dizel vs bencin
dizel vs bencin
Opažam da nekateri bolj podpirate bencinski subarujev motor proti dizelskem bokserjem. Rad bi slišal vaša mnenja kerega bolj priporočate pa zakaj? LP 
Re: dizel vs bencin
Če gledaš na mesečno porabo, je bencinar slabši. Na dolgi rok boš pa vse, kar si pri dizlu na gorivu prišparal, porabil za servisiranje smrdljivca.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
No js gledam subaruja outbacka. Potem bi bilo bolje da vzamem 2.5 bencinarja pa ga predelam na plin kot pa da kupim dizla?
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Vse je relativno... :mrgreen:
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Tudi plin ni brez (potencialnih) slabih strani, sicer odvisno od motorja (letnika&modela), ampak načeloma je vsaj ventile, razen pri določenih motorjih, priporočljivo bolj pogosto kontrolirat&nastavljat, če imaš pa "srečo" glede plinarne so pa še dodatni stroški. Ne lomi pa plin gredi 
En kolega je nekoč lepe besede izbral za boj med dizlom in bencinom, porabo in vsem skupaj:
"Če moraš gledat na porabo avtomobila, si nisi izbral pravega avta za tvojo denarnico!"
"Če moraš gledat na porabo avtomobila, si nisi izbral pravega avta za tvojo denarnico!"
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Dokaj me vleče da bi kupil outbacka tam okoli letnik 2011 4 generacijo. Če bo pa denar z neba pado bo pa kar 5 generacija prišla haha 
to glede denarnice ti dam prav sam to ni glavni razlog. Mene pri bencinarju to moti da ga moraš dokaj v obrate šibat zato da začne mal bolj vleči. Pri dizlu daš pa nogo samo na gas pa ži tudi gre.
Pri turbo bencinarju to ne drži, prav lepo vleče že od nizkih obratov. Pa še precej višje se vrti kot dizel.
To vem samo turbo benzinar je pa samo forester xt al pa wrx , sti. zdaj po novem še je levorg
Tu imaš prav. Jaz vozim hudo starega Foresterja S-turbo, ampak meni ta avto blazno odgovarja.
Tudi jas sem gledal foresterja xt meni se zdi da je 177km. Sam poraba je zagotovo kakih 10 do 11 litrov. Rad bi pa mel nekaj malo večjega k ne maram majhnih avtov. Koliko ma tvoj s-turbo porabo?
Pri nežni relacijski okrog 9, po mestu malo čez 10, pri zelo težki nogi je pa omejitev samo nebo. 
Pri bencinu se poraba vrti od 8-12+l, vse je odvisno od voznika in kje se vozi. Povprečje bo 9-10l, pa nima veze kateri motor vzameš od 1.6-3.0 
Lp
Lp
H6 je šel od doma 
Aja? Pa saj to še pa ni tk hudo. Sem mislil da boš rekel več. No saj preden bom kaj kupil bom tako sprobal da vidim kak se vsak motor odnese pol pa se bom odločil. Kot bencin kot dizel mata neke prednosti in neke slabosti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov