Tlak v pnevmatikah
Re: Tlak v pnevmatikah
poleti polnim gume 2.5 bara, pozimi 2.1, na snegu 1.8 bara.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ne mešat enabčo za idealne pline z realnimidanci1973 napisal/-a:Jasno, da je to le fizika, ampak sem presenečen nad tem, da se tak fejst pozna... Po plinski enačbi naj bi pri 15°C razlike pritisk narasel le cca. 0,13 bara.strumf666 napisal/-a:FizikaTemperatura načeloma vpliva tudi na senzorje.
Pred časom so je bilo tole precej popularno:
http://www.istrabenzplini.si/sl/product ... d=progases" onclick="window.open(this.href);return false;
Drgač pa zanimiv "gadget".
Pri dirkanju sem imel razliko med hladno in primerno ogreto gumo cca. 40-50°C, pa razlika v pritisku ni bila 0,5 bara, ampak sem to pripisoval temu, da so gume za motor precej mehkejše (sploh dirkalne) in se zato (morda) spremeni tudi volumen.
Točnost senzorjev sem do sedaj uspel preveriti samo negativnih temperaturah...
Te 'Secure Pneus' variante pa se mi zdijo nateg. 'Mešanica inertnih plinov' je najbrž predvsem dušik, ki ga je itak tudi v navadnem zraku ene 79%...
Za secur pneus, se strinjam, da je najverjetneje pretežno dušik, tko, da je definitivno nateg, glede na ceno...
Vsaka pnevmatika ima označen maksimalen tlak, tega verjetno ni dobro prekoračit, predpisan tlak s strani proizvajalca, pa predvidevam, da ima vračunano liberalno temperaturno nihanje? Drugače bi morala bit še tabela s temperaturo zraven.
Ti nisi povprečen uporabnik/lastniknebivedu napisal/-a:poleti polnim gume 2.5 bara, pozimi 2.1, na snegu 1.8 bara.
Če pri 20 stopinjah pumpaš na 2.5, v bistvu že zunanje temperature poskrbijo da je podobn kt je napisu.strumf666 napisal/-a:Ti nisi povprečen uporabnik/lastniknebivedu napisal/-a:poleti polnim gume 2.5 bara, pozimi 2.1, na snegu 1.8 bara.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov