Da, bio sam kod njega, topla preporuka.reklamar napisal/-a:Lončarič ?Moj ti je savjet da otiđeš v pooblaščeni servis da naprave kvalitetnu dijagnostiku i provjere da li imaš zadnjo verzijo softwera, ukoliko nemaš onda će ti staviti. To zna otkloniti navedene probleme ako nešto drugo nije uzrok problema naravno. Meni je novi softwer riješio 50% a ostatak kondenzator od 3,3nF paralelno spojen sa knock senzorom. To je sada potpuno drugi auto, ide kao zmaj i troši oko 2L plina manje nego prije.
Forester 2007 - 158Hp
Re: Forester 2007 - 158Hp
Pozdravljeni, ponovno z isto napako cukanje med 2000-3500 obrati menjali smo knock sensor ( in vmes dali plastično šajbico) zgledalo je bolje nato se je težava ponovila... vendar sem opazil da ce avto peljem po avtocesti kake pol ure cukanje izgine začasno kakih 20km v mestu in se stvar ponovi. naredil sem tudi par poskusov upam da nisem kaj za---al:
ko je avto cukal sem odvijačil knock senzor in ga samo s tape-om zalepil in avto ni nehal cukat celo z odklopljenim sem poskusil razen luče nič sprememb. Nato so mi ko sem se menu v samauto omenili ba bi bil lahko MAP sensor ali air flow sensor. Air flow sensor sem zamenjal ( kataloska ista vendar gor piše toyota hitachi) in avto vleče bistveno bolje kot da ima 20 konj več vendar po določenem casu ponovno cuka cakam nov MAP sensor da vidimo ??? moj zaključek je , da glede na poskuse res dvomim da je knock sensor kaj kriv kje lahko še iščem napake??? kable od svečk jaz ne vidim je možno da ima vsaka svečka svojo bobino????pa da je to krivo?
opravičujem se za spis zahvaljujem se za pomoč res obupujem nad težavo komu se naj obrnem da mi bo to resil ?? da ne obupam nad subaruje
ko je avto cukal sem odvijačil knock senzor in ga samo s tape-om zalepil in avto ni nehal cukat celo z odklopljenim sem poskusil razen luče nič sprememb. Nato so mi ko sem se menu v samauto omenili ba bi bil lahko MAP sensor ali air flow sensor. Air flow sensor sem zamenjal ( kataloska ista vendar gor piše toyota hitachi) in avto vleče bistveno bolje kot da ima 20 konj več vendar po določenem casu ponovno cuka cakam nov MAP sensor da vidimo ??? moj zaključek je , da glede na poskuse res dvomim da je knock sensor kaj kriv kje lahko še iščem napake??? kable od svečk jaz ne vidim je možno da ima vsaka svečka svojo bobino????pa da je to krivo?
opravičujem se za spis zahvaljujem se za pomoč res obupujem nad težavo komu se naj obrnem da mi bo to resil ?? da ne obupam nad subaruje
Prijatelju, resetiraj ECU na način da otpojiš klemu akumulatora i stisneš kočnicu par puta. Nakon pola sata vrati klemu i vozi, ako ne cuka jedno vrijeme onda imaš problem kao što sam i ja imao. Ništa više ne mijenjaj jer trošiš novce bez veze. Resetiraj ECU i paralelno sa knock senzorom spoji kondenzator 2,2-3,3 nF i nemaš više problema. Svaka svečka ima svojo bobino, ukoliko cuka odmah nakon reseta onda moraš tražiti kvar po redu, mogu biti svečke, bobine, senzori, itd.
kdo je tebi kondenzator zacinil oz spel na knock sensor ? mozno da to slikas? ali kako podrobnejše navodilo kako se to naredi?
kak kondensator si ti dal polister elektrolitski folja??? prosim kako podrobnost ali sliko če je možno.. Hvala
in lep pozdrav
in lep pozdrav
elektrolitski ne bo zdržal vročine, keramični naj bo, je tudi cenejši. vzemi klasično izvedno, SMD je premajčken za ročno lotanje.
http://www.ebay.de/itm/381374930892?_tr ... EBIDX%3AIT
spojiš ga paralelno s senzorjem. senzor odvij preglej kabel od senzorja, katera žila je za signal in nekje na poti do konektorja to žilo olupiš za cca 10 mm (je malo sitno, ampak lepo potrpežljivo in počasi lupi izolacijo z ostrim nožkom, olfo, - s posebnimi lupilnimi kleščami gre še lepše). pazi, če je žila za signal oplaščena proti motnjam (na mojem je bila), moraš razmakniti prvo izolacijo, potem porezati mrežico za oplaščenje (vzami male ostre škarjice/kleščice), in porezati še drugo izolacijo. na oguljeni del signalne žile prilotaš kabelček, na tega en krak kondija, in na drugi krak kondija spet kabelček. vse skupaj zabužirkaš/poviješ, da ne bo kak kurcšlus. na prosti kabelček sem jaz naprešal ušesce (ni mus, je pa fajn) in speljal na najbližjo maso. ko boš priklapljal kondijevo maso glej, da ne bodo kabli našponani zato odščipni kabel na drugem kraku kondija šele ko njadeš primerno maso.
preden senzor priklopiš moraš povedat ECU-ju da je nekaj novega, se pravi brez staknjenega konektorja senzorja enkrat daš kontakt (ne zaganjaj motorja) in ga spet odvzameš, nato priklopi konektor in vozi miško. vse skupaj nimaš pol ure za delo.
če rabiš kondlc jih mam jaz viška (manj kot 10 jih ni naprodaj, pa itak jih 10 komadov stane manj od 1,5€)
http://www.ebay.de/itm/381374930892?_tr ... EBIDX%3AIT
spojiš ga paralelno s senzorjem. senzor odvij preglej kabel od senzorja, katera žila je za signal in nekje na poti do konektorja to žilo olupiš za cca 10 mm (je malo sitno, ampak lepo potrpežljivo in počasi lupi izolacijo z ostrim nožkom, olfo, - s posebnimi lupilnimi kleščami gre še lepše). pazi, če je žila za signal oplaščena proti motnjam (na mojem je bila), moraš razmakniti prvo izolacijo, potem porezati mrežico za oplaščenje (vzami male ostre škarjice/kleščice), in porezati še drugo izolacijo. na oguljeni del signalne žile prilotaš kabelček, na tega en krak kondija, in na drugi krak kondija spet kabelček. vse skupaj zabužirkaš/poviješ, da ne bo kak kurcšlus. na prosti kabelček sem jaz naprešal ušesce (ni mus, je pa fajn) in speljal na najbližjo maso. ko boš priklapljal kondijevo maso glej, da ne bodo kabli našponani zato odščipni kabel na drugem kraku kondija šele ko njadeš primerno maso.
preden senzor priklopiš moraš povedat ECU-ju da je nekaj novega, se pravi brez staknjenega konektorja senzorja enkrat daš kontakt (ne zaganjaj motorja) in ga spet odvzameš, nato priklopi konektor in vozi miško. vse skupaj nimaš pol ure za delo.
če rabiš kondlc jih mam jaz viška (manj kot 10 jih ni naprodaj, pa itak jih 10 komadov stane manj od 1,5€)
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Stavio sam keramički kondenzator, moj knock senzor nije imao oklopljeni kabel več samo dvije žice. Oguli izolaciju gdje ti je pristupačno, zalemi kondenzator, izoliraj i to je to. Obavezno resetirati ECU na način kako sam napisao jer se na taj način pobrišu iz memorije korekcije knock senzora koje su uzrokovale ovaj problem. Ukoliko imaš plastične podloške ispod senzora to izvadi jer će na taj način ipak raditi svoju funkciju kako treba.
kot gec imam samo 2 konektorja nobene ozemljitve, nevem ali se bom sam lotil sem totalni butelj za eletrične stvari.... ce je kdo na kras obala, ki se javi da bi mi to uredil en večer se rade volje pripeljem pa plačam ali ali ce je dovolj za gajbo piva ali dobro vino
ce ne se bom obril kakemu avtoelektričarju . če ma kdo za koga priporočat naj mi javi
hvala za navodila vsem.... sam ceste da po menjavi air flow sensorja avto ful bolje vleče kje je tu fora?
hvala za navodila vsem.... sam ceste da po menjavi air flow sensorja avto ful bolje vleče kje je tu fora?
masa ti je najbližji primeren vijak na bloku motorja. če rabiš kondlc mi javi, bo zastojn.FORY napisal/-a:kot gec imam samo 2 konektorja nobene ozemljitve
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
ja bi prosil če se da kondenzator poslat po pošti , ob piliki se oddolžim nekako. prosim pa se skico kako si ti to povezal ker avtoelektričar me je nahrulu da kaj na forumih to gledam pa bom vezavo sam delal očitno.
Luka Gombač Dobrava 1c, 6310 izola je naslov
hvala hvala hvala
hvala hvala hvala
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Jaz bi ga nazaj nahrulu, naj še on začne forume brat, da se bo česa naučil...FORY napisal/-a:ja bi prosil če se da kondenzator poslat po pošti , ob piliki se oddolžim nekako. prosim pa se skico kako si ti to povezal ker avtoelektričar me je nahrulu da kaj na forumih to gledam pa bom vezavo sam delal očitno.
Sosed? Potem pa lahko skupaj spijeva kakšno pivo in še rečeva kako o najinih gozdarčkih.FORY napisal/-a:...
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!
Imaš ti kake izkušnje scinjenjem konezatorja na ta knock senzor?
Ne. Ampak lotal sem ša že.
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Ekko nekaj časa sem rabil zdaj pa poročam 1 poskus z prilotanim kondijem na signalno žico in nato napeljan na blok sicer na srauf od knock senzorja ja je delovalo vredu sicer ce zelo podrobno vozil se je še malenkostno cukanj e čutilo vendar bistveno bolje.. Seveda kot so mi predlagali brez podloske. Tako sem vozil cca 2000 km zdaj sem se enrat resetiral računalnik pa se vozim šele kakih 200 km pa izgleda malenkost bolje če se stvar ne BP čisto popravila bom poskusil še s podlosko. Pa cinil mi je en fant- avtoelektricar iz Kopra in ja med napakami je najdel da visok input knock sensorja pa pogledal po shemi elekroinstalacije naj bi drug kabelcek od knocka bil ozemljitev kar je čudno... Če se ne bo delovalo bom pa kondi direkt iz signalne na drugo žičko začinil mislite da bi znalo biti bolje?? Kot pa ozemljitev na sraufu od knock senzorja? Hvala lp bom še javil kako bo... Aja pa hvala kolegom za kondenzator in za nasvete hvala!!!!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov