Impreza WRX SW by BackW00d
Re: Impreza WRX SW by BackW00d
V imprezi sem imel bose-ov woofer (original za mercedez A) za v rezervno kolo. Priklopljen je bil na bridge 2x70W blaupunktovega gta470 in je prav lepo zapolnil prostor.
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
V 99% boš vozil sam oz z sovoznikom.BackW00d napisal/-a:urbancebulj napisal/-a:Zakaj pa bi v zadnja vrata dajal boljše/močnejše zvočnike?
Bekoz aj ken ?![]()
![]()
Že zarad samga volumna zvoka, je lepše če je tudi zadaj zvok, tako tudi poslušalci zadaj slišijo "uravnotežen" zvok, za razliko od le sprednjega sistema, kjer jim samo woofer tolče v hrbet.
Zakaj torej?
Vsakemu svoje, sam raje reskiram več za prednji sistem, kot nekaj napol, spredaj in zadaj...
Sploh pa, v boxerju naj se posluša boxerja!
:.sup
Kot sem že rekel, imam doma skoraj vse kar rabim, zato cenovni vložek nebo velik, tudi če grem v dva kompleta spredaj + zadaj.
Kot je že Danci napisal, bom s tem "skril" precej podhranjen woofer gnan z cca 160-180Wrms, ki bo v najboljšem primeru 10" (25cm) velik, najverjetneje pa bo 8" (20cm) in to od JL Audio (ker sem se malce zaljubil v njih) in mu bosta dve 6.5" membrani v zadnjih vratih še kako pomagali pri nižjih tonih.
Kar se pa tiče, manj pa bolje, lahko pa samo rečem da DLS Magnesium serija MS6 niti približno ni slaba. Ta komplet je včasih stal 240€ (en par z visokotonci - DLS UP1C).
Jaz pa imam doma še precej boljše visokotonce DLS UR1, ki so včasih stali 146€ (SAMO VISOKOTONCI
)
A si nor!?
Če gledaš čez prst je to več kot 300€ za samo sprednje zvočnike. Me zanima kdo tukaj ima toliko vredne aftermarket zvočnike (ali zavore spredaj, recimo za primerjavo)
Potem pa imam dva ojačevalca, ki sta precej izboljšana, za lepši zvok moči cca 60Wrms na kanal. (moči pri 4ohm)
Definitivno pa bo najslabši člen radio, ker bom kupoval tja do 300€, ali mogoče celo Kitajca za do 150€...brez možnosti časovnih zakasnitev, in digitalnih kretnic. Tako imenovana "pure-passive" klasa. Se pravi, tuljave, kondenzatorji, upori ter postavitev zvočnikov bo igrala ključno vlogo pri doseganju solidnega "sound-stage-a".
Je**** nisem več v tistih letih, da bi dajal 2-3 jurje za avto akustiko. Pač sestavljam iz ostankov, ki jih imam doma in jih je škoda v kanto vržt. In bo pač padlo nekaj kompromisov. Rezultat bo 100x boljši zvok od originala, verjemi, ker trenutno je obup že od avtoradia naprej. Papirnate membrane original zvočnikov so verjetno do konca preprdene
Boste "v živo" spremljali projekt, ko se bo začelo....
Do takrat pa defenitivno bokser. Ta zvok sem iz dna duše pogrešal...
BTW, imam doma borla kolektor za prodat, če kdo rabi za lepši zvok
Paše na vse NA subaruje do letnik 2006(recimo)
BTW, danes sem naštudiral kombinatoriko in verjetnost...še 14 dni do izpita...
Kot je že Danci napisal, bom s tem "skril" precej podhranjen woofer gnan z cca 160-180Wrms, ki bo v najboljšem primeru 10" (25cm) velik, najverjetneje pa bo 8" (20cm) in to od JL Audio (ker sem se malce zaljubil v njih) in mu bosta dve 6.5" membrani v zadnjih vratih še kako pomagali pri nižjih tonih.
Kar se pa tiče, manj pa bolje, lahko pa samo rečem da DLS Magnesium serija MS6 niti približno ni slaba. Ta komplet je včasih stal 240€ (en par z visokotonci - DLS UP1C).
Jaz pa imam doma še precej boljše visokotonce DLS UR1, ki so včasih stali 146€ (SAMO VISOKOTONCI
A si nor!?
Potem pa imam dva ojačevalca, ki sta precej izboljšana, za lepši zvok moči cca 60Wrms na kanal. (moči pri 4ohm)
Definitivno pa bo najslabši člen radio, ker bom kupoval tja do 300€, ali mogoče celo Kitajca za do 150€...brez možnosti časovnih zakasnitev, in digitalnih kretnic. Tako imenovana "pure-passive" klasa. Se pravi, tuljave, kondenzatorji, upori ter postavitev zvočnikov bo igrala ključno vlogo pri doseganju solidnega "sound-stage-a".
Je**** nisem več v tistih letih, da bi dajal 2-3 jurje za avto akustiko. Pač sestavljam iz ostankov, ki jih imam doma in jih je škoda v kanto vržt. In bo pač padlo nekaj kompromisov. Rezultat bo 100x boljši zvok od originala, verjemi, ker trenutno je obup že od avtoradia naprej. Papirnate membrane original zvočnikov so verjetno do konca preprdene
Boste "v živo" spremljali projekt, ko se bo začelo....
Do takrat pa defenitivno bokser. Ta zvok sem iz dna duše pogrešal...
BTW, imam doma borla kolektor za prodat, če kdo rabi za lepši zvok
BTW, danes sem naštudiral kombinatoriko in verjetnost...še 14 dni do izpita...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Naročim nekaj za avto in mi odgovori najjači majster na celmu svetu
:3n :3n
Zadnjič sem odstranil nekaj neželjenih nalepk, probal sem ponovno usposobiti tempomat, kar mi ni ravno uspelo...Potem je pa časa zmanjkalo še za kaj drugega.
Dobil sem ročico za tempomat od Toyote corolle/yaris/RAV ipd...ki ima iste gumbe kot moj WAECO tempomat, upam le, da ga bom lahko spravil tja pod obvolansko plastiko. Nisem še nič preverjal, moram volan odstranit, da ga dam sproti še preoblečt k Šetini, pravi da ga zjutraj pripeljem, popoldne pa ga že lahko pridem iskat
Kombinacija črnega navadnega usnja + perforiranega usnja z rdečimi šivi

Hello Ivo,
Thanks for your waiting.........If you have any questions please feel free to let me know.
Have a good day.
Best regards,
Rambo
Zadnjič sem odstranil nekaj neželjenih nalepk, probal sem ponovno usposobiti tempomat, kar mi ni ravno uspelo...Potem je pa časa zmanjkalo še za kaj drugega.
Dobil sem ročico za tempomat od Toyote corolle/yaris/RAV ipd...ki ima iste gumbe kot moj WAECO tempomat, upam le, da ga bom lahko spravil tja pod obvolansko plastiko. Nisem še nič preverjal, moram volan odstranit, da ga dam sproti še preoblečt k Šetini, pravi da ga zjutraj pripeljem, popoldne pa ga že lahko pridem iskat
Kombinacija črnega navadnega usnja + perforiranega usnja z rdečimi šivi
kaj pa je narobe s tempomatom?
Noče se "nastavit"...sumim, da več ne ve kolk hitro se pelje. Kolikor se spomnim, si govoril, da je senzor za hitrost vezan nekam na kardan?
Probal sem pri 50-60-70 na uro, več pa mi ni za vozit skozi mesto :a
Nisem se še poglabljal v sam tempomat, če obstaja kak troubleshooter zanj.
A ni pri enih tempomat šele od 80 naprej?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
Enako kot jaz.BackW00d napisal/-a:Kombinacija črnega navadnega usnja + perforiranega usnja z rdečimi šivi![]()
Tudi meni ga je Šetina naredil.
Rezultat seveda TOP!
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4469
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Tudi jaz bom kmalu (najbrž še ta teden) imel takšnega, naredit pa sem dal temu.urbancebulj napisal/-a:Enako kot jaz.BackW00d napisal/-a:Kombinacija črnega navadnega usnja + perforiranega usnja z rdečimi šivi![]()
Tudi meni ga je Šetina naredil.
Rezultat seveda TOP!
041 576 880
Poklič, ta je senjurju montiral tempomat
Poklič, ta je senjurju montiral tempomat
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
msenjur je imel nastavljeno, da je tempomat deloval od cca 70 km/h dalje. Zato ni nenavadno, da ti ni delal, če si bil prepočasen.
obstaja, celo na netu. jaz sem ga našel v nemščini, ampak bo najbrž tudi v kakem drugem jeziku. waeco lahko signal za hitrost vzame ali od avta, ali od magneta na osovini. pazi sta dva različna kabla, če jemlješ iz avta ali iz magneta. ne moreš oboje hkrati.BackW00d napisal/-a:Noče se "nastavit"...sumim, da več ne ve kolk hitro se pelje. Kolikor se spomnim, si govoril, da je senzor za hitrost vezan nekam na kardan?
če znaš kaj nemško je tu na koncu trablešuter http://www.njumaen.de/t4tt/pdf/ms-50.pdf za najbolj prodajani model (vakuumski servo).
za digitalno analognega (lahko vežeš tud na CAN bus) je pa tule, in tudi žal v nemščini http://www.frankana.de/dokumente/sonsti ... d183a4.pdf. drugače pa bi moral tako en kot drugi delat že od dobrih 40 km/h naprej. sam ta, zadnji, ima signal hitrosti samo iz avta, ni magneta.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
dodpolnitev: črn in modri če gre iz magneta /ali/ samo modri za signal iz avta oz. števca (če ga avto ima). morda je samo problem v tem da kateri od kablov nima dobrega stika na mgnetu, ali da reedovo stikalo na sklopki stalno zapira (služi za zaščito pred prevrtenjem motorja), kar je napogosteje napaka. ko sem imel še toyoto sem enkrat po nerodnosti brcnil nekam okrog pedale sklopke, in zvil nosilec za reedovo stikalo. ker je bil po deformaciji preblizu magneta na pedalu, je kar naključno med vožnjo izklapljal tempomat. sreča da je en kolega takoj videl da je nosilec zraven stopalke zvit. sam ne bi nikoli poškilil tja. smo poravnali in je delalo ko šus.aleks napisal/-a:BackW00d napisal/-a:Noče se "nastavit"...sumim, da več ne ve kolk hitro se pelje. Kolikor se spomnim, si govoril, da je senzor za hitrost vezan nekam na kardan?
pazi sta dva različna kabla, če jemlješ iz avta ali iz magneta. ne moreš oboje hkrati.
Kakor vem, stikalo za sklopko ni bilo zmontirano, samo za zavoro. Model je MS 50. Hitrost odčitava s pomočjo magneta na kardanu. Zgornja in spodnja hitrostna meja delovanja tempomata sta odvisni od števila zmontiranih magnetov na kardanu. Matic je dal gor enega, kar pomeni delovanje od 70 km/h do nekje 200 km/h. Jaz imam gor dva, kar pomeni delovanje od cca 40 km/h do 170 km/h. Obema nama je montiral Matičev kolega na Vrhniki. Če pri npr 100 km/h tempomat res ne dela, je treba pogledati na kardan, če so magneti sploh še gor. Meni je počila vezica in so odleteli. Potem sem jih fiksiral s kovinskim trakom za spajanje vrtnih cevi.
mogoče sploh ne bi rabil magnetov, če je pri tem modelu avta signal za brzino možno odvzet iz armature? (če ni pri še strogo števec na zajlo). če so pa odleteli, pa tudi ne bi smel bit velik strošek.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov