DPF filter
DPF filter
Pozdravljeni, vozim XV-ja dizla. Zanima me ali si je že kdo od vas odmontiral filter trdih delcev? Ker sem po dveh letih že tri krat bil na prisilni regeneraciji filtra(dnevna relacija ki jo prevozim v službo v eno smer je dolga cca 25km), razmišljam da bi ga ob koncu garancije dal odmontirati. Na tujih forumih sem nekaj prebral da bi naj filter slabo vplival tudi na injektorje, egr ventil,..Ali lahko demontaža filtra slabo vpliva na motor oziroma na ostale komponente?
Re: DPF filter
Sicer imam Imprezo 2010, vendar motor mislim da je oz bolj kot ne podoben.
Na moji je DPF off. Sem takšno že kupil, vendar je bilo vse skupaj zelo slabo narejeno. Tako da sem jo moral peljati ponovno mapirati in dodatno še blindirati EGR.
Torej če se boš odločil za poseg, pelji k nekomu ki ve kaj dela. Sam sem peljal avto k Enigmi in so res popravili stare napake tako kot je treba
Imam pa v službo enako razdaljo kot ti
Na moji je DPF off. Sem takšno že kupil, vendar je bilo vse skupaj zelo slabo narejeno. Tako da sem jo moral peljati ponovno mapirati in dodatno še blindirati EGR.
Torej če se boš odločil za poseg, pelji k nekomu ki ve kaj dela. Sam sem peljal avto k Enigmi in so res popravili stare napake tako kot je treba
Imam pa v službo enako razdaljo kot ti
Think, Feel, Drive!
EE20
EJ20
EE20
EJ20
Euro 4 dizli za izpolnjevanje norm ne potrebujejo DPFja, medtem ko Euro 5 ne boš naredil tehničnega, če ti nebo nekdo dobre mape naredil - brez kajenja. Vsekakor mora mapa biti popravljena kmalu po odstranitvi, ker boš drugače počasi uničeval turbo - manj upora v izpušnem sistemu, kot v osnovi in računalnik ne zna več kompenzirati pravilno prevrtevanja.
Do takrat, ga pa vsake toliko malo nateraj ali pa na avtocesto, da se prediha.
- Rabraminca
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 21
- Kraj: Podmežakla
Aha, mi je danes gozdar zagodel, več od 2000 obratov ni dal od sebe in nisem daleč prišel. Bo treba pogledat v katalizator. A morda kdo ve kje v bližini Jesenic kdo to dela, da ne bi šlepanja preplačal.
Kaj zdaj zahtevajo na tehničnem Evro 4 ali Evro 5? Ali je potrebno po čiščenju katalizatorja preko računalnika nastavit stroj?
Kaj zdaj zahtevajo na tehničnem Evro 4 ali Evro 5? Ali je potrebno po čiščenju katalizatorja preko računalnika nastavit stroj?
Ad Astra Per Aspera
Vpraš v Lesce http://www.turbine.si" onclick="window.open(this.href);return false; .
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Na tehničnem zahtevajo tisto normo kot je avto narejen. Torej če je Euro4 mora ustrezati tem zahtevam (ne rabi EGR in DPF, vendar mora mapa biti dobro narejena), Euro5 se da praktično samo s kolegom na tehničnih čez spravit - brez DPFja. Katalizator pa je druga stvar in ti avto zaradi njega zelo verjetno ni zabilo.
- Rabraminca
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 21
- Kraj: Podmežakla
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov