Zadnje vzdolžne roke - prednji bušing
Zadnje vzdolžne roke - prednji bušing
A ima kdo kako idejo, kako brez preše demontirat prednji (no, ja to bi še šlo) in montirat nov bušing na zadnji vzdolžni roki? Da bi se dalo to doma? Posebnega ekstraktorja za te gumi bloke nimam. Ta, prednji je mal zaj*ban, ker ima plehnat rokav, ki največkrat zarjavi v roki. Pa še v fabriki je menda hudo naprešan. Za ven vzet bi jaz gumo povrtal po obodu in izrezal sredinsko pušo za vijak ven, potem pa z žagico previdno počez prežagal zunanji rokav bušinga, in to potem stolkel/zvlekel ven. Kako pa dobim novega not, pa še ne vem ... s kladivom ga ne bi tolkel, se bo gotov deformiral. A ostali to vsi s prešami delate?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Re: Zadnje vzdolžne roke - prednji bušing
http://www.draftsperson.net/images/7/7c ... _chart.jpg
Hec hec, načeloma se te zadeve delajo na prešo. Če je nimaš se da tudi s primežom, vendar rabiš tazga ornk. Da zdrži tudi podaljšek na ročki in res ornk matranje navoja na primežu
Kar se tiče demontaže se strinjam z napisanim, imaš dobr načrt. V najslabšem primeru sam demontiraš in odstraniš puše, nato pa greš v prvo delavnico (avto/kovino/les-obdelovalno) ki jo najdeš in prosiš da ti stisnejo noter.
Hec hec, načeloma se te zadeve delajo na prešo. Če je nimaš se da tudi s primežom, vendar rabiš tazga ornk. Da zdrži tudi podaljšek na ročki in res ornk matranje navoja na primežu
Kar se tiče demontaže se strinjam z napisanim, imaš dobr načrt. V najslabšem primeru sam demontiraš in odstraniš puše, nato pa greš v prvo delavnico (avto/kovino/les-obdelovalno) ki jo najdeš in prosiš da ti stisnejo noter.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
sej sem butl, ker sem naročil OEM bušinge. sem videl na ebayu, da obstajajo dvodelni iz poliuretana, brez zunanjega plehnatega rokavčka. vsakega z ene strani not stisneš, če malo namažeš s silikonsko mastjo, gre to kar nalahko v primežu ... saj vem. če bi bil bolj pameten, ne bi bil bumbar ...
Najlažje je tako da notranji del zmrzneš zunanjega pa pogreješ in gre dokaj lepo skupaj.Vendar govorimo o original materialih ker kopije so skregane z šublerjem.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
V teoriji je to zmrzevanje top zadeva ja. Problem je če ti potem zagrabi na pol poti pod kotom. Sem imel večkrat več težav s tem kot pa koristi 
ni original material, za original so predolgi dobavni roki. bo morala zadoščati kopija OEM od febesta. jajčkarji na interservisu itak nimajo skoraj ničesar na zalogi, tokrat pač niti poklical nisem. najkasneje v torek se moram namalat nazaj na tehnični, če ne še enkrat 35€
. če bo mera preveč narazen, bom pa malo s šmirglom pobral - bormašino v šraufštok, bušing na vijak, vpet v mašino, pustit da se vrti, in čez napet šmirgl. kako desetinko se že pobere. pa še uho na rokah bom odznotraj malo pobrusil, ker itak je gotovo skorodirano do amena in je treba pobrusit do čistega.
koliko pa ima original subaru bušing širši fi od ušesa na vzdolžni roki?
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Hehe, naj ti karel pove koliko širše so puše od febesta, kot je luknja
Za moje ni bilo pogojev, da jo postružiš, moram original nabavit
upam, da se bo pri tebi izšlo.
Za moje ni bilo pogojev, da jo postružiš, moram original nabavit
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Jaz sem si parkrat, ker nimam preše, pomagal kar s cepilcem za drva 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
bom fejst premeril in videl. na strojniškem forumu sem dobil podatke o tolerancah za močno prešane, nabite in ročno vstavljene puše. nadmera puše za močno prešanje je pri tem premeru puše cca. 3,5 stotinke, nadmera za nabijanje je cca. 2 stotinki, podmera za ročno vstavljanje pa je stotinko in pol.
če bo fino močna razlika se niti ne bom loteval montaže.
če bo fino močna razlika se niti ne bom loteval montaže.
aleks napisal/-a:ni original material, za original so predolgi dobavni roki. bo morala zadoščati kopija OEM od febesta. jajčkarji na interservisu itak nimajo skoraj ničesar na zalogi, tokrat pač niti poklical nisem. najkasneje v torek se moram namalat nazaj na tehnični, če ne še enkrat 35€. če bo mera preveč narazen, bom pa malo s šmirglom pobral - bormašino v šraufštok, bušing na vijak, vpet v mašino, pustit da se vrti, in čez napet šmirgl. kako desetinko se že pobere. pa še uho na rokah bom odznotraj malo pobrusil, ker itak je gotovo skorodirano do amena in je treba pobrusit do čistega.
Ponovni obisk tehničnega pregleda znotraj tistih par dni pa stane 7€
Sam tega nisem vedel, in sem enkrat starega puntota peljal gor, da mi povejo kaj ne štima...Nekaj je pokalo na podvozju. No, kos je stal 5€, zamenjal sem ga v 10 minutah, ponovni tehnični pa 7€ !? Sem bil dobre volje... :x
V Tržiču na Techno tehničnih pregledih imajo preventivne tehnične preglede zastonj
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Preventivni je v večino primerih zastonj. Ok AMZS teži da moraš biti član AMZS, ampak se da zmenit, sam sem se že večkrat, ko sem kak avto peljal gor, da so premajali sprednji konec, ali pa preverili zavore...
Ko pa plačaš in rukneš, pa ni druge kot plačilo ponovnega obiska
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
To pa je verjetno odvisno od gostote ponudbe - v Mariboru še nisem rabil plačati ponovnega pregleda, nekateri imajo to tudi eksplicitno zapisano (http://www.a-mb.si/tehnicni-pregledi-in-tahografi - na stani išči besedo 'ponovnega').BackW00d napisal/-a:Preventivni je v večino primerih zastonj. Ok AMZS teži da moraš biti član AMZS, ampak se da zmenit, sam sem se že večkrat, ko sem kak avto peljal gor, da so premajali sprednji konec, ali pa preverili zavore...
kdaj se sploh šteje če je pregled preventivni? kaj pa če preventivni pregled opraviš brez hib? tehničnega lahko greš opravit en mesec pred potekom registracije. a moraš prit na preventivni torej prej kot 30 dni pred potekom registracije? jaz sem šel 28 dni pred pretekom, pa ni bil nič "preventivni". sicer odkar mam forija, še nisem opravil tehničnega iz prve. ampak vedno je bila kaka malenkost, sem bil naslednji dan ali maksimalno čez dva dni nazaj. letos sem šel prej, in kot nalašč so me kolosalno poflodrali. avto je bil na stezi 20 minut, dvakrat na hidravliki, dvakrat na bremzah (pa nimajo koleščkov za testiranje awd vozil) ... med drugim je en od preglednikov zavrtel štarter medtem ko je motor tekel ... ne bi govoril. ko vidjo enga bogega klošarja z avtom iz prejšnjega stoletja stat pred pregledi, si kar roke manejo, " ... temu ga bomo pa danes uvalili, ane?". naslednji z novejšim kangujem, ki je bil na stezi za mano, ni bil not niti 10 minut. potem mi pa preglednik naklada, kako še dobro da se nisem ubil in podobne oslarije, a avto se pelje kot po tračnicah. roke jaz z montirnim železom niti za dva milimetra ne zmaknem, preglednik pa naklada da pleše 3 centimetre naprej in nazaj (kar po mojem sploh ni možno, tudi če v gumici ne bi bilo več ama nič gume). v ljubljani in okolici je v glavnem katastrofa glede tega. če mate starejši avto, nikar na škofljico na tehnični. pa na interservisu na letališki tudi ničesar ne spregledajo, na nardiš, pa če si mu nevesta.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Najbrž 'uradne' definicije preventivnega tehničnega pregleda ni ali pa se razlikuje od podjetja do podjetja... Spomnim se, da je v MB Petovia avto oglaševal brezplačne preventivne preglede.aleks napisal/-a:kdaj se sploh šteje če je pregled preventivni?
Ampak načeloma je to pregled, na katerega greš prostovoljno, preden je to obvezno in (ponavadi) zato, ker si opazil nekaj sumljivega...
Tako nekako: "Dober dan, meni nekaj ropota v podvozju pa mehanik ne uspe ugotovit, kaj, pa bi prosil za preventivni pregled podvozja, da ni kaj nevarnega narobe."
Še nikoli me niso zavrnili in ponavadi si tudi kar vzamejo čas, da najdejo krivca...
Včasih pali tudi to, da greš na 'preventivni' tehnični in če je vse OK, rečeš, da boš kar takoj opravil podaljšanje in ti kar naredijo zapisnik...
Saj to je vendar smisel tehničnih pregledov in prav je, da ničesar ne spregledajo in da ne spuščajo tehnično vprašljivih in potencialno nevarnih avtov...v ljubljani in okolici je v glavnem katastrofa glede tega. če mate starejši avto, nikar na škofljico na tehnični. pa na interservisu na letališki tudi ničesar ne spregledajo, na nardiš, pa če si mu nevesta.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov