mesečna srečanja???

Subaru srečanja, kawe, izleti, predlogi,...
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Re: mesečna srečanja???

Odgovor Avtor: nebivedu » 19. Avgust 2016, 13:14

Tale skozi kočevski gozd je zanimiva. Ker lahko prideš od Dvora do Mirne gore po makadamu. Greš pa čez petrovo goro, mimo baze 20 in še parih hiš, ki so v kočevskem rogu do velikega roga in potem naprej mimo smučišča čermošnjice na mirno goro. Nekje 70km makadama.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2572
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 19. Avgust 2016, 14:25

pero112 napisal/-a: Lahko ti povem, da še nisem srečal medota, ker je kar plašna žival.
K nam pride skoraj do hiše, pa sem manj ko 15 km iz centra Ljubljane. v osmih letih kar imamo hišo tu, sem ga srečal 2 krat, 1 krat celo mladiča (velikosti cca. srednje velikega psa). Presenetil sem ga med obiranjem robid. Stekel mi je pred avto, in sem ustavil in malo potrobil da bi jo prej odkuril s ceste v gozd (ne bi rad poškodoval čudovite živali). Pa so me lokalni lovci opozorili da to ni pametno, ker je mama gotovo kje blizu in bi jo znalo trobljenje razkuriti. Enkrat smo pa videli cca 200 kilskega, kako je sedel pred bližnjo njivo mlade koruze in nato zahlačal noter. Potem se je pa videlo samo še vrhove stebel koruze, kako se majejo in izginjajo (sedel je sredi koruze in se sladkal).
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2572
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 19. Avgust 2016, 14:26

nebivedu napisal/-a:Tale skozi kočevski gozd je zanimiva. Ker lahko prideš od Dvora do Mirne gore po makadamu. Greš pa čez petrovo goro, mimo baze 20 in še parih hiš, ki so v kočevskem rogu do velikega roga in potem naprej mimo smučišča čermošnjice na mirno goro. Nekje 70km makadama.
že dve zanimivi kočevski turi (če vzamemo posebej še dolino kolpe, že 3 ...)
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
BibaTFD
Uporabnik foruma
Prispevki: 1069
Kraj: Maribor

Odgovor Avtor: BibaTFD » 20. Avgust 2016, 12:16

pero112 napisal/-a:Glej BibaTFD to kar si ti označil sem na tem forumu, če me spomin ne zapušča napisal, trase kje bi se vozili vsaj dvakrat. Živim na Lavrici (Škofljica) drugače sem pa doma v okolici Velikih Lašč še natančneje iz vasi Knej. To zaviješ levo na Rašici (Primož Trubar) iz smeri Lj - Ribnice in se pelješ po dolini do moje vasi. Lahko ti povem, da še nisem srečal medota, ker je kar plašna žival. Še ko sem živel doma smo hodili v disko Loški potok, Delnice na veselica Glažuta, Ribnica, Kočevje, Kočevska reka, Prezid malo punce hvatat itd. itd. tako, da poznam to deželo kar dobro, če ne zelo dobro. Hodil sem velik po gobe in tega kosmatinca še nisem srečal, očitno nimam te sreče.

Tudi traso po Kočevskem rogu je zanimiva in kar si napisal o tem bi kar držalo. Drugače je po Kočevskem rogu velik cest (seveda makadamske), ki prideš na Dolenjsko, v Belo Krajno, v Suho krajno, v dolino Kolpe itd. Ena zanimiva pot je Kočevje čez K. rog na Mirno Goro ali Planina. Tam je koča in naj bi bila oskrbnica iz Lavrice.

Drugače, pa predlagam za drugo leto eno od teh poti. Ena od variant mal po teh gozdovih potem se kopat v Kolpo in nazaj na en kmečki turizem ali pa na Mirno Goro mal pojesti.
Pero112, hvala za opozorilo. Malo da te popravim, sem ženskega spola, da veš :-P . Vse, kar si napisal sem prebrala, jaz sem želela poudarit vasi od Loškega potoka proti jugu (Stari Kot, Novi Kot, Travnik, Lazec, Trava...), to so tako zanimivi skriti kraji, res lepo. Tam, ko si ti doma in okolica, sem bila že najmanj 3x, je tudi lepo, posebej Bloška planota. Za medvede je tako, dosti sem se pogovarjala z domačini, in skoraj vsak ga je že videl, srečal...karkoli. Ampak moraš imeti srečo in tudi vztrajati.
Moja označitev zemljevida pa obsega tvoje in moje ideje :D, možnosti je veliko. ;)
"Resnični znak inteligence ni znanje, ampak domišljija!"

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Odgovor Avtor: pero112 » 20. Avgust 2016, 13:21

Ja se opravičujem. Lepo, da se tu oglasi tudi nežnejši spol. Pohvalno. Še tako naprej. Ja tudi te kraje, ki jih navajaš sem že prevozil. Sploh na Travo potem pa dol na Čabar itd. Bloška planota je lepa pozimi, v lepem vremenu se vidi mogočni Snežnik. A si že bila na Bloškem jezeru oziroma Voljčje?

Uporabniški avatar
BibaTFD
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: BibaTFD » 20. Avgust 2016, 13:46

Opravičilo sprejeto ;). No, super, lepo je raziskovati našo lepo Slovenijo tudi po ostalih delih. Je to nek izziv. Tako kot si omenil, šla sva skozi zgoraj omenjene kraje čez Čabar do Oslilnice pa pol ob Kolpi nazaj, lahko pa prideš tudi v Babno polje.
Tako je, na Bloškem jezeru iz smeri Velikih Lašč in iz smeri Cerkniškega jezera sem bila že 3x, pozimi, poleti...res je lepo in mirno. Namen predvsem, da vidimo medveda in pokrajino :D...hehe. :cool:

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 20. Avgust 2016, 14:35

Veš katero je lepa tura; Gornje Jelenje - Crni Lug - Nacionalni park Risnjak - Gerova - Prezid - Babno Polje. Traso prevozim dvakrat letno ko grem z morja. Brez gužve na cesti, srečaš par vozil. Imam pa namen prevoziti v zimskem času, da vidim kolk je snega.

Uporabniški avatar
BibaTFD
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: BibaTFD » 20. Avgust 2016, 17:35

Hvala, bom zapisala. Vsekakor se podam tudi kdaj na to pot ;). Kakšne vrste ture so ti pa zanimive? Bolj makadam ceste ali je vseeno?

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 20. Avgust 2016, 20:13

Bolj makadam seveda, razne panoramske ceste, itd.

Uporabniški avatar
BibaTFD
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: BibaTFD » 30. Avgust 2016, 20:05

Super ;) :cool:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost