Boxer diesel-okvare
Re: Boxer diesel-okvare
In, je kupil kaj?
Imam ogledanega oziroma sem bil kar zagret za legacyja dizla letnik 2011( leto proizvodnje 2011) z 160000 prevoženimi, zdaj sem pa slišal da naj bi te mašine kar fajn pile olje in mi je Kržič odsvetoval nakup.
Kakšno je vaše mnenje oziroma izkušnje tisti ki vozite subaruje dizle? gred v tem letniku naj bi bila že nova, se pravi modificirana?
Mogoče kašni problemi pri teh novejših dizel motorjih?
Lp
Kakšno je vaše mnenje oziroma izkušnje tisti ki vozite subaruje dizle? gred v tem letniku naj bi bila že nova, se pravi modificirana?
Mogoče kašni problemi pri teh novejših dizel motorjih?
Lp
Zdravo,
sam sem ravnkoar kupil Foresterja 2013 2.0D, prodajalec pa mi je zatrdil da so te letniki že rešeni tegob z motroji...nekaj sem bral in kao da so po l. 2011 popravili težave z gredmi in vztrajniki? Ali to drži?Da se nisem nasral z nakupom?
Hvala za odgovor.
Lp Žiga
sam sem ravnkoar kupil Foresterja 2013 2.0D, prodajalec pa mi je zatrdil da so te letniki že rešeni tegob z motroji...nekaj sem bral in kao da so po l. 2011 popravili težave z gredmi in vztrajniki? Ali to drži?Da se nisem nasral z nakupom?
Hvala za odgovor.
Lp Žiga
Baje da je vseeno priporočljivo menjat vztrajnik na 80kkm...
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Dizelaši,
koliko okvirno pride servis na diesel boxerju : vsa olja, filtri in še kaj ( zavorne plaščice itd.) pri Kržiču?
Lahko na ZS.
Hvala
koliko okvirno pride servis na diesel boxerju : vsa olja, filtri in še kaj ( zavorne plaščice itd.) pri Kržiču?
Lahko na ZS.
Hvala
Kar se malih servisov tiče je tam okol 150€ z delom. Za ostalo pa še ne vem...imam premalo km. 
Cena zavornih ploščic je pa odvisno od modela Subaruja. So pa originalne itak dražje od ostalih.
Cena zavornih ploščic je pa odvisno od modela Subaruja. So pa originalne itak dražje od ostalih.
V povprečju 2x dražje, a tudi slabše.
Servisna ura pa je bila nazadnje vsaj za bencinarja 30€ + ddv.
Servisna ura pa je bila nazadnje vsaj za bencinarja 30€ + ddv.
Kolega ima doma 2008 letnik legacy-a 2.0D, kupil je novega in je z njim naredil 250.000km potem pa mu je letos gred počila. Ko sem govoril z njim sem mu razlagal, da je za to kriv vztrajnik, in da mi je zanimivo, da je njegov naredil toliko veliko km pred gredolomom. In mi je povedal, da mu je interservice menjal dvomastni vztrajnik pri 120.000km, nato pa je očitno nov zdržal še enkrat toliko predno se je odločil s svojo trmo odlomiti gred.
Na moje začudenje so mu na interservice-u gred in motor zamenjali ZASTONJ! Dečko je imel vse servise do 250.000 poštempljane s strani interservice-a in so mu neglede na km in leta priznali napako in menjali.
Hotel sem pa povedati, da je tukaj še en "dokaz", da je za gredolom kriv vztrajnik. No seveda če bi bila gred močnejša, bi verjetno zdržala nabijanje vztrajnika.
Z avtom pa je bil vseskozi zelo zadovoljen, in ga ne bo prodajal, dokler ne bo "za na odpad". Sedaj ob gredolomu je porihtal še podvozje. Amortizerje in ostalo, in pravi da se avto pelje kot nov, motor dela kot singerca, pravi da mu je škoda prodajat. Motilo ga je edino to, da je uradni servis na "drugi strani" Slovenije, zato je sedaj šel na Passata, saj ima servis "preko ceste"...
Na moje začudenje so mu na interservice-u gred in motor zamenjali ZASTONJ! Dečko je imel vse servise do 250.000 poštempljane s strani interservice-a in so mu neglede na km in leta priznali napako in menjali.
Hotel sem pa povedati, da je tukaj še en "dokaz", da je za gredolom kriv vztrajnik. No seveda če bi bila gred močnejša, bi verjetno zdržala nabijanje vztrajnika.
Z avtom pa je bil vseskozi zelo zadovoljen, in ga ne bo prodajal, dokler ne bo "za na odpad". Sedaj ob gredolomu je porihtal še podvozje. Amortizerje in ostalo, in pravi da se avto pelje kot nov, motor dela kot singerca, pravi da mu je škoda prodajat. Motilo ga je edino to, da je uradni servis na "drugi strani" Slovenije, zato je sedaj šel na Passata, saj ima servis "preko ceste"...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Ja bi zdržala, samo blok nebi.BackW00d napisal/-a:Hotel sem pa povedati, da je tukaj še en "dokaz", da je za gredolom kriv vztrajnik. No seveda če bi bila gred močnejša, bi verjetno zdržala nabijanje vztrajnika.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Danes sem delal veliki servis na legacy-ju dizlu 2011,
in ker sem nov v dizlih me je itak vse zanimalo glede motorja itd.
sploh glede gredi mi je Krzic rekel da s temi letniki (od euro 5) naprej ni nekih problemov glede lomljenja.
upam da res! drgac se tut meni neki zlom
moram pa rect da se diesel super pelje,sploh navor je super v primerjavi z 2.0 bencinarjem legacyjem ki sem ga imel prej.
je pa zanimivo da odsvetuje tankanje nafte na petrolu
in ker sem nov v dizlih me je itak vse zanimalo glede motorja itd.
sploh glede gredi mi je Krzic rekel da s temi letniki (od euro 5) naprej ni nekih problemov glede lomljenja.
upam da res! drgac se tut meni neki zlom
moram pa rect da se diesel super pelje,sploh navor je super v primerjavi z 2.0 bencinarjem legacyjem ki sem ga imel prej.
je pa zanimivo da odsvetuje tankanje nafte na petrolu
Dodam še "mojo" izkušnjo z vztrajnikom in lomom gredi.
Forester MY2010, 2.0D. Tri leta nazaj (na žalost nisem prepričan v kilometre, mislim okoli 80.000) je prejšnji lastnik menjal vztrajnik. Pri 150.000 km je zlomilo gred. Priznana garancija in popravljeno. To je bil tudi razlog, da sem se odločil in kupil ravno tega. V upanju, da ne bom imel težav v prihodnosti.
Kot berem tukaj, da mir vztrajnik do okoli 70-80.000 km in potem .... Mogoče še, ali kdo ve, če je naknadno vgrajena gred močnejša (kakorkoli modificirana), ali pa se lahko pričakuje ponoven lom gredi.
Forester MY2010, 2.0D. Tri leta nazaj (na žalost nisem prepričan v kilometre, mislim okoli 80.000) je prejšnji lastnik menjal vztrajnik. Pri 150.000 km je zlomilo gred. Priznana garancija in popravljeno. To je bil tudi razlog, da sem se odločil in kupil ravno tega. V upanju, da ne bom imel težav v prihodnosti.
Kot berem tukaj, da mir vztrajnik do okoli 70-80.000 km in potem .... Mogoče še, ali kdo ve, če je naknadno vgrajena gred močnejša (kakorkoli modificirana), ali pa se lahko pričakuje ponoven lom gredi.
Zdravo!
Zanima me če kdo od subi dizelašev dodaja kakšne aditive nafti za čiščenje injektorjev in če katerega?
ps:
samo na glas razmišljam: glede na to da je na cesti vse več dizlov subarujev in posledično več problemov
bi mogoče lahko moderator odprl novo temo posvečeno samo subaru diesel boxer motorjem( pač vse kar spada zraven) kjer bi lahko izmenjali izkušnje in probleme z dizli itd..
Lp
Zanima me če kdo od subi dizelašev dodaja kakšne aditive nafti za čiščenje injektorjev in če katerega?
ps:
samo na glas razmišljam: glede na to da je na cesti vse več dizlov subarujev in posledično več problemov
bi mogoče lahko moderator odprl novo temo posvečeno samo subaru diesel boxer motorjem( pač vse kar spada zraven) kjer bi lahko izmenjali izkušnje in probleme z dizli itd..
Lp
JA tega.....https://www.amazon.com/Motul-Diesel-Sys ... B00BT0VUJ0" onclick="window.open(this.href);return false;
...razlika je očitna...še posebej pozimi, ko Subaru diesel postane nekoliko bolj "robat"...
...pomaga tudi če ne tankaš na Petrolu....
...razlika je očitna...še posebej pozimi, ko Subaru diesel postane nekoliko bolj "robat"...
A se to dobi tudi pri nas( in kje) ali samo preko neta?jezdec napisal/-a:JA tega.....https://www.amazon.com/Motul-Diesel-Sys ... B00BT0VUJ0" onclick="window.open(this.href);return false;
Lp
jaz ga pri nas nisem mogel dobiti, ker baje prodaja v Slo ni dovoljena zaradi
neke sestavine....sem ga naročil preko spleta...
..je pa tale edini, ki je dejansko imel opazen učinek na delovanje motorja...
pozdrav
neke sestavine....sem ga naročil preko spleta...
..je pa tale edini, ki je dejansko imel opazen učinek na delovanje motorja...
pozdrav
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov