Impreza WRX SW by BackW00d

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4466
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Impreza WRX SW by BackW00d

Odgovor Avtor: danci1973 » 08. Junij 2016, 11:44

BackW00d napisal/-a:Jaz imam še iz starih časov robe da se ti zabliska :D Tako da ojačevalcev niti ne rabim kupovat, imam ene Signate, krepko predelane za boljši sound. Sem dal takrat še skoraj nabavno ceno zraven, da sem pomenjal tranzistorje in določene kondenzatorje, ki so kvalitetnejši.
Tudi jaz imam še enega Alpine MRV-F357 (5 kanalov, 4x 50W + 150W RMS @14,4V), ampak mi je bil enostavno prevelik, pa nekak se mi ni dalo preveč komplicirat in novih kablov vlačit...
To si pri sebi tako rešil kufer? Čeprav nima prave škatlje, verjetno vseeno dosti dobro igra.
To je bilo dva Legacy-a nazaj, v modelu BG. V sedanjem imam namesto rezervnega kolesa LPG tank, tako da tam ni več prostora za woofer.

Igralo je super - na začetku me je sicer skrbelo, da bo polica ropotala, ampak je tepih preko poskrbel tudi za to. :)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5497
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 08. Junij 2016, 11:53

Si moral zadaj kaj predelovat, da so zvočniki 6.5 pasali notr ?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 08. Junij 2016, 12:46

BackW00d napisal/-a:Si moral zadaj kaj predelovat, da so zvočniki 6.5 pasali notr ?
Za spredaj in zadaj sem z eBay-a nabavil ustrezne distančnike.

Pri OEM zvočnikih je ohišje hkrati tudi distančnik.

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 08. Junij 2016, 17:58

Zakaj pa bi v zadnja vrata dajal boljše/močnejše zvočnike?

Sem poizkusil tudi to (sicer ne v Subaruju) pa ni bilo neke razlike.
Važno da je spredaj dober sistem+izolacija vrat (po možnosti še visokotonci "obrnjeni" v voznika) ter dober sub v kufru.
To je to!!
:.sup

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 08. Junij 2016, 18:53

urbancebulj napisal/-a:Zakaj pa bi v zadnja vrata dajal boljše/močnejše zvočnike?

Sem poizkusil tudi to (sicer ne v Subaruju) pa ni bilo neke razlike.
Če imaš subwoofer, najbrž res ni velike razlike...

Žal pa subwoofer ni vedno možen / praktičen / zaželjen / ... in v tem primeru je razlika ogromna, saj imaš 2x večjo površino zvočnikov za nizke frekvence - skoraj, kot da imaš subwoofer.

Recimo - 30cm subwoofer ima (poenostavljeno) ~700 cm2 površino membrane (brez upoštevanja globine.

Dva 16cm zvočnika imata površino 400cm2, štirje pa 800cm2...

Jaz recimo subwooferja nimam, ti pa lahko ob priliki demonstriram razliko... ;-)
Važno da je spredaj dober sistem+izolacija vrat (po možnosti še visokotonci "obrnjeni" v voznika) ter dober sub v kufru.
To je to!!
:.sup
Nekateri imamo kdaj tudi potnike v avtu in zakaj ne bi tudi oni uživali v glasbi.

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 08. Junij 2016, 19:16

Mene pa zanima, koliko ti distančniki približajo membrano vratni tapeti? Namreč ob malo glasnejšem poslušanju, oziroma, če so zvočniki z mehkejšim vpetjem membrane lahko pride do zaletavanja v to tapeto. Drug faktor, ki lahko zakomplicira, je pa vgradna globina, ki je vsaj pri classic imprezi močno zmanjšala izbor med zvočniki. Seveda, če bi reševal to z distančniki, si spet pri mojem prvem vprašanju. No, vse skupaj reši diy tapeta, česar pa se sam nebi šel.

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 08. Junij 2016, 19:43

Enak problem (majhna globina) sem imel pri Fabiji.
Problem so rešili Hertz-ovi zvočniki.

Kakorkoli gledam, najprej jaz (šofer) potem muzika za vse ostale!
;)

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Junij 2016, 21:36

Mah men je pa idealka malenkost nadpovprečen, nevpadljiv radio. In čimhujši zvočniki ter visokotonci spredaj in zadaj, če ne gre drugače za vsak par svoj ojačevalec in to je to. Tist woofer ti razbije cel prtlažnik, če ne verjameš ti pokažem kaj je men navaden dežnik naredu.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 08. Junij 2016, 22:00

Sajmon napisal/-a:Mene pa zanima, koliko ti distančniki približajo membrano vratni tapeti? Namreč ob malo glasnejšem poslušanju, oziroma, če so zvočniki z mehkejšim vpetjem membrane lahko pride do zaletavanja v to tapeto. Drug faktor, ki lahko zakomplicira, je pa vgradna globina, ki je vsaj pri classic imprezi močno zmanjšala izbor med zvočniki. Seveda, če bi reševal to z distančniki, si spet pri mojem prvem vprašanju. No, vse skupaj reši diy tapeta, česar pa se sam nebi šel.
Kako je to pri Imprezi, seveda ne vem...

Pri mojem Legacy-u (sedanjem, prejšnjih se ne spomnim dovolj natančno) sem moral par plastik prilagodit, saj ima v kombinaciji z OEM zvočnikom tapeta narejen zatesnjen 'kanal', tako da zvok ne uhaja znotraj tapete.

Tole je OEM zvočnik:

http://foto.slovenija.net/cache_root/Da ... 212422.jpg

In na zgornji peni se vidi odtis, kamor se je ta plastika od tapete naslonila.

Novi 16,5cm zvočniki so seveda malo večji od tega in skupaj z distančnikom je membrana nekje na takšni višini, kot je kartonski tulec na OEM zvočniku - zato bi tista plastika lahko motila delovanje zvočnika.

Sem pa po robu novega zvočnika prav tako nalepil peno, da sem zatesnil razmik med zvočnikom in tapeto...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 09. Junij 2016, 07:30

[quote="urbancebulj"]Zakaj pa bi v zadnja vrata dajal boljše/močnejše zvočnike?

Bekoz aj ken ? :-P :lol:

Že zarad samga volumna zvoka, je lepše če je tudi zadaj zvok, tako tudi poslušalci zadaj slišijo "uravnotežen" zvok, za razliko od le sprednjega sistema, kjer jim samo woofer tolče v hrbet.

Sama konfiguracija mi še ni čisto znana. Al bom dal oba sistema na ojačevalec, al samo sprednjega, in bom zadnjega pustil na radiju, nevem...Imam tri ojačevalce, ampak nebi rad preveč prostora z njimi zasedel. Zato se nagibam k dvema. En za woofer, in en za šestnajstke, tweeterje bi pa vezal direktno na radio. Tako mi ostanejo malce bolj proste roke pri nastavitvah posamezne "smeri" zvoka.
Odvisno tudi kater radio bom vzel, ker ne mislim več kot 300€ dajat za 2DIN radio. Mogoče vzamem celo kakega kitajca za cca 100-150€...Nisem se še v to spuščal. Uglavnem mora imet vsaj 6.25" ekran, raje 7"...
Seveda če ima kdo kaka priporočila, le na dan z njimi ;)

Ampak seveda lepo po vrsti :) Najbolj se mi gre, da dobim BlueTooth in MP3 (USB/SD) capable sistem v avto, ki bo lahko "kljuboval" novejšim oziroma novim gajbam. Še naša mati ima to v 9 let stari Micri, kaj da ne bom jaz imel tega v WRX-i madona! Da niso res v originalu notri rinili kasetarja z CD-jem...
http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/ ... M/$_35.JPG

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 09. Junij 2016, 07:56

za mp3 line in bos rabil en adapter... okol 60€ ce se prav spomnem...

poglej v moji temi od outbacka, tam smo debatirali o tem...

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 09. Junij 2016, 08:24

Če je tole 2 din velikost, si rešen vseh muk in tegob, ki so jih montirali v lehasije in autbeke.

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 09. Junij 2016, 08:28

irCAR81 napisal/-a:Tist woofer ti razbije cel prtlažnik, če ne verjameš ti pokažem kaj je men navaden dežnik naredu.
Hahahahahha :lol: :lol: tole pa verjamem, men sicer dežnik še ne naredi škode, ostalo pa že. :mrgreen:
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 09. Junij 2016, 08:34

Sajmon napisal/-a:Če je tole 2 din velikost, si rešen vseh muk in tegob, ki so jih montirali v lehasije in autbeke.
Valda je 2 din :?: :!: :wtf :/

Sploh nisem toliko pozornosti vrgel v ta radio...

Crutchfield pravi da paše 2DIN :thup

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 09. Junij 2016, 08:37

msenjur napisal/-a:za mp3 line in bos rabil en adapter... okol 60€ ce se prav spomnem...

poglej v moji temi od outbacka, tam smo debatirali o tem...
Bom kar radio menjal. Tisto mp3 line in, ni to to. Je za tu in tam, da bi pa to skoz uporabljal pa nekako ne ravno...

Kar se pa premetavanja v prtljažniku tiče, pa seveda mora biti vse pravilno pritrjeno da ne leti sm pa tja :) Če maš pa kar postavljeno v gepek, pa valda tolče sem pa tja :lol: Woofer škatlje hitro dosežejo par deset kil...Če ti to buta ob boke, se bo pa slej kot prej kaj poznalo.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov