postal sem lastnik Foresterja 2013 2.0D s prevoženimi 54.000 km. Avto mi je zelo všeč, vožnja atraktivna in za to ceno nekaj najbolj logičnega kar sem lahko dobil. Dobil pa sem par pomislekov na prvi vožnji kjer sem se vseeno odločil za nakup.
Prvo sem opazil je trdoto vzmetenja. Opazil sem, da čutim vsako luknjo, neravnino, itd. Po branju forumov sem ugotovil, da je mogoče kriv tlak v pnevmatikah in je res poprava tlaka na 2.0 zadaj in 2.1 spredaj malenkostno izboljšalo komfortno vožnjo. Zanima me ali je kdo še kako izboljšal vzmetenje? In ja vem, da je avto terenec in mora biti trd, vendar z Toyoto LC 2003 sem imel veliko boljše izkušnje kar se tiče vzmetenja pa je tudi terenec.
Pri lučeh imam možnost avto nastavitve, kjer samodejno glede na osvetljenost vklaplja dnevne luči (v meglenkah) in led luči . Ali obstaja kakšna nastavitev, da se avtoamtsko podnevi vklopijo samo led luči (kot pozicijske)? Na forumih in na you tubu sem videl, da precvikaš eno činčno na varovalki za luči, da ti avtomatsko da na led dnevne luči...ali je kdo to že poskusil ali ima morda kako drugo rešitev v mislih?
In pa slišal sem da je treba vztrajnik menjat na 80.0000km? Ali ni s prenovo motrojev letnikov 2011 to že odpravljeno?
Kakorkoli Fori bo kar lep cajt pri naši družini, upam le da z čimvečjim zadovoljstvom žene in čimvečimi kilometri brez problemov.
LP Žiga