meša se takoj po nakupu same težave
fory 2006 kazalec tanka (rezervoarja)
fory 2006 kazalec tanka (rezervoarja)
Pozdravljeni , ali mi prosim lahko kdo pomaga? ko avto ugasnem kazalec tanka (rezervoarija) ostane na dejansko stanje ne pade na nulo. kaj bi to lahko bilo? znak kake napake? poskusil izključiti sensor tanka takrat pade nato v kontaktu ponovno ista težava. istočasno se je pojavila tezava s trzanjem/ cukanjem med 2500 in 3500 obratih ter pomankanja moči. je lahko kaj povezano?
res da avto ima 220k km (Redno serv. na vrhniki) ampak kupil sem ko je vse delalo po enem tednu pa kot tempirana bomba 
Re: fory 2006 kazalec tanka (rezervoarja)
Se ti kaj prižiga CE lučka?
Za cukanje in pomanjkanje moči so precej verjetni razlog zamašeni filtri in/ali svečke, če ni druge napake.
Je pa pri tvojem letniku še en problem, kot so ti že v drugi temi napisali, s AVCS&klenkanjem.
Za kazalec za gorivo je normalno, da kaže tudi pri ugsanjenem avtu.
Za cukanje in pomanjkanje moči so precej verjetni razlog zamašeni filtri in/ali svečke, če ni druge napake.
Je pa pri tvojem letniku še en problem, kot so ti že v drugi temi napisali, s AVCS&klenkanjem.
Za kazalec za gorivo je normalno, da kaže tudi pri ugsanjenem avtu.
Če slučajno nisi videl na koncu prejšnjega posta...
Tudi pri meni števec ostane na poziciji - sicer Impreza 2003.strumf666 napisal/-a:Za kazalec za gorivo je normalno, da kaže tudi pri ugsanjenem avtu.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
to je normalno za tako kilometražo. jaz sem rabil kar nekaj časa in materiala da sem svojega spravil v neko normalno stanje (cca. 2000€, pa ni imel 220 tkm ob nakupu). prižigale se bojo lučke, menjal boš dele podvozja, ležaje in kako tesnilo in tipalo, kaj pri zavorak, morda še gumice in kak končnik. ne pričakovat da bo avto z 220 tkm kot nov. verjetno bo treba kar nekaj vložiti da bo spet v formi. redno servisiran na vrhniki ne pomeni čisto nič drugega kot to, da je mal menjane filtre in olje. vse ostalo pa je umanjkalo.FORY napisal/-a: meša se takoj po nakupu same težaveres da avto ima 220k km (Redno serv. na vrhniki) ampak kupil sem ko je vse delalo po enem tednu pa kot tempirana bomba
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
V imprezi do l. 2000 gre kazalec tanka na nulo ko ga ugasneš. Sem mislil da je pri vseh tako :mrgreen:
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)
Ne, tole bo pa pri tebi nekaj narobe;)ijuvan napisal/-a:V imprezi do l. 2000 gre kazalec tanka na nulo ko ga ugasneš. Sem mislil da je pri vseh tako :mrgreen:
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!
@aleks: S tvojim si imel res smolo...
Glede cukanja in slabe moči, je pa takole:
Najprej preglej kdaj so bili menjani: filter goriva, svečke, kabli za svečke in zračni filter.
Če ne najdeš podatka kdaj so bili tej kosi menjani, bi jaz naredil takole: Najprej bi menjal filter goriva, ki pride okoli 15€ in svečke (vzemi Denso), ki stanejo okoli 10€. Če se zatem napaka ponovi pa lahko menjaš še kable za svečke in mogoče še zračni filter, če je umazan.
Lp M
Torej, kazalec goriva deluje pravilno. Kazalec pač vedno kaže nivo goriva, razen če odklopiš akumulator.FORY napisal/-a:Pozdravljeni , ali mi prosim lahko kdo pomaga? ko avto ugasnem kazalec tanka (rezervoarija) ostane na dejansko stanje ne pade na nulo. kaj bi to lahko bilo? znak kake napake? poskusil izključiti sensor tanka takrat pade nato v kontaktu ponovno ista težava. istočasno se je pojavila tezava s trzanjem/ cukanjem med 2500 in 3500 obratih ter pomankanja moči. je lahko kaj povezano?
meša se takoj po nakupu same težaveres da avto ima 220k km (Redno serv. na vrhniki) ampak kupil sem ko je vse delalo po enem tednu pa kot tempirana bomba
Glede cukanja in slabe moči, je pa takole:
Najprej preglej kdaj so bili menjani: filter goriva, svečke, kabli za svečke in zračni filter.
Če ne najdeš podatka kdaj so bili tej kosi menjani, bi jaz naredil takole: Najprej bi menjal filter goriva, ki pride okoli 15€ in svečke (vzemi Denso), ki stanejo okoli 10€. Če se zatem napaka ponovi pa lahko menjaš še kable za svečke in mogoče še zračni filter, če je umazan.
Lp M
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
po svoje. je pa res, da ni posebno rjast (trkam na bučo za srečo). karli mi je pred dvemi leti rekel da je avto mrtef - (a še vedno laufa). dobro, vmes je spet karli zamenjal cel kup materiala. meni se zdi da sedaj bolje dela kot pa pred 60 tkm ob nakupu (ma cca 260 tkm na števcu). tako rekoč - je oživel.Kamion napisal/-a:@aleks: S tvojim si imel res smolo...Lp M
edino kar je v resnici narobe, da sem ga preplačal (fejst, v okolici 1000€). če bi danes vedel kaj vse je bilo potrebno popravit, mi ne bi spulil toliko šuškov za avto. te zamere seveda ne morem pripisati avtu, a ne. to traparijo moram pripisati sebi ...
pozdravljeni, ekko novice zamenjan je bil knock senzor cca 70 eur.in mislim da so ga prestavili pa se je cukanje resilo no pa se redni servis olje pa filter in zračni filter menjani svecke so bile menjane 15kkm na mojem foryju ni standardnih kablov za svečke, vsaj jih ne vidim je to možno? je kaka druga elektronika? se eno tehnično vprasanje kdaj se menja filter goriva ( pri meni ga niso se menjali imam 220kkm) ali je možno da je v mojem avtu to zraven pumpe in plovca v rezervoarju? se to da sami menjat ali treba kak poseben ključ?
hvala lp
hvala lp
imam take informacije: do letnika 2005 pod havbo zraven posode za vodo od brisalcev. 2005 in novejši v sklopu črpalke goriva v tanku. ker so pa te informacije ameriške, je lahko kaka razlika v letnikih. preveri, se pravi poglej pod havbo.
kako se to menja, če je v tanku:
http://www.subaruforester.org/vbulletin ... -0-a-95040
post št. 4. ni posebnega orodja. celo znaš najti filmček na jutubu, če vtipkaš "fuel pump replacement subaru forester". postopek dostopa je enak kot če bi menjal črpalko goriva. menda uro do uro in pol dela.
kako se to menja, če je v tanku:
http://www.subaruforester.org/vbulletin ... -0-a-95040
post št. 4. ni posebnega orodja. celo znaš najti filmček na jutubu, če vtipkaš "fuel pump replacement subaru forester". postopek dostopa je enak kot če bi menjal črpalko goriva. menda uro do uro in pol dela.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost