a:4x 16cm zvočniki z visokotonci + en 20cm woofer v prtljažniku, bi moral bit dost za moje "skromne" potrebe, saj bi rad obdržal funkcionalnost prtljažnika.
Jaz imam 4x 16cm zvočnike in 4x tweeterje - subwoofer se mi niti ne zdi pretirano nujen.

Za ojačevalec imam Alpine KTP-445U 4x 45RMS. Ojačevalnik je D-klasa, zato je lahko dovolj majhen, da živi kar v armaturki za OEM radijem.

Morda ideja za subwoofer, pri kateri funkcionalnost prtljažnika ostane 100%:

http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... oofer3.jpg
http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... oofer2.jpg
http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... alled1.jpg

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 08. Junij 2016, 11:29

Jaz imam še iz starih časov robe da se ti zabliska :D Tako da ojačevalcev niti ne rabim kupovat, imam ene Signate, krepko predelane za boljši sound. Sem dal takrat še skoraj nabavno ceno zraven, da sem pomenjal tranzistorje in določene kondenzatorje, ki so kvalitetnejši.

To si pri sebi tako rešil kufer? Čeprav nima prave škatlje, verjetno vseeno dosti dobro igra. V prtljažniku še nisem gledal kaj in kako. impreza ma nek čudni "dvojni poden", ki je 3/4 neizkoriščen. Mogoče tam še kaj naredim v prihodnosti. Res še nisem nič razmišljal, vendar pa woofer defenitivno bo. Ker bojo sprednji kar dobro rezani spodaj, da bodo čimbolj sekali :D

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost