zdravo. zadnjo zimo imam ob jutrih in popoldnevih s temperaturami pod ničlo problem z rosenjem šip - čim vklopim gretje. letos je avto med jesenskim dežjem stal zunaj dva tedna, po dežju pa v suhi odprti garaži, a skoraj tri tedne ni bil nič vožen. prešlatal sem vso notranjost po tleh, tapecirungo, sedeže, tudi prtljažnik, vse suho. nivo hladilne tekočine - normalno.
če vklopim klimo se začne notranjost sušiti, a je kar naenkrat vonj iz ventilacije ogaben (predlani sem dal prepucat in nafilat klimo). ima kdo kako idejo kje bi se lahko nabrala vlaga, pa da se zlepa ne posuši?
mimogrede, podoben problem imava tudi pri stankinem avtu. tam bom poskusil zamenjat kabinski filter za začetek. a ima fori letnik 1999 kabinski filter?
vlaga ob vklopu gretja
vlaga ob vklopu gretja
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Re: vlaga ob vklopu gretja
Naj bi imel kabinski filter. Na sovoznikovi strani spodaj ob ventilatorju.
https://www.youtube.com/watch?v=oNe1jhs6BXk" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa ko boš odprl, mej še sesalec zraven, pa malo posesaj, ker se notri res nabere ogromno svinjarije.
Pa klimo še enkrat prepucaj. Jaz jo vsako leto spomladi.
https://www.youtube.com/watch?v=oNe1jhs6BXk" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa ko boš odprl, mej še sesalec zraven, pa malo posesaj, ker se notri res nabere ogromno svinjarije.
Pa klimo še enkrat prepucaj. Jaz jo vsako leto spomladi.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Mislim, da ne. Jaz kabinskega filtra ne najdem. Tam kjer bi moral biti ni nobenega pokrovčka za menjavo filtra.
Kabinski filter & starejši subaruji so čista zmeda; nekateri ga imajo, drugi pa niti odprtine, kjer bi naj bil, nimajo, tako, da je edina možnost, da podreš in pogledaš. Če nimaš niti odprtine (zaprte s pokrovčkom), bol bo čiščenje vse svinjarije in posmrtnih ostankov žužkov verjetno mal bolj komplicirano.
Peruccy je v svoji temi od foresterja turbo pokazal slikovno kako je odprl plastiko ohišja ventilatorja in vstavil filter ter zadevo zaprl...
Se splača pogledat.
Se splača pogledat.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
ja, tudi na mojem foriju filtra kabinskega zraka ni, niti pokrova ki bi se dal sneti. a mislim, da sem odkril vzrok vlage: vrata. čeprav so vse odprtine za iztekanje vode na dnu vrat prehodne, je izgleda med zunanjim tesnilom šipe in šipo v vrata nateklo nekaj vode, ki ni iztekla ven. zadeva se izboljšuje oziroma suši. zadnja vrata oddajajo še nekaj vlage, spredaj pa je že skoraj suho. malo sem pa poleg dežja najbrž še sam kriv, ker sem v ponedeljek z visokotlačnim čistilcem pral avto ...
sem že videl, pa sem upal da mi take telovadbe ne bo treba ... a je dejansko filter kabinskega zraka dobra reč in koristen upgrade. morda se lotim, ampak ne zdaj ko je mrzlo.BackW00d napisal/-a:Peruccy je v svoji temi od foresterja turbo pokazal slikovno kako je odprl plastiko ohišja ventilatorja in vstavil filter ter zadevo zaprl...
Se splača pogledat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov